ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Dost söylemi

NECMİ PEREKLİ: Kendi sahanda ileride bir kişiyle gol aranması şeklinde yetersiz kalınabilir. 09.08.2009 HAKAN KULAÇOĞLU: Trabzonspor, Sivasspor galibiyetiyle aniden çok farklı bir döneme girdi. Yeter ki beklentiler hızlı yükseltilip gereksiz baskı yaratılmasın. 13.08.2009 ŞİRİN BERBER: Takımı bekleyen bir tehlikeyi de şimdiden söylemeliyim. Skor sıkıntısı yaşanan her maç sonrası ortaya atılacak konu tek santrfor meselesi. 11.08.2009 CENGİZ TOKGÖZ: "Tek çiçekle yaz geçmez" örneğinde olduğu gibi, bir galibiyetle şampiyon olunmaz. 12.08.2009 ARİF ÇETİN: 1300 m rakımlı Sivas'ta takılıp kalmak, deniz kenarında sıkıntıya neden olabilir. Fotomaç yazarlarının son 15 günde yazdıklarından bir demet yukarıda aktardıklarımız. Dost acı söylermiş. Sivas'ta son 30 dakikada oyuna giren attığı iki şuttan birisini direğe, diğerini filelere gönderen Ceyhun'dan bir maçlık kahraman yapmaya çalıştık. Trabzonspor'un tamamlayıcı oyuncuya değil, maçı alıp çevirecek yön verecek isimlere ihtiyacı var. Yarışın sonunda, gençlere önem verene, altyapıdan oyuncu çıkarana artı puan verilmiyor.

İyi bir hücumcu bulunmalı
Hocanın oyun sisteminde, 5'li orta sahanın önünde oynayacak olanın dayanıklılık ve tek vuruş olmalı. Sivas'taki 4-1-4-1 dizilimi, ilk maça göre güçsüz rakip karşısında 4-2-3-1'e döndü. Tjikuzu'nun yanına Ceyhun montajı, oyunu ileriye itmekte sıkıntı yarattı. Bu anlayışta Umut'a yüklenmek de doğru değil. Umut'u üç yıldır tanıyoruz. Eğer hoca 5'li orta saha anlayışına devam edecekse, Umut-Gökhan ikilisinin yerine çok daha iyi bir hücumcu bulmalı. İkinci seçenek ise oyun sisteminin değişmesi. Aslında büyük takımlar her türlü saha dizilimini kendinde barındırabilmeli.

Konsantrasyon kaybı
Dikkatimizi çeken bir başka konu, özellikle son maçta belirginleşen konsantrasyon eksikliği. Sylva'nın iki maçtır devam ettirdiği geleneğe, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda katılımlar çok oldu.Trabzonspor'un Uzman Psikiyatr Sağlık Kurulu Başkanı Dr. İrfan Coşkun'un çözüm bulacağını düşünüyoruz. Yarın oynanacak Toulouse maçı çok önemli. Avrupa'da yaşanacak kayıp, kulübü çok şeylere gebe bırakabilir. Nasıl Sivasspor maçında bir çiçekle bahar açmadıysa, ilk soğuk duş ile de şoka girilmemeli. Eleştirilerin düzeyli ve dost anlamını bulduğu elde edilemeyecek başarı yoktur. Yeter ki hedefte, şahısların çekişmesi değil, Trabzonspor'un başarısı olsun.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Gündeme dair   / 14-08-2009
 'Gül'le donattı!   / 10-08-2009
 Çeyrek asırlık özlem   / 01-08-2009
 Artılar ve eksiler   / 28-07-2009
 Kurumsall'AŞMAK'!   / 15-07-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
2.HAFTA
Fenerbahçe 3 Sivas 0
Kasımpaşa 1 İ.B.B. Spor 3
Galatasaray 4 Denizli 1
Kayseri 1 Gaziantep 1
Beşiktaş 2 Antalya 0
Eskişehir 3 Bursa 2
Ankaragücü 1 Manisaspor 1
Trabzon 1 Diyarbakırspor 2
Ankaraspor 1 G.Birliği 1
3.HAFTA
Manisaspor Trabzon
Galatasaray Kayseri
Diyarbakırspor Fenerbahçe
İ.B.B. Spor Eskişehir
Antalya Kasımpaşa
Gaziantep Ankaraspor
Bursa Ankaragücü
G.Birliği Beşiktaş
Denizli Sivas
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital