ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ 08/07/2009
Dördü de misafir
Dördü de misafir
Dört büyüklerin dördü de lig tarihinde ilk defa 1. hafta deplasmanda Fenerbahçe ile Trabzon, 3 sezondur 3. kez ligin kapanış maçını yapacak.

Turkcell Süper Lig'in fikstür çekimi ile birlikte lig tarihimizdeki ilginç istatistikler de ortaya çıktı. İşte o bilgiler... Lig tarihimizde ilk kez dört büyük takım 1980-81 sezonu haricinde sezona deplasmanda başlıyor. Trabzonspor'un Süper Lig'de yer aldığı 1974-75 sezonundan günümüze geride kalan sezonda ilk kez bu sezon dört büyük takım aynı anda
ligi ilk hafta deplasmanda açacak. Galatasaray Gaziantep'e, Beşiktaş İstanbul BŞB'ye, Fenerbahçe Denizlispor'a, Trabzonspor ise Sivasspor'a konuk olacak. Lig tarihinde sadece 1980-81 döneminde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor sezona deplasmanda başlamış, Galatasaray evinde oynayacağı Eskişehirspor maçını ise İzmir'de yapmıştı.

Dışarda başlamak G.Saray'a yarıyor
Lig tarihinde dört büyükler ilk hafta deplasmanda başladıkları sezonlarda toplam 22 şampiyonluk elde ettiler. Bu 22 şampiyonlukta 7 kez şampiyon olan Galatasaray ilk sırada yer alırken, son şampiyon Beşiktaş ve Fenerbahçe 6'şar şampiyonluk elde etti. Trabzonspor'un ise bu şekilde 3 şampiyonluğu bulunuyor.

Beşiktaş sekiz yılda 7. kez deplasmanda
İlk hafta maçını İstanbul BŞB ile deplasmanda oynayacak olan Beşiktaş, son 8 sezonda 7. kez ilk hafta maçını dış sahada oynayacak. Beşiktaş son 8 sezonda sadece 2007-08 sezonunda ilk haftada evinde Konyaspor ile oynamış ve 1- 0 kazanmıştı. Beşiktaş 2007-08'da önceki son 5 sezona deplasmanda Bursaspor, Samsun, Malatyaspor, Kayseri Erciyes ve Manisa maçları ile başlamıştı. Beşiktaş'ın son 8 sezon maçları ve sonuçları aşağıda verilmiştir.

Fener 5 sezondur galibiyete hasret
Fenerbahçe, sezonun ilk maçını deplasmanda oynadığı son 5 sezonda lige 3 puanla başlayamadı. Fenerbahçe, 2008-09 sezonunda Gaziantepspor'a deplasmanda 1-0 yenilmiş, 2007-08 sezonunda Olimpiyat Stadı'nda İstanbul BŞB'ye 2-0 kaybetmiş, 2005-06 sezonunda Gençlerbirliği ile deplasmanda 0-0, 2004-05 sezonunda Rizespor ile deplasmanda 2-2, 2002-03 sezonunda Trabzonspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalmıştı. Fenerbahçe en son 2000-01 sezonunda ilk hafta maçını deplasmanda Kocaelispor ile oynamış ve o karşılaşmada sahadan 4-0 galip ayrılmıştı. Ayrıca Fenerbahçe, Daum döneminde oynadığı 3 ilk hafta maçında da galibiyet almayı başaramamıştı.

Beşiktaş 20 yıldır lider başlayamıyor
Beşiktaş, 20 sezondur ilk hafta maçları sonunda lider olamadı. En son 1989-90 sezonu ilk haftasında Bolu'yu 3-0 yenerek lider olan Beşiktaş, daha sonra bu başarıyı gösteremedi. Son 3 sezonda ilk haftayı 2 kez G.Saray, 1 kez de Fenerbahçe lider kapatmıştı. Sivas yine Trabzon ile start alacak Trabzonspor ile Sivasspor lig tarihinde daha önce 2007-08 sezonunun ilk haftasında karşılaşmıştı. İki ekibin Avni Aker'deki mücadelesinde ev sahibi 1-0 öndeyken çıkan olaylar nedeniyle maç yarıda kalmış ve Sivasspor hükmen (3-0) galip ilan edilmişti.

G.Saray-Gaziantep 3. kez siftah yapacak
Galatasaray, lig tarihinde 3. kez ilk hafta maçını Gaziantepspor takımı ile oynayacak. Galatasaray daha önce 1999-2000 sezonunda ilk hafta maçını Gaziantepspor ile Ali Sami Yen Stadı'nda oynamış ve sahadan 2-1 mağlup ayrılmıştı. Galatasaray 2001-2002 sezonunda bu sefer deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşmış ve rakibi ile 1-1 berabere kalmıştı. Galatasaray sezonun ilk haftasında Gaziantepspor ile oynadığı 2 maçı da kazanamazken sözü geçen sezonlarda ligi şampiyon tamamlamıştı.

F.Bahçe-Trabzon 3 yıldır noktalıyor!
Fenerbahçe ile Trabzonspor, Süper Lig'de 3 sezondur devrenin ve sezonun son haftalarında karşı karşıya geliyorlar. 2007-08 ve 2008-09 sezonunda 17. hafta maçları Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanmış, rövanşları ise Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanmıştı. Bu sezon tersi olacak ve ilk maç Trabzon'da, rövanş İstanbul'da oynanacak.

Trabzon, Sivas'ta 4 maçtır kayıp
Sivasspor ile Trabzonspor arasında Sivas'ta oynanan 4 Süper Lig maçını da evsahibi Sivasspor kazandı. Yiğidolar geçen sezon evinde oynadığı maçı 3-0, 2007-08 sezonunda evinde oynadığı maçı 2-0, 2006-20007 sezonunda oynanan maçı 1-0, 2005-2006 sezonunda oynanan karşılaşmayı da 2-1 kazanmıştı. İki takım arasında toplamda oynanan 8 Süper Lig maçında 1 kez Trabzonspor takımı kazandı, 2 karşılaşma berabere bitti, 5 maçı Sivasspor kazandı.


DİĞER TURKCELL SÜPER LİG HABERLERİ
Batalla imzaladı
Bursaspor, Arjantinli orta saha oyuncusu Pablo Martin Batalla ile 2 1...
Korkmuyoruz
Sivasspor teknik direktörü: Ligde ilk hafta Trabzonspor 2. hafta...
Troisi kavgası
Troisi, G.Birliği ile Kayserispor'un arasını açtı. Geçen sene başkent...

  Sağlam istifa etti   Taraftarı Özledim
  Sezona formda girmeliyiz   Rotadayız!
  Tüm gözler Ersen'de   Batalla bitti
  Kombineye ilgi   Rakip Heerenveen
  Burak sesleri   Stada denetleme
  Şen'den öz eleştiri   Oynamak istiyorum
  Pres idmanı yapıldı   İvan Ergic kayıp
  Başarı sürecek   Baykal kızdırdı
  Bekiroğlu gidici   Eskişehir memnun
  Sinan Vitesse'de
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
1.HAFTA
Gaziantep Galatasaray
Manisaspor Eskişehir
Diyarbakırspor Ankaragücü
Sivas Trabzon
Denizli Fenerbahçe
Bursa Kasımpaşa
G.Birliği Kayseri
İ.B.B. Spor Beşiktaş
Antalya Ankaraspor
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital