ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Terim maceradır

Galatasaray teknik direktör ararken birkaç isim arasında daima Fatih Terim de vardır. Terim, iki dönem Galatasaray'da görev almıştır. Birinci dönem tarihe altın harflerle yazılmış, ikinci dönemde ise başarısız olduğu için ayrılmak zorunda kalmıştır. İlk döneminde elindeki genç Türk futbolcuları ile hem Milli Takım'da, hem de Galatasaray'da muhteşem sonuçlar almış ama ikinci döneminde hiçbir varlık gösterememiştir. Üstelik 50 milyon doların üstünde yaptırdığı transferlerin birkaçı ikinci yıla kalmış, diğerleri ise ilk yıl sonunda tazminatla yollanmıştı. İtalya'da çalıştırdığı iki takım ile bugün görev yaptığı Milli Takım'daki başarı durumu daima tartışmaya açıktır. Bana göre Fatih Terim'in Galatasaray'daki misyonu artık bitmiştir. Tekrar alınması bir maceradır.

Son bey: Yiğit bey
Galatasaray'da her yeni dönem başlarken, yeni bir bey ortaya çıkar ve umut dolu masallar ile en büyük narkozu topluma aşılarlar. Bu olay yıllardır böyle gelir, böyle gider. 2-3 gündür gazetelere bakıyorum, son bey Yiğit bey oldu. Anlattıkları ilginç... Para bulunmuş, locaların bir kısmı satılmış. Ondan gelen büyük para transfere yatırılacakmış. Bu yüzden herkes rahat olmalıymış. Ayrıca herkesin gurur duyacağı masal takım yoldaymış. Şaşılacak şey. Benim bildiğim kadarıyla stadın localarından gelen para büyük borçlara yatırılacaktı. Eğer o para borçlara değil de transfere harcanacaksa, Polat yönetimi tarihi bir hata yapar. Borçların gırtlağa dayandığı şu günlerde mirasyedi olmamak lazım. Sayın Faruk Süren stat yapacağını söylediği günlerde büyük bir kokteyl yapmıştı. O kokteyle de stadın mukavvadan yapılmış marketini göstermiş ve "İşte stadımız bu" demişti. Üstelik gene o gün stadın localarının satışı yapılmış ve almak isteyenlerden avans toplanmıştı. Bugün Polat'ın yönetimi de bitmemiş bir stadın localarını satıp bunun parasını borç kapatma yerine transfere yatırmaları bence büyük hata olur. Galatasaray'da bildim bileli her transfer ayında kesinlikle Morientes'in ismi ortaya atılır ve alınmak istenir. Bunun gibi daha 4-5 isim var böyle. Terim'in ilk döneminde başlamıştı, hâlâ devam ediyor. Adam benle beraber tarihten bugüne... Geçen 10 yıl onu yaşlandırdı ama Galatasaray hala onun peşinde. Bu nedendir bilinmez. Galatasaray'a 1 yıllık değil 2-3 yıl oynayacak futbolcu lazım olduğunu kimse öğrenemedi.

Elbette uçuran var
Yiğit Şardan basın toplantısında "Yönetimden haber sızdırılıyor" şeklinde bir imada bulunmuş. Ayıp etmiş. Bunu söyleyen kişi, hepimizin bildiği ismi şu diye açıklayabilirdi. Eğer "Kim olduğunu bilmiyorum" derse o zaman oturduğu yönetim kurulu toplantı masasındaki arkadaşlarına şöyle bir bakarsa kimin gazetelerle ilgisi var görür. Aradığı isim odur. O açıklamazsa biz açıklarız olur biter.

Bülent ayıbı
Yigit Şardan, Bülent Korkmaz'la dalga geçer gibi "Devam edebiliriz" demesini şaşkınlıkla karşıladım. Başkan ve bir yönetici İspanya'da hoca ararken onun böyle konuşması kulüpte olanlardan bihaber olduğunu gösterir. Zaten Korkmaz'a "güle güle" dendi. Yiğit Şardan ayrıca sağlık durumu bozuk olan başkan Özhan Canaydın için medya önünde konuşurken, daha dikkati ve saygılı olmalıdır. Galatasaraylılık bunu icap ettirir. Galatasaray'ın alacağı teknik direktör, Guardiola gibi genç ve yetenekli biri olmalıdır. Ramos, Schuster tesadüfi başarılara imza atmış isimlerin peşinden koşulmamalı.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Derdine yan!   / 31-05-2009
 'Vefa' bozacı mı?   / 28-05-2009
 Üzücü sonuç   / 25-05-2009
 Hangisi mi?   / 23-05-2009
 İmza ayıbı   / 21-05-2009
 Kötü futbol   / 18-05-2009
 Akıllı oynadılar   / 10-05-2009
 Tebrikler!   / 02-05-2009
 Birlik günü   / 28-04-2009
 Züğürt tesellisi   / 27-04-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
34.HAFTA
Hacettepe 0 Kocaeli 4
İ.B.B. Spor 0 Bursa 1
Trabzon 1 Fenerbahçe 2
Konya 3 Ankaraspor 0
Antalya 1 Ankaragücü 0
G.Birliği 0 Kayseri 4
Gaziantep 1 Eskişehir 1
Galatasaray 2 Sivas 1
Denizli 1 Beşiktaş 2
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital