ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Derbiye doğru (2)

Trabzonspor, Fenerbahçe maçına çok iyi hazırlanmalı kendini çok iyi şekillendirmeli ve önceki maçlarda izlediğimiz hataları bu maçta asla tekrarlamamalıdır. Örneğin; orta saha... Bir takımda dikkat edilmesi gereken çok hassas mevkii. Rakibin bu blokta kaliteli ve her an skoru değiştirebilecek oyunculara sahip olduğu düşünülürse orta alanın mutlak suretle fazla adamla kontrol ve marke edilmesi gerekmektedir. Blok organizasyonu ve hatlar arası iletişim dikkatlice yapılmalı ve karşıt takımın bu alandan hücuma katılımı engellenmelidir. Zaman kaybına sebebiyet vermeden rakibin savunması önünde toparlanmasına fırsat tanımadan hücuma değişik alternatifler kazandırılmalı. Presle de rakibin oyun kurması zorlaştırılmalıdır. Futbolcular ve taraftar, skor ne olursa olsun maçın 90 dakika olduğunu unutmamalı, bitiş düdüğü çalınana kadar futbolcular mücadeleyi taraftarlar da takımını desteklemeyi elden bırakmamalıdır.

***

Fenerbahçenin gücü ve konumu belli. Trabzonspor'un ise zorlu takımlardan korkmamak ve o takımları yenme inadı ve hırsı önceden bilinen bir gerçek. Kimse kendini maçın peşinen galibi ilan etmesin. Maç ortadadır. Sakin, ne yaptığını bilen ve az hata ile oynamaya çalışan takım galibiyete daha yakın olacak.

***

Maç ile ilgili küçük bir kaygım ise bu derbi öncesi yazılı ve görsel basında yöneticilerin futbolcuları motive etmek adına verdikleri beyanatları... Niyet müspet olsa da geçmişte gözlemlediğimiz kadarıyla bu tür beyanatlar, oyuncuları ister istemez bir rahatlığa ve rehavete sokup, müsabaka performansını olumsuz yönde etkilediği olaylarla sabittir. Temennimiz moral yükseltici düşünülen söylemlerin maçla birlikte ters yönde işlememesidir.

***

Şu nokta unutulmasın... Bu maçta alınacak bir galibiyet bordo-mavili takım için şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım teşkil edecektir... Dolayısıyla hesap, kitap, ve icmal hepsi galibiyet üzerine oturtulmalıdır. Sonuç olarak temennimiz iki büyük güzide takımımızın adlarına yakışır bir maç oynayarak, dostluklara gölge düşürecek durumlar yaratmadan maçı dostça bitirmeleri . İyi oynayanın ve hak edenin maçı kazanmasını diliyoruz.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Derbiye doğru 1   / 23-01-2009
 Görüntü iyi değil   / 18-01-2009
 İlk yarıda Trabzon (2)   / 09-01-2009
 İlk yarıda Trabzon (1)   / 08-01-2009
 Ateşe atmayın   / 26-12-2008
 Zor da olsa   / 21-12-2008
 İlk yarı biterken   / 20-12-2008
 Elbise bol geldi   / 14-12-2008
 Adım adım hedefe   / 08-12-2008
 Çok önemli virajlar   / 07-12-2008
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
17.HAFTA
Ankaraspor 3 Konya 0
Kayseri 0 G.Birliği 0
Sivas 0 Galatasaray 0
Ankaragücü 0 Antalya 0
Eskişehir 0 Gaziantep 0
Beşiktaş 0 Denizli 0
Bursa 0 İ.B.B. Spor 0
Kocaeli 0 Hacettepe 0
Fenerbahçe 0 Trabzon 0
 
Şans OyunlarıTurkuvaz Yayın SabahForbes ATVŞamdan FotomaçTransport Dergi Takvim GazetesiAuto Moto Sport Yeni AsırCosmopolitanPara DergiGlobal EnerjiHouse BeautifulBazaar EsquireYeni AktüelBebeğim ve BizOto Haber Sinema Dergisi Sofra İşte İnsanCosmo Girl Cosmopolitan Bride Sabah EmlakATV Avrupa Sabah Avrupa

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital