ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ 16/12/2008
Panorama
Panorama
Haftanın sonuçları
Sivas-Hacettepe 2-1 Tum (2) / Sandro Mendonca (pen)
Bursa-Trabzon 2-1 Gökhan, Sercan / Umut
G.Birliği-G.Saray 1-3 Burhan / Lincoln, Baros, Arda
F.Bahçe-Antalya 2-0 Güiza, Lugano
Ankara-Denizli 2-0 Murat Tosun (2)
Beşiktaş-A.Gücü 1-0 Holosko
Kayseri-İst.BŞB 2-0 Cangele, Mehmet Topuz
Kocaeli-G.Antep 2-5
Ahmet Dursun, Taner / Tabata
(3), Beto, Ferdi Eskişehir-Konya 0-0

Haftanın Programı
(Süper Lig)
Cuma:
20:00: Konya-F.Bahçe,
Cumartesi: 14:00:
İst. BŞB-Kocaeli, Hacettepe-Kayseri, 19:00: Trabzon-Eskişehir,
Pazar: 14:00: G.Birliği-Sivas, Denizli-A.Gücü, Antalya-Ankara,
15:00: G.Antep-Bursa, 19:00: G.Saray-Beşiktaş

En Değerli Oyuncu
Oyuncu Takım Puanı
Mehmet Yıldız .....................Sivas..................................2.238
Milan Baros .........................G.Saray.............................2.122
Cassio Lincoln......................G.Saray.............................2.025
Barbosa Tabata...................G.Antep............................1.902
Mehmet Çakır .....................Ankara..............................1.717
Taner Gülleri........................Kocaeli..............................1.671
Gökhan Ünal .......................Trabzon ............................1.627
Nobre ...................................Beşiktaş ............................1.583
Alex de Souza.....................F.Bahçe .............................1.493
Darryl Roberts.....................Denizli...............................1.461

Bu Değerlendirme Nasıl Yapıldı?

Her Futbolcu:
-Oynadığı Her Dakika İçin 1
-İsabetli Pas İçin 1
-İsabetsiz Pas İçin -1
-İkili Mücadeleden Kazandığı
Her Top İçin 2
-İkili Mücadeleden Kaybettiği
Her Top İçin -2
-Kaçırdığı Her Penaltı İçin -100
-Kendi Kalesine Attığı
Gol Başına -25
-Yaptığı Her Faul Başına -10
-Yapılan Her Faul Başına 10
-Gördüğü Sarı Kart Başına -50
-Gördüğü Kırmızı
Kart Başına -200
-Düşülen Her Ofsayt Başına -10
-Yapılan Her Gol Asisti İçin 75
-Önlediği Her Gol Girişimi İçin 50
-Her Şut İçin 5
-Her İsabetli Şut İçin 15

Her Kaleci:
-Attığı Gol Başına 225
-Gol Yemeden Bitirdiği Her Maç İçin 150
-Önemli Kurtarış İçin 50
-Kurtardığı Her Penaltı Atışı İçin 150
-Yediği Gol Başına -50

Defans
-Attığı Gol Başına 200
-Gol Yemeden Bitirdiği Her Maç İçin 125
-Yediği Gol Başına -50

Orta Saha
-Attığı Gol Başına 175
-Yediği Gol Başına -20

Forvet
-Attığı Gol Başına 150

Haftanın Rakamları
5
Gaziantepspor bu hafta oynadığı Kocaelispor maçından 5-2'lik skorla ayrıldı ve en farklı galibiyetini aldı. Gaziantepspor ayrıca Turkcell Süper Lig'de bu sezon deplasmanda 5 gol atan ilk takım oldu. Turkcell Süper Lig'de bu sezon daha önce Fenerbahçe evinde Bursaspor'u 5-2, Beşiktaş evinde yine Kocaelispor'u 5-2 mağlup etmişti.

7 Kayseri bu sezon Süper Lig'de oynadığı 15 maçta kalesinde sadece 7 gol gördü ve en az gol yiyen takım oldu. Kayseri maç başına 0,47 gol yeme ortalaması yakalarken bu oranla Avrupa'da 4. sıraya yerleşti. Kayseri, Avrupa'da Olimpiakos, Chelsea ve Braga'dan sonra en iyi ortalamaya sahip.

9 Bursaspor, Süper Lig'de bu sezon 6. haftada evinde Galatasaray'ı 2-1 yendikten 9 hafta sonra galibiyet almayı başardı. Bursaspor 15. haftada evinde oynadığı Trabzonspor maçında sahadan 2-1 galip ayrılırken, son 9 maçta 1 galibiyet 4 beraberlik 4 yenilgi almış ve 7 puan toplamış oldu.

34 G.Saray Turkcell Süper Lig'de 15 hafta sonunda 34 gol attı ve maç başına 2.27 ortalama yakaladı. G.Saray'ın attığı bu 34 gol son 7 sezonun en yüksek değeri oldu. G.Saray daha önce 2001- 02 sezonunda 15 hafta 38 gol kaydetmişti. Cimbom geçen sezonun 15. haftasına göre 7 gol fazla attı.

Gol Krallığı
11 Gol: Baros (Galatasaray), Mehmet Yıldız (Sivas)
7 Gol: Mehmet Çakır (Ankaraspor), Nobre (Beşiktaş), Sercan (Bursa), Lincoln (G.Saray), Tabata (G.Antep), Taner (Kocaeli)
6 Gol: Djiehoua (Antalya), Roberts (Denizli), Youla (Eskişehir), Kewell (G.Saray), Umut (Trabzon)
5 Gol: Alex (F.Bahçe), Gökhan (Trabzon)
4 Gol: Neca, Murat Tosun (Ankara), Bobo, Delgado, Holosko (Beşiktaş), Gökhan Güleç, Mustafa Sarp (Bursa), Güiza, Lugano (F.Bahçe), Arda (G.Saray), Beto (G.Antep), Burhan (G.Birliği), Sandro Mendonca (Hacettepe), Aghahowa, M.Topuz (Kayseri), Balili, Musa (Sivas)
3 Gol: Gökhan Emreciksin (A.Gücü), Lietava, Fatih Yiğen (Denizli), Anderson (Eskişehir), Selçuk (F.Bahçe), M.Yozgatlı (G.Antep), Djite, Kahe, Mustafa (G.Birliği), Erman, İbrahim Akın (İst.BŞB), Turgay (Kayseri), Ahmet Dursun (Kocaeli), Kaue, Veysel (Konya), Tum (Sivas), Selçuk (Trabzon)
2 Gol: Iglesias, Jaba, M. Erdoğan, Chaabani, M. Yılmaz (A.Gücü), Özer, Konate (Ankara), M. Özkan, Orhan Ak (Antalya), Sivok (Beşiktaş), Romaschenko (Bursa), İzzet, Kratochvil, Selahattin (Denizli), Lovrek (Eskişehir), Kazım, Semih, Uğur, Deivid, R.Carlos (F.Bahçe), Nonda (G.Saray), İbrahim (Hacettepe), Cangele (Kayseri), Jestrovic, S.Topraktepe (Kocaeli), Celalettin (Konya), Colman, Isaac, Yattara, Tayfun (Trabzon)

Asist Krallığı
9 Asist: Özer Hurmacı (Ankara), Lincoln (G.Saray)
7 Asist: Gökhan (Trabzon) 5 ASİST: Alex (Fenerbahçe)
4 Asist: Delgado (Beşiktaş), Yusuf (Bursa), Roberts (Denizli), Mehmet Yıldız (Sivas)
3 Asist: Uğur Kavuk (Antalya), Güiza (F.Bahçe), Arda, Baros (G.Saray), Erman Özgür (G.Antep), İbrahim Akın, Serhat Gülpınar (İst.BŞB), Balili, M.Yıldız, Musa (Sivas), Serkan, Selçuk (Trabzon)
2 Asist: El Yasa (A.Gücü), Anıl (Ankara), Ekrem, Bobo, Nobre, Holosko, Tello, Zapotocny (Beşiktaş), Ramos (Bursa), Caner (Denizli), Serdar, Youla, Bülent Kocabey (Eskişehir), Deivid, R.Carlos, Semih (F.Bahçe), Ivan, Tabata, Zurita (G.Antep), Engin Baytar, Mustafa (G.Birliği), Serhat, M. Eren (Kayseri), Murat, Bülent Bölükbaşı, Taner (Kocaeli), Erdal, Fahri (Konya), Sezer, Mohamed Ali (Sivas), Colman (Trabzon)

Haftanın Takımı
Gaziantepspor

Kocaelispor'u deplasmanda mükemmel bir futbol oynayarak yendi. Stresli atmosfere rağmen oyun disiplinini maç boyunca korudu. Attığı 5 gol birbirinden güzeldi. Büyük alkış aldı.

Haftanın Hakemi
Tolga Özkalfa ( Sivas- Hacettepe)
Kritik maçta başarılı bir yönetim gösterdi. Dikkatli oyun takibi sayesinde pozisyon kaçırmadı. Aldığı kararlar doğruydu. Oyuncularla iyi diyalog kurdu. Haftanın hakemi oldu.

Haftanın Tartışması
Ofsayttan Gol
Bursaspor'un genç oyuncusu Sercan Yıldırım'ın, Trabzonspor'a attığı ofsayt golü haftanın tartışması oldu. Yorumcular pozisyonun çok açık şekilde görüldüğünü belirtti. Trabzonspor yönetimi isyan etti.

Haftanın Futbolcusu
Tabata ( Gaziantep)

Brezilyalı oyuncu, Kocaelispor karşısında hat-trick yaptı. Mükemmel futbolunu üç golle süsledi. Arkadaşlarıyla yardımlaşması süperdi. Takıma liderlik yaptı. Onun olduğu bir Gaziantepspor çok etkili.

Haftanın Kötüsü
Kamil Abitoğlu

Bursaspor'un maçın son saniyelerinde ofsayttan attığı golü görmedi ve Trabzonspor'u liderlikten etti. Bu pozisyonda orta hakem Kamil Abitoğlu kadar yan hakem Hakan Yemişken de suçluydu. Tek kelimeyle sınıfta kaldılar. Trabzon camiasının büyük tepkisini çektiler.

Haftanın Hocası
Nurullah Sağlam ( Gaziantep)

Kırmızı-siyahlı takımı, Kocaelispor karşısında çok iyi oynattı. Oyuncularını maça iyi motive etmişti. Silahlarını çok etkili kullandı. İlk yarının bitimine bir hafta kala G.Antep hedefi tutturdu.

Haftanın Golü
Gökhan Güleç ( Bursa)

Yeşil-beyazlıların golcüsü Trabzon'un tek kelimeyle belini kıran golü atarken çok usta bir vuruş yaptı. Ceza sahası dışında iki rakibini düğümleyen Gökhan sert şutla topu öldürücü yere bıraktı.

Kırmızı Kart
Adem (Ankara), Volkan Arslan (Antalya), Nadarevic (Eskişehir), Cihan (Konya)

Sarı Kartlar
Bilal, Adem (Ankara), İlkem (A.Gücü), Volkan Arslan, Sedat (Antalya), Emin, Lietava (Denizli), Murat Önür, Sezgin (Eskişehir), Edu, Lugano (F.Bahçe), Baros (G.Saray), Erkan Sekman, Tabata (G.Antep), Hakan, Burhan, Traore (G.Birliği), Admir Teli (Hacettepe), Marcin Kus, Ekrem, Okan (İst.BŞB), Toledo, Turgay (Kayseri), Musa (Kocaeli), Mehmet Çoğum, Caner, Oğuzhan (Konya), İbrahim, Hayrettin (Sivas), Tayfun, Serkan, Umut (Trabzon)

Sarı Kart Cezalılları
İlkem (A.Gücü), Sedat (Antalya), Murat Önür (Eskişehir), Edu, Lugano (F.Bahçe), Burhan (G.Birliği), Toledo (Kayseri), Mehmet Çoğum (Konya), Tayfun (Trabzon)

Haftanın Hocası
Nurullah Sağlam ( Gaziantep)

Kırmızı-siyahlı takımı, Kocaelispor karşısında çok iyi oynattı. Oyuncularını maça iyi motive etmişti. Silahlarını çok etkili kullandı. İlk yarının bitimine bir hafta kala G.Antep hedefi tutturdu.

Haftanın Golü
Gökhan Güleç ( Bursa)
Yeşil-beyazlıların golcüsü Trabzon'un tek kelimeyle belini kıran golü atarken çok usta bir vuruş yaptı. Ceza sahası dışında iki rakibini düğümleyen Gökhan sert şutla topu öldürücü yere bıraktı.

Göze Batanlar
Herve Tum (Sivas): Sivasspor'da Balili ve Mehmet Yıldız'ın durduğu anlarda ortaya çıkıyor. Teknik patron Bülent Uygun'un istediklerini sahada tam olarak yapıyor. Hacettepe önünde attığı iki golle üç puanı getirdi.

Özer (Ankara): Ankaraspor orta sahasının en teknik ve klas ismi. Çalışkanlığı kadar gol asistleriyle de yıldızlaşıyor. Ara transferde isminden çok bahsedilecek. Fizik gücü sahada hemen fark ediliyor.

Bilal Aziz ( Kayseri): Kayseri forması altında başarılı maçlar oynamaya başladı. İstanbul BŞB önünde takımının en iyi futbolcusuydu. Sahada oyunun her zaman içinde. Top hakimiyeti de yüksek.

Süper Lig Altın Karma
İvesa Eskişehir) Bilal Aziz (kayseri) Lugano ( F. Bahçe) Lincoln (G.Saray) Tabata ( G. Antep) M. Tosun ( Ankara) Tum ( Sivas) G. Güleç ( Bursa) Özer ( Ankara) İbrahim ( Bursa) Carlos ( F.Bahçe)


DİĞER TURKCELL SÜPER LİG HABERLERİ
Beşinci büyük
Sahasındaki 7. galibiyetini alan ve bu sezon ikinci kez liderliği ele...
Bursa hareketli
Bursa, Adana'nın golcüsü Emre Aktaş ile görüşüyor. Geçtiğimiz sezon...
Takviye yapacağız
Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, farklı Kocaelispor galibiyetinin...

  Gençler bileniyor   Motivasyon şart
  Ara transfer başlıyor   Kayserispor mutlu
  Lakatus sesleri
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
15.HAFTA
G.Birliği 1 Galatasaray 3
Sivas 2 Hacettepe 1
Kayseri 2 İ.B.B. Spor 0
Bursa 2 Trabzon 1
Beşiktaş 1 Ankaragücü 0
Ankaraspor 2 Denizli 0
Kocaeli 2 Gaziantep 5
Eskişehir 0 Konya 0
Fenerbahçe 2 Antalya 0
16.HAFTA
Konya Fenerbahçe Cuma 20:00
İ.B.B. Spor Kocaeli Cumartesi 14:00
Hacettepe Kayseri Cumartesi 14:00
Trabzon Eskişehir Cumartesi 19:00
Gaziantep Bursa Pazar 14:00
Denizli Ankaragücü Pazar 14:00
G.Birliği Sivas Pazar 14:00
Antalya Ankaraspor Pazar 14:00
Galatasaray Beşiktaş Pazar 19:00
 
Turkuvaz Yayın ATV Sabah Takvim Gazetesi Yeni Asır Para Dergi Sinema Dergisi Şamdan Yeni Aktüel Cosmopolitan Cosmo Girl Home Sofra Bebeğim ve Biz Global Enerji Transport Dergi Auto Motor Sport Bazaar Esquire Forbes House Beautiful Turkuvaz Kitap Oto Haber

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye / İletişim | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital