ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Haftanın tek Kartalı

Cumartesi akşamı filmi gibi izledim Beşiktaş- Ankara karşılaşmasını. Kötü esprileriyle asap bozan bir komedi filmi gibiydi. Hatta bir yerden sonra içimden özlü sözler üretmeye başladım. "Kendi sahanın önünde topla fazla oynamayacaksın, neme lazım şeytan doldurur!" gibi uçan kalecileri ve kaçan golleriyle bana göre ligin en enteresan maçlarından biriydi.

***

Aynı üzüntüleri iki hafta üst üste yaşadık. Mağlup olduk, puan kaybettik ve sahada yine 10 kişi kaldık. Beşiktaş gibi bir takımın lig mücadelesinde art arda mağlubiyet alması, öncelikle camiada yine tartışmalı günler yaşanacağı konusunda tatsız bir sinyal verdi. Ve yine aynı Beşiktaş'ın iki maç üst üste kırmızı karta maruz kalması iyice tadımızı kaçırdı.

***

Kendi sahamızda Ankara'ya 3-1 yenildik ve hatta ezildik. Beşiktaş bir iniş dönemine geçti ve şampiyonluk beklediğimiz bir sezonda, hele de Mustafa Denizli'nin gelişiyle umutlarımız iyice güçlenmişken, taraftar olarak keyfimiz kaçmaya başladı. Yine de kötüyü düşünmek istemiyorum ve takımın toparlanmasını, gelecek haftalarda durumu telafi etmesini diliyorum. Ama bir yandan da topun yuvarlaklığına isyan etmeden duramıyorum. Kendi takımına gol atan oyuncu için çok acı olsa da, durumun komik olduğu kesin çünkü. Evet, futbolun bu evrensel kuralını saçma buluyorum, tek kelimeyle anlamsız. Mücadele hedefinin bu denli net olduğu bir oyunda, ancak "niyet" geçerli sayılabilir gibi geliyor bana. Çünkü bir futbolcu için ayağının kayıp yere düşmesi kadar kontrol dışı, istemsiz bir an.

***

Dediğimiz gibi, bu hafta da futboldan ve puan tablosundan sınıfta kaldık. Ben kendi adıma şu an, 2008 yılı ve içinde bulunduğumuz sezonun, 2008-2009 sezonu Süper Lig gerçekliğinin içinden çıkıp, tüm zamanlardan bağımsız tek bir görüntüye odaklanmak istiyorum. Kendi zihnimin içinde, benim bu maçtan almayı tercih ettiğim tek anı saklayacağım. Zapo'nun attığı golden sonraki sevinç anını... Formasını önce göğsüne bastırıp, sonra da dudaklarına götürdüğü o an. Bir futbolcunun takımına ve taraftarına olan aşkı, işine duyduğu saygı. Haftanın tek Kartalı.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Cesur olmak gerekiyor   / 01-12-2008
 "Tarihi fırsat" burada!   / 25-11-2008
 '1' puanın sihri   / 18-11-2008
 Alkışlar kaderimize / bize!   / 09-11-2008
 Yolumuzdan alıkoyamaz   / 04-11-2008
 Cumhuriyet çocukları   / 29-10-2008
 Galibiyet yakışırdı   / 26-10-2008
 13. dk'dan 13. şampiyonluğa!   / 23-10-2008
 Beşiktaş'ın yazgısı veya "yaşamın formülü"   / 04-10-2008
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
14.HAFTA
Denizli 0 Fenerbahçe 1
Hacettepe 0 G.Birliği 3
Gaziantep 0 Kayseri 0
Antalya 0 Eskişehir 0
Beşiktaş 1 Ankaraspor 3
Konya 0 Bursa 0
İ.B.B. Spor 0 Sivas 3
Trabzon 2 Kocaeli 1
Ankaragücü 0 Galatasaray 3
15.HAFTA
Beşiktaş Ankaragücü
Ankaraspor Denizli
G.Birliği Galatasaray
Kocaeli Gaziantep
Fenerbahçe Antalya
Sivas Hacettepe
Eskişehir Konya
Bursa Trabzon
Kayseri İ.B.B. Spor
 
Turkuvaz Yayın ATV Sabah Takvim Gazetesi Yeni Asır Para Dergi Sinema Dergisi Şamdan Yeni Aktüel Cosmopolitan Cosmo Girl Home Sofra Bebeğim ve Biz Global Enerji Transport Dergi Auto Motor Sport Bazaar Esquire Forbes House Beautiful Turkuvaz Kitap Oto Haber

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye / İletişim | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital