ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Hayırsız evlat

Ankara'da 2 puan kaybettiğini yok sayıp, kazandığı 1 puanı avantaj sayan Aragones için Türkiye bir cennet olabilir. Çıktığı 7 deplasmandan sadece Kocaeli karşısında 3 puan kazanan bir takımın, deplasman cehennemleri ikinci yarıda. Birileri bunu Aragones'e hatırlatmalı... Fenerbahçe yendiği ezeli rakiplerinin, hâlâ puan olarak gerisinde kalıyorsa... Ve kalacaksa... Kazanmış sayılmaz!

***

Fenerbahçe'de uzun paslar, kuyuya atılmış bir taşın yankısını beklemek gibi. Dünyanın en ucuz sistemi de bu! Kendi yaratıcılığından kaçıp, rakibin hata yapmasına yönelik bir çıkış yolu. Üstelik kral diye bel bağlanan adamla, bu işin olmayacağı apaçık ortadayken. Güiza, "Prematüre kral!" 27 milyon euro'luk bir maliyet ve yükselen euro'ya karşılık, her hafta değerini yitiren bir kral. Bir kral, öncelikle kaybettiği adını kazanmak için vermeli kavgasını. Taraftarın gözünü boyamak için değil.

***

Bugün Porto maçı var... En ölü zamanlarda ihtilal doğurmak krallığın da, büyüklüğün de şanındandır. İyimser gözle bakarsak, Fenerbahçe bu maçı kazanır. Kötümser gözle bakarsak, Fenerbahçe yenilmez. Felaket senaryosunu da, yazarsa futbolcular yazar.

***

Diğer büyüklerin tek gol atamadığı bir haftada, puan çuvalını Beşiktaş doldurdu. Beşiktaş'ın Fenerbahçe maçı öncesi kazandıkları, derbinin kaybedilme ihtimalinde bile kayıp sayılmayacak kadar bereketli bir kazanç. Tello'nun sol ayağı fosforluydu bu hafta. Galatasaray, deplasmanlarda puan kaybetmenin istiap haddini doldurdu. Skibbe'nin saha kenarındaki kederli duruşuyla, Galatasaray'ın tükenmiş hali arasındaki yakın ilişki, sezon başından beri yöneticilerin dikkatini çekiyor ama... Yöneticiler bir teknik adamı transfer ederken gösterdiği çabukluğu, kendi günahlarını temizlemek için göstermiyorlar.

***

Trabzonspor, futbol oynamadan kazandığı maçlara karşılık, iyi oynadığı Sivasspor maçında 2 puan bıraktı. Bu kayıpta, Sivaslı Bilica ve Petkoviç'in gösterdiği direnişi alkışlayalım. Ama Selçuk Dereli'nin karşı duruşunu da inkar etmeyelim.

***

Oysa hakemlerin diri kalmadığı bir ülkede adalet ölüdür. Trabzon'un bariz penaltısı verilmedi. Merak ettim, Selçuk Dereli hakemlik mi yapıyor? Yoksa, Trabzon'la diğer büyüklerin arasındaki farkın açılmamasından sorumlu bakanlık mı? Galatasaray'ın penaltısı verilmedi. Geçen sezon verilen haksız penaltılar mı ödeştiriliyor? Beşiktaş'ın golü sayılmadı? Nasılsa atar diye mi? Cevaplar, sorulardan utandığı için, hakemlik başını eğmekle meseleyi halledecek mi? Yoksa futbolun siyaseti her yana mayın döşedi de, bunları bizlere hata diye yutturmaya mı çalışıyorlar?

***

Benim anlamadığım, sezon başından beri sorunsuz tek maç yönetmemiş olan Bünyamin Gezer'in, Fenerbahçe- Beşiktaş maçının hakemi olarak, pazar gününden ilan edilmesi. Heybetli Bünyamin Gezer'e bu ödül yetmez. Ayrıca yeni bir telefon alsınlar da... Yöneticilerden, ya da başkanlardan biri aramasın. Yoksa yandı hakemlik! Ara ki, yeni bir hakem bulasın!

***

Dünyanın her yerinde, hakemlik "tanrının en hayırlı evladı" bilinirdi. Futbolun ruhunu incitmeden önce...






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Gerçeğin fiyakası hayalleri bozdu!   / 23-11-2008
 Adam olmak   / 18-11-2008
 Ölü toplara can verme projesi Roberto Carlos'un   / 16-11-2008
 Güzel ve çirkin   / 11-11-2008
 Trajik kaderin klasik sonucu   / 10-11-2008
 Saygın imza   / 06-11-2008
 Melek olmak   / 04-11-2008
 Tükenmişliğin can yoldaşları   / 02-11-2008
 Şimdiki zaman   / 28-10-2008
 Fonda yağmur ve Fenerbahçe...    / 26-10-2008
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
12.HAFTA
Gaziantep 2 G.Birliği 0
Antalya 0 Kocaeli 0
Ankaragücü 0 Fenerbahçe 0
Ankaraspor 0 Galatasaray 0
Denizli 4 Bursa 3
İ.B.B. Spor 1 Hacettepe 0
Konya 0 Kayseri 0
Trabzon 0 Sivas 0
Beşiktaş 2 Eskişehir 0
13.HAFTA
Kayseri Trabzon Cuma 20:00
Sivas Gaziantep Cumartesi 14:00
Ankaraspor Ankaragücü Cumartesi 14:00
Eskişehir Denizli Cumartesi 14:00
Fenerbahçe Beşiktaş Cumartesi 19:00
G.Birliği İ.B.B. Spor Pazar 14:00
Bursa Antalya Pazar 14:00
Kocaeli Konya Pazar 14:00
Galatasaray Hacettepe Pazar 19:00
 
Turkuvaz Yayın ATV Sabah Takvim Gazetesi Yeni Asır Para Dergi Sinema Dergisi Şamdan Yeni Aktüel Cosmopolitan Cosmo Girl Home Sofra Bebeğim ve Biz Global Enerji Transport Dergi Auto Motor Sport Bazaar Esquire Forbes House Beautiful Turkuvaz Kitap Oto Haber

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye / İletişim | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital