ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ 04/11/2008
Süper Lig Panoraması
En değerli oyuncu
Oyuncu Takım Puanı
Mehmet Yıldız ....................Sivasspor..........................1.616
Mehmet Çakır .....................Ankaraspor......................1.472
Alex De Souza.....................Fenerbahçe ......................1.282
Gökhan Ünal .......................Trabzonspor ....................1.214
Milan
Baros .........................Galatasaray......................1.096
Barbosa Tabata...................Gaziantep.........................1.082
Cassio Lincoln......................Galatasaray......................1.033
Youla ....................................Eskişehir ...........................906
Selçuk İnan ..........................Trabzonspor ....................891
Dijehoua ..............................Antalyaspor.....................868

Bu değerlendirme nasıl yapıldı?
Her futbolcu: -Oynadığı Her Dakika İçin 1 -İsabetli Pas İçin 1 -İsabetsiz Pas İçin -1 -İkili Mücadeleden Kazandığı Her Top İçin 2 -İkili Mücadeleden Kaybettiği Her Top İçin -2 -Kaçırdığı Her Penaltı İçin -100 -Kendi Kalesine Attığı Gol Başına -25 -Yaptığı Her Faul Başına -10 -Yapılan Her Faul Başına 10 -Gördüğü Sarı Kart Başına -50 -Gördüğü Kırmızı Kart Başına -200 -Düşülen Her Ofsayt Başına -10 -Yapılan Her Gol Asisti İçin 75 -Önlediği Her Gol Girişimi İçin 50 -Her Şut İçin 5 -Her İsabetli Şut İçin 15

Her kaleci: -Attığı Gol Başına 225 -Gol Yemeden Bitirdiği Her Maç İçin 150 -Önemli Kurtarış İçin 50 -Kurtardığı Her Penaltı Atışı İçin 150 -Yediği Gol Başına -50

Defans -Attığı Gol Başına 200 -Gol Yemeden Bitirdiği Her Maç İçin 125 -Yediği Gol Başına -50

Orta saha -Attığı Gol Başına 175 -Yediği Gol Başına -20

Forvet -Attığı Gol Başına 150

Haftanın Rakamları
0
Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında namağlup takım kalmadı. Sekiz hafta yenilgi almayan tek takım olan Beşiktaş, Kayserispor'a 1-0 mağlup olunca unvanını kaybetti. Böylece Turkcell Süper Lig'de her takım yenilgiyle tanışmış oldu.

1 Fenerbahçe, Süper Lig'de Eskişehirspor ile oynadığı maçı 2-2 berabere bitirdi. Böylece Fenerbahçe, 9. haftası geride kalan ligde ilk kez berabere kalmış oldu. Fenerbahçe bu maçtan önce en son geçen sezonun 30. haftasında deplasmanda Ankaraspor ile 2-2 berabere kalmıştı.

5 Kayserispor, Turkcell Süper Lig'de 9 haftada kalesinde 5 gol gördü ve en az gol yiyen takım oldu. Kayserispor 9 maçın 4 tanesinde gol yerken, diğer 5 karşılaşmada rakiplerine geçit vermedi. Kayserispor evinde oynadığı 5 maçta sadece Ankaraspor'dan gol yedi.

26 Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında 26 gol atıldı. Maç başına düşen gol ortalaması 2.88 oldu. 7 takım galibiyet sevinci yaşadı, 2 maç beraberlikle bitti. Trabzonspor, İstanbul BŞB'ye 4 gol atmayı başardı ve en farklı galibiyeti elde etti.

Süperlig Altın Karma
Sylva ( Trabzon) Eren ( Kayseri) Serhat ( Konya) Muhammed ( Ankara) Colman ( Trabzon) Arda ( G. Saray) Bülent E. ( Eskişehir) Korhan ( Antalya) Turgay ( Kayseri) M.Yıldız ( Sivas) Uğur ( Antalya)

Haftanın Takımı
Eskişehirspor

Fenerbahçe karşısında uzun süre 10 kişi oynamasına rağmen mükemmel bir futbol sergiledi. Futbolu, hırsı ve oyun düzeni büyük alkış aldı. Rakibi karşısında galibiyeti kaçıran taraf oldu.

Haftanın Hakemi
Cüneyt Çakır ( Belediye- Trabzon)

Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta başarılı bir yönetim gösterdi. En başta oyuncularla iyi diyalog kurdu. Maçın zevkli geçmesinde gösterdiği iyi yönetimin payı büyüktü. Herkesi memnun etti.

Haftanın Tartışması
Çizgiden Çıkan Top

Eskişehir-F.Bahçe maçında, Roberto Carlos'un, geri pasında kaleci Volkan'ın topu çizgiden çıkarması çok tartışıldı. Eskişehirsporlu futbolcular ve teknik kadro pozisyonun gol olduğunu iddia etti.

Haftanın Futbolcusu
Mehmet Yıldız ( Sivas)

Denizlispor filelerine üç gol attı. Sivasspor'un olduğu kadar şu anda Türkiye'nin de en önemli golcüsü olduğunu gösterdi. Golleri dışında oyun anlayışı, hırsı ve yardımlaşması da üst düzeydeydi.

Haftanın Kötüsü
Kuddusi Müftüoğlu

Eskişehirspor ile Fenerbahçe arasında oynanan kritik maçta düdük çalan Kuddusi Müftüoğlu iyi bir yönetim gösteremedi. Verdiği kararlar tartışmaya açıktı. Pozisyonlara yakın olamadı. Haftanın düşük not alan hakemi oldu.

Haftanın Hocası
Rıza Çalımbay ( Eskişehir)

Kırmızı-siyahlı takıma iyi futbol oynattı. Takımı 10 kişi kalınca yerinde yaptığı değişikliklerle maçın kaybedilmesini önledi. Fenerbahçe'yi iyi çözmüştü. Eskişehirspor sergilediği futbolla beğenildi.

Haftanın Golü
Selçuk ( Trabzon)

Trabzonspor, İstanbul BŞB kalesinde baskı kurduğu dakikalarda ceza sahası dışında topla buluşan Selçuk mükemmel bir şandel vuruşla ağları havalandırdı. Attığı gol akıl ve teknik doluydu.

Gol krallığı
8 GOL: Mehmet Yıldız (Sivas)
6 GOL: Mehmet Çakır (Ankaraspor)
5 GOL: Sercan (Bursa), Youla (Eskişehir), Alex (F.Bahçe), Baros (G.Saray), Gökhan Ünal (Trabzon), Dijehoua (Antalya)
4 GOL: Aghahowa (Kayseri), Kewell, Lincoln (G.Saray)
3 GOL: Neca (Ankaraspor), Bobo, Delgado, Nobre (Beşiktaş), Roberts (Denizli), Arda (G.Saray), M.Yozgatlı, Tabata (G.Antep), Kahe (G.Birliği), Turgay (Kayseri), Taner (Kocaeli), Kaue, Veysel (Konya), Selçuk (Trabzon)
2 GOL: Mustafa Özkan (Antalya), Iglesias, Jaba (A.Gücü), Murat, Özer (Ankaraspor), Holosko (Beşiktaş), Gökhan Güleç, Mustafa Sarp (Bursa), Fatih Yiğen, İzzet, Kratochvil (Denizli), Lovrek (Eskişehir), Güiza, Kazım, Semih, Uğur (F.Bahçe), Nonda (G.Saray), Beto (G.Antep), Djite, Mustafa (G.Birliği), İbrahim, Sandro (Hacettepe), Erman, İbrahim Akın (İst.BŞB), Mehmet Topuz (Kayserispor), Jestrovic, Serdar Topraktepe (Kocaeli), Balili, Musa (Sivas), Isaac, Umut, Yattara (Trabzon)

Asist krallığı
5 ASİST: Özer (Ankara)
4 ASİST: Yusuf (Bursa), Alex (F.Bahçe), Lincoln (G.Saray)
3 ASİST: Güiza (F.Bahçe), M.Yıldız, Musa (Sivas), Gökhan, Serkan (Trabzon)
2 ASİST: Uğur Kavuk (Antalya), Bobo, Nobre, Delgado, Holosko (Beşiktaş), Ramos (Bursa), Roberts (Denizli), Serdar Özbayraktar, Youla (Eskişehir), R. Carlos, Semih (F.Bahçe), Arda, Baros (G.Saray), Serhat Gülpınar, İbrahim Akın (İst.BŞB), Mehmet Eren (Kayseri), Erdal (Konya), Balili, Sezer (Sivas), Colman, Selçuk (Trabzon)

Kırmızı Kart
Ivesa (Eskişehir)

Sarı Kartlar
Leandro, Murat Duruer, Tolga, Dos Santos (A.Gücü), Ediz, Özer, Theo (Ankara), Orhan, Şenol, Abdullah, Ali Zitouni, Ömer (Antalya), Cisse, Sivok, S.Özkan, Holosko (Beşiktaş), Mustafa Keçeli, Ömer Erdoğan, Mustafa Sarp, Zuniga, Gökhan (Bursa), Süleyman, Yusuf, Kratochvil (Denizli), Bülent Ertuğrul, Serdar Özbayraktar (Eskişehir), Uğur, Ali Bilgin (F.Bahçe), Kerem, Recep (G.Birliği), Sandro (Hacettepe), Efe, Gökhan Kaba, Gökhan Süzen, Vinicius (İst.BŞB), Mehmet Eren, Saidou, Toledo, Ali Turan (Kayseri), Musa, Ufuk, Tolga, Serdar Topraktepe, Jestrovic (Kocaeli), Veysel, Serhat, Zafer (Konya), Sezer (Sivas), Isaac (Trabzon)

Sarı Kart Cezalılları
Bülent Ertuğrul, Serdar Özbayraktar (Eskişehir), Ali Turan (Kayseri)

Göze Batanlar
Tum ( Sivas): Sivasspor'un sezon başında Bursaspor'dan transfer ettiği Tum, yeni takımına iyice uyum sağladı. Siyahi oyuncu Denizlispor karşısında iki penaltı yaptırdı. Forvette hareketli futboluyla çok etkili oldu.

Sylva ( Trabzon): Trabzonspor'un Senegalli kalecisi İstanbul BŞB karşısında çok başarılı bir performans sergiledi. Rakibin birçok tehlikeli atağıın önleyen Sylva, kalesinde arkadaşlarına büyük güven verdi.

Veysel ( Konya): Yeşil-beyazlı takımın tecrübeli oyuncusu takımına kritik anlarda goller kazandırmaya devam ediyor. Veysel tek kelimeyle tecrübesini konuşturuyor. Hacettepe galibiyetinde payı büyüktü. Oyunuyla alkış aldı.


DİĞER TURKCELL SÜPER LİG HABERLERİ
Liglerin kralı
28 sezon sonra üç büyük takım ligin ilk üç sırasından uzak kaldı.
Sıra Sivasspor'da
Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, G.Birliği karşısında...
Bakkal kapandı!
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal istifa etti. Turkcell...

  Arıca Hacettepe'de   Taraftar güvensin
  Kayseri coşkulu   Sambacı arıyorlar
  Maç tarihi değişti
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
9.HAFTA
Hacettepe 1 Konya 2
İ.B.B. Spor 0 Trabzon 4
Eskişehir 2 Fenerbahçe 2
Bursa 0 Ankaraspor 1
G.Birliği 1 Antalya 2
Kocaeli 1 Ankaragücü 1
Sivas 3 Denizli 1
Kayseri 1 Beşiktaş 0
Galatasaray 3 Gaziantep 1
10.HAFTA
Beşiktaş Kocaeli Cuma 20:00
Ankaragücü Bursa Cumartesi 15:00
Trabzon Hacettepe Cumartesi 19:00
Antalya Sivas Pazar 14:00
Gaziantep İ.B.B. Spor Pazar 14:00
Ankaraspor Eskişehir Pazar 14:00
Denizli Kayseri Pazar 14:00
Konya G.Birliği Pazar 14:00
Fenerbahçe Galatasaray Pazar 19:00
 
Turkuvaz Yayın ATV Sabah Takvim Gazetesi Yeni Asır Para Dergi Sinema Dergisi Şamdan Yeni Aktüel Cosmopolitan Cosmo Girl Home Sofra Bebeğim ve Biz Global Enerji Transport Dergi Auto Motor Sport Bazaar Esquire Forbes House Beautiful Turkuvaz Kitap Oto Haber

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital