Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Aşı tutmadı

Türkiye'yi soluksuz bırakan şu lanet süreç kadar değil belki ama Fenerbahçe'nin yakasına yapışan şanssızlıklar da az can sıkmıyor. Onca sakat varken Alex ve Lugano da kervana katılınca sorun daha da büyüdü. Ancak sanki asıl sorun bu değil. Her şeye karşın Önder, Burak, Gürhan, Deniz ve İlhan bu takımın ilk 11'ine giremiyor hala. Peki adı geçen bu futbolcular sezon başında Bursaspor'a transfer olsa Samet Aybaba göbek atmaz mıydı? Bekir Ozan, Sercan Yıldırım veya Mustafa Sarp, bu isimler Bursasporlular dışında kaç kişinin aklında var? Ama bu çocuklarla Galatasaray karşısında biri gol olmak üzere sadece ilk yarıda tam 4 net pozisyon buldu Bursaspor. Demek ki asıl sorun sakatlık veya kadroda değil. Aksine Aragones'tedir. Takımdaki uyum, özgüven, yerlerde sürünüyor. Hiçbir rakip Fenerbahçe'den korkmuyor. Sakatlıklar diz boyu, tribünlerde bol bol uğultu, endişe ve camiada kaygı yaygın. Yani yaşanan sakatlıkları tavan yapan motivasyonsuzluğu ve her takımın Fenerbahçe karşısındaki cüretini düşündüğümüzde aşının tutmadığını görmek zorundayız. Aragones'le bu iş yürümüyor. Koca Fenerbahçe hangi nedenle olursa olsun ilk 40 dakikada 3 oyuncu değişikliği yapıyorsa bu her şeyi özetlemiyor mu?

Suçlu futbolcular mı?
Aghahowa eğer Guiza'dan kat kat fazla gol pasına giriyorsa bu Guiza'nın değil Aragones'in eksikliğidir. Ya da en azından burada Tolunay Kafkas'ın da büyük katkısı var demektir. Şampiyonlar Ligi'nde ve ligde, Dinamo Kiev hariç her takım Fenerbahçe'ye gol atıyor. Her üç rakipten ikisi galibiyetle ayrılıyorsa bütün faturayı futbolculara kesmek ne kadar doğru? Doğrusu manidardır. Zorla güzellik olmuyor. Aragones aşısı tutmamıştır. Yol yakınken yanlıştan dönmek gerekir. Eğri oturup doğru konuşalım. Saracoğlu mabedinde 11 tane gencecik çocuğa sarı-lacivertli formayı giydirseniz bu kadar takım ruhundan yoksun, oyun disiplininden bir haber, hırs ve uyumu hatırlamadan oynayabilirler mi? Futbolda sadece kazanmak diye bir şey yok. Ama futbolun temel gerekleri vardır. Tabii Fenerbahçe formasını giymenin ve o takımı yönetmenin sorumluluğu da bir o kadardır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bu bir yazgı mı?   / 03-10-2008
 Şekeri kalmamış   / 01-10-2008
 Akortsuz bağlama   / 27-09-2008
 Kritik bir akşam   / 26-09-2008
 İyi ki Alex var   / 21-09-2008
 Gerçekle yüzleşin   / 18-09-2008
 Lafla olmuyor   / 14-09-2008
 Sportif direktör vakti   / 10-09-2008
 Ne yazık ki!   / 05-09-2008
 Koltuklar boş!   / 31-08-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Büyük vurgun
Aghahowa' nın hat-trick yaptığı...
İflas etti
Skibbe' nin hatalarına oyuncuların...
Zoraki devam
Başkan Demirören, Engin' in de...
Gurur duydum
"Güvenimizi boşa çıkarma-dığınız...