Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Sorumlu dede

Bu takımın, ben çoğunlukla eleştirsem de, Daum dönemindeki en büyük kozu çok koşmak ve mücadele etmekti. Zico döneminde de bu özelliğe Brezilyalı oyuncuların kattığı çok pas becerisi eklenmişti. Yani takım ısıran ve koşan bir Fener portresi çiziyordu. Dönelim Aragones'e. Teknik adamlık yaptığı 12 takımın 8'inde hoca ilk yılın sonunda ayrıldığını daha önce yazmıştım. Neden basitti. Dede, bir milli takım çalıştırıcısı idi, kulüp takımı değil. Oyuncular ona hazır gelmeli, kondüsyonları ile uğraşmamalı, en teknik ve hücumcu adamlardan savunma da yapabilen bir takım yaratabilmeliydi. Oysa Fener bir kulüp takımı idi. Ve dede, tüm gününü orada geçirecek, çalıştıracak, kondisyon yükleyecek, oyuncunun psikolojisini anlayacak, gerektiğinde sırtını sıvazlayacak, karizması ile 22 yaşındaki topçunun gönlünü alacak bir adam olmalıydı. Ama dede böyle bir adam değildi. Aslında hiç de olmamıştı. Sıcak ve sempatik olmadığı iddia edilen bir başkana bir de buz gibi ve de çalıştıramayan bir teknik adam eklenince aşağıdaki Fener ortaya çıkıyordu.

Takımda mecal yok
1. Çift ön libero ve 4 savunmacı ile oynayıp Kayseri'nin savunma arkasına attığı 4 topla 4 gol yiyen bir takım. 2. Yaptığı pasların yüzde 80'ini yada ve geriye yapan bir takım. 3. Ceza alanında en kalabalık iki kişi olan bir takım. 4. Tek hücum silahı 40 metrelik uzun top olan takım. 5. Alex dışında tadı olmayan bir takım. 6. Bu kadar sakatlığı da yanlış idman programı ile veren bir takım. 7. Bu takıma Güiza, Aurerilo'nun yerine çok koşsun diye alınmadığına göre İspanya Ligi gol kralını, gol attığı için değil, pres yaptığı için alkışlatan bir takım. 8. Gelmeden önce ikisine de kişisel itirazlarımı yazdığım, Josico ve Maldonado ile iki yabancı hakkını dolduran takım. İkinci yarıda biraz silkiniş sadece gururu zedelenmiş, kötü oynayan ama kötü antrene edildikleri için iyi oynayamayan futbolcuların beş on dakikalık çırpınışı idi. O kadar. Sevgili Dede: eğer takımda 3-4 kişi kötü olsa idi. Bunun adı bireysel kötülüktü. Ama tüm takım kötü ise bunun sorumlusu önce sensindir. O yüzden artık seni teknik ve taktik olarak eleştirmiyorum. Çünkü takıma güç ve mecal veremedin. Sonraki suçlu mu. Onu tribünler konuşmaya başladı zaten. Not: 15 şehidimize Tanrı'dan rahmet ailelerine başsağlığı diliyor terörü lanetliyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Aragones gibi dedeniz olsun ister misiniz?   / 29-09-2008
 Dede mi?   / 27-09-2008
 İyimserbahçe   / 21-09-2008
 10 puan alır   / 18-09-2008
 Kendinizi inkar etmeyin sayın Aragones   / 17-09-2008
 1+1=1   / 14-09-2008
 Maç yorumcularına acıyorum   / 11-09-2008
 Semih Türkiye'nin en iyi orta saha adamı   / 07-09-2008
 Porto'dan 4 puanı Fener alır ama!   / 04-09-2008
 Tek forvet oynat, Baros'u kaybet   / 03-09-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Büyük vurgun
Aghahowa' nın hat-trick yaptığı...
İflas etti
Skibbe' nin hatalarına oyuncuların...
Zoraki devam
Başkan Demirören, Engin' in de...
Gurur duydum
"Güvenimizi boşa çıkarma-dığınız...