Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Tembel Skibbe

Daha ilk beş dakikada belli oldu, Bursa takımı rakibinin zaaflarını iyi çözmüş ve dersine iyi çalışmıştı. Maç boyunca aynı taktikle dalga dalga pozisyonlar yakaladı. Yusuf resmen oyunu tek başına domine etti. Sadece ilk yarı beş hızlı hücumun başlatıcısı ve bitiricisiydi. Buna karşılık Galatasaray'ın alınmış tek bir önlemi, tek bir planı yok. Skibbe resmen tembellik etmiş, rakibini doğru dürüst etüd etmemişti. İşte futbol da faturayı böyle ağır kesiveriyor. Tek başına Ayhan'a bırakılmış bir orta sahan bu mücadeleyi kaldıramadı.

Bekten orta saha!
Hakan Balta diye bir oyuncu var, asla ve asla orta saha oyuncusu olamaz. İyi bir sol bek o kadar. Koca bir ilk yarı boyunca bir tek atak geliştirmediği gibi Ayhan'a ve oyuna en küçük bir katkısı olmadı. Bir pozisyonda Lincoln'e pası verdi, normal kanat oyuncuları bu topun ardından bindirme yaparlar ama Hakan bekledi. Çünkü o bir bek. Arda sakatlıktan çıkmanın çekingenliği ile oyuna bir türlü giremedi ama Kewell'ın yokluğunda alıştığı sol kanatta başlasaydı sıfır ataklı kanatta katkısı daha büyük olurdu. Ama Skibbe bu, her maç şapkadan tavşan çıkarmaya meraklı, şimdiki oyuncağı orta oyuncusu Hakan Balta. İlk yarıdaki görüntü oyunun hakkı Bursa'nındı. İkinci yarıda da pek değişen bir şey olmadı. Arda'nın golü ile biraz olsun kımıldayan Galatasaray pek çok pozisyon yakaladı ama golü bir türlü yakalayamadı. Tek organize atak gol pozisyonuydu. Onun dışında son günlerin başarılı oyuncusu Lincoln baskı üstüne geldiği anlarda ortalarda gözükmedi. Sakat Nonda katkı yapamazken Baros'un oyununu da bozdu.

Daha farklı olurdu
Ama yine en anlaşılmaz tercihler Skibbe'ye aitti. İkinci yarıda Arda'yı sola çekerek baştan yapması gereken doğruya dönen Alman hoca, sağ kanada Baros'u çekti. Hakan Balta'yı orta sahada tutma adına aldığı bunca risk, sonuçta bu maçın kaybının en büyük sebebi idi. Aydın madem oynayabilecek durumda, kadroya da almışsın, böyle bir maçta neden yararlanılmaz ki? Bursa takımı biraz şanslı olsa, biraz hızlı ataklarda son noktalarda akıllı davransalardı bu maçın skoru çok daha farklı olabilirdi. Milli maç arası ilaç gibi geldi, hem sakatların iyileşmesi hem de formsuzların forma girmesi için.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bizim takım!..   / 05-10-2008
 Kadıköy'e doğru   / 03-10-2008
 Mehter takımı!   / 29-09-2008
 Garip yorumlar   / 28-09-2008
 İlk kez ışık var   / 22-09-2008
 Zor dostum zor   / 19-09-2008
 Ana fikir yok   / 14-09-2008
 Ümit Karan'ı satın   / 11-09-2008
 En güçlüsü...   / 07-09-2008
 Kısırlık!   / 01-09-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Büyük vurgun
Aghahowa' nın hat-trick yaptığı...
İflas etti
Skibbe' nin hatalarına oyuncuların...
Zoraki devam
Başkan Demirören, Engin' in de...
Gurur duydum
"Güvenimizi boşa çıkarma-dığınız...