Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Mevzu o değil

Galatasaray, bir başka dil ve anlatım aracıdır futbolumuz için. Bütün aymazlığına ve olmazlığına rağmen alışılagelmiş futbol anlayışı ve yazını için de iyi bir olanaktır. Üzerine kelam ettiğiniz kurumun, kulübün ve tabii ki bu olanakların çim sahadaki temsilcisi de iyi bir olanaktır. Kurgusu itibariyle 'kendini aşmak' üzerine kurulu bir kavrayışı yıllardır diri tutmaya çalışmıştır bu ekip. Göstergesi geçmişinde, yapmak istediklerinde ve yapamadıklarında duruyor. Bu nedenle kelam ettiğim şey için şu söylenebilir; üzerinden sığ tartışmalar yürütmek ne tartıştığımız şeyi ne de bizi anlamlı kılar. Bir tek eksik yaşıyorum bu ekibi izlerken: Song. Elimizden kaçmasaydı dediğim tek isim oldu esmer hayta. Nasıl titiz, nasıl çalışkan ve nasıl eksik kapatıcı bir adamdı. Oynanan maçların toplamında az biraz seri ileri oyuncular karşısında 'kulelerimizin', dolayısıyla -Servet, Meira, Emre- takımın nasıl sıkıntı çektiğini izledik.

Kralı belli: Baros
Orta sahamızın pres uzaklığı derdimizin nirengi noktasıdır. Ancak Kocaeli maçının ikinci yarısında -ki o zamana kadar bekledik onu- 'sahne alan' Lincoln'ün her geçen gün yükselecek performansı - ki o zaman o kifayetsizi izlemeye doyamayacağız-, Nonda'nın artan isteği, Arda'nın iş bilir girişimleri, Hasan'ın gayreti, Barış'ın enerjisi, Mehmet Topal'ın yapışkanlığı ve istikrarı, Kewell'ın ustalığına eklendiğinde zevk verecek Galatasaray. Bu yazılanların her biri işte bir anlayışı doğrudan sahaya yansıtıp formanın kimliğini taşıyacak isimler. O nedenle ekibi oluşturanlar bir anlayışın sosyolojisini de taşırlar sırtlarında. Peki ya Baros? Kim onu tesadüf seçilmiş bir isim olarak gösterebilir ki? Tekrarlayayım: Baros bu ligin yeni gol kralı ve heyecanı olacaktır. Nasıl mı? Öyle büyük fırsatçılık gösterileri ya da çim kaldıran gayretiyle değil, ferah ferah, göstere göstere. Bunun dışında söylenecek her şey, her söz mevzuyu merkezinden uzağa, anlaşılmazlığın ve kargaşanın sığ sularına taşımaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır. Mevzuu o değil çünkü.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yeni gol kralı    / 22-09-2008
 Ateşten gömlek   / 19-09-2008
 Anneanne ligi   / 16-09-2008
 Hiç üzülmedik   / 14-09-2008
 Su içiyordu Skibbe!   / 01-09-2008
 Elde var hüzün   / 28-08-2008
 Baltalı ilah!   / 24-08-2008
 Turuncu devrim   / 19-08-2008
 Karizmanın tillahı!   / 18-08-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Şampiyon yapıp bırakacağım
İspanya' nın AS gazetesine...
Çatla patla
"1-2 kişiye kendimi ispatlamam...
Çelik kapı gibiler
"Takımın emniyet supabı oldular.
Yattara Al Saad' da
Gitmek için direnen Yattara ise...