Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Fenerliler, ayağa!

Porto yenilgisi neden sürpriz olarak karşılanmadı? Maçtan sonra konuştuğum herkes bu beklentiye sahipti ve sonucu kabullenmişti. Fenerbahçelilerin ve yönetimin bundan sonra uğraşacağı nokta, Aragones, takım veya yanlış transfer politikası olmamalı. Fenerbahçelilerin bundan sonraki hedefi bu "umutsuzluğu" bitirmektir. Çünkü güven erozyonu her şeyin tetiğidir. Yenilgiyi baştan kabullenmek ve kazanmak adına umutlarını yitirmek, geleceği kaybetmektir. Bu takımın bugünkü durumu "iyi değil". Ama gelecekte de böyle süreceği anlamına gelmiyor. Çözümler ağlaşıp-dertleşmekle, mazeretleri birbiri ardına sıralamakla gelmez. Çözüm, hemen ayağa kalkmak ve koşmaya başlamaktır. Yatıp tavana bakmak, Fenerbahçe'nin bu sezondaki kazanımlarını törpüleyeceği gibi, mevcut potansiyelini de eksiye çekecektir. Umutsuzlara şunu söyleyeyim: Başkan Aziz Yıldırım veya teknik direktör Aragones'in yanlışları var. Ama ellerindeki bu "topal" potansiyel bile çok şeyler vadedecek kapasiteye sahip. Fenerbahçe yeni hocası ve düzeni ile bocalama devresi yaşıyor. Daha net ifade ile Zico döneminin enkazı, su yüzeyine çıkıyor.

Kötü gün dostu olun
Ne yazık ki Fenerbahçe teknik direktörü, tecrübesine rağmen bunu fark edemedi. Takımını doğru analiz edemedi. Kendi sistemindeki ısrarını mantıklı karşılayabilir, bu sonuçları geçiş döneminin travması olarak kabul edebiliriz. Ama Emre'yi sağ kanatta oynatması, Önder Turacı'ya soğuk bakması, Deniz Barış'ı kafasından silmesini anlayamayız. Aziz Başkan, bu gibi sıkıntıları 11 yıllık görev süresinde çok yaşadı. Hiçbirinde doğru çözümü bulamadı. Bu bile büyük şans. En azından neyin yanlış olduğunu bilmesi gereken kişi Aziz Yıldırım. Bugünlerde eleştirmek doğal. Biz de hataları zaten açıkça yazıyoruz. Ama bu sezonu kaybetmek anlamına gelmez. Fenerbahçe'yi tekrar eski kulvarına taşıyacak olan kendi dinamikleridir. Geçen sezon Zico dönemindeki birliktelik ve Brezilyalı hocanın doğru yönetilmesi, tüm Türkiye'yi gururlandıracak tablonun ressamı oldu. Sırf bu nedenlerle Fenerbahçe taraftarının tekrar eski sinerjiyi yaratması, yerdeki takımını ayağa kaldırması gerekiyor. İyi günde herkes taraftar çünkü kötü gün dostu olduklarını göstersinler. Aragones'in bu geçiş dönemini doğru anlamasını sağlayacak etken de bu iç dinamikler olmalı. Belki Aziz Başkan ilerde "kafasına" göre değil de, böylesine müdahalelere gerek kalmayacak teknik adamı bulur. Böylece Fenerbahçeliler sadece statlarıyla değil, kurumsallaşan takımlarıyla da övünür.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Emre'deki fark   / 12-09-2008
 Yabancı Kaptanlar   / 04-09-2008
 'Tek Reis' ve G.Saray   / 02-09-2008
 Saraçoğlu tribünleri   / 21-08-2008
 Alex'i kaybederken   / 16-08-2008
 Parlamaya devam   / 01-08-2008
 Başkanın şikayeti   / 25-07-2008
 Eyvah transfer var!   / 18-07-2008
 Yeni çağ başlıyor   / 11-07-2008
 Neden Aragones   / 03-07-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Eyvah ki eyvah!
Sarı-lacivertlilerin büyük...
Neler oluyor
Sakat sayısının 12' ye yükselmesi...
Kartal tura yakın
Ertuğrul Sağlam takımını sahaya...
Açılın artık
Denizli' de bol gollü galibiyet...