Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Porto maçı ne olur

Önce Porto ile ilgili birkaç bilgi vereyim. Porto son 9 yıl içinde Sampiyonlar Ligi'ne hiç iyi bir başlangıç yapamadı. (2001 yılında Rosenborg'u 2- 1 yenmek dışında) Bu durum takım üzerine çok baskı yapmış durumda. Tarihin tekerrür edeceğini düşünüyorlar. Porto'nun başkanı, rüşvet davası yüzünden suçsuz yere tutuklandığı için hükümet aleyhine açtığı davayı kazandı ve hükümeti 20.000 euro ödemeye mecbur bıraktı.

17 GÜNDÜR TOP OYNAMIYORLAR
Adamlar tam 17 gündür bir tane bile maç yapmadı. Bu birçok kişinin gözünden kaçan önemli bir ayrıntı. En son 30 dakika boyunca 10 kişi oynayan Benfica'yı yenememişlerdi. O maçta savunmanın arkasına atılan her topun Porto kalesinde ne kadar büyük tehlikeler yarattığını görmüştüm. Çünkü uzun boylu tandemleri, ağır kaldıkları için arkaya kolay adam kaçırıyordu. Portekizli arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre bunu engellemek için Rolando'yu da tandeme yakın oynatacaklar. Yine de Alex'in pasları dikine olarak kullandığında savunma arkasına kaçmaya inanılmaz iştahlı Güiza'nın neler yapabileceğini düşünüyorum bu gece. Böyle bir gol olacak. Rakibi analiz ettiğimde gördüğüm bu. Umarım yanılmam. Gelelim bu akşam dikkat edilecek noktalara..

GÖKHAN'A ÇOK İŞ DÜŞECEK
4-3-2-1 gibi oynuyorlar ve böylece kolayca 4-3-3'e dönebiliyor. Adamların 1.85 üzeri çok oyuncusu var. Bruno Alves, Sapunaru, Rolando defansta, Luis Gonzalez, Guarin, Costa orta sahada yüksek toplarda ve duran toplarda başa bela olacak adamlar. Fener'in başı bu gece duran toplarda ve kornerlerde derde girmesin. Uyarıyorum. Aman dikkat! Gökhan Gönül dikkat. Santrfor arkası sol tarafta oynayan 10 numara Rodriguez çok hızlı ve dikine oynuyor. Sana Kazım'ın mutlaka yardıma gelmesi lazım. Yoksa oradan sıkıntı çekersiniz. Sağ bekleri 21 numara Sapunaru. Çabuk sinirlenen ve çok kart gören bir oyuncu. Uğur'un süratini kullanması durumunda 10 kişi kalmaları işten olmaz.

LUCHO GONZALEZ'E VURDURMAYIN
8 numaraları Gonzalez, Juventus tarafından da izlenen bir oyuncu. Savunmadan dönen topları, doğrudan kaleye vuruyor. Savunma ribauntlarına dikkat. Son 3 yılda Sampiyonlar Ligi'nde Porto'nun kaydettiği 28 golün 14'ünü atan bu Gonzalez'den ve Lopez'den bu gece gene çok sey bekliyorlar. Ben de Lopez'in gol atmasından korkuyorum açıkçası... Oyuna büyük bir ihtimalle sonradan alacakları Brezilyalı Hulk çok tehlikeli. Juve onu da izletiyor. Çok güçlü ve çok fırsatçı. Ayrıca Lopez'le birlikte çift forvet çıkarlarsa savunmamızın işi çok zor olur. Ama çift forvet başlayacaklarını hiç sanmıyorum.

1 PUAN FENERBAHÇE'YE YETER
Sonuç mu; Semih ve Edu'nun olmaması kayıp. Ama ekstra işler yapacak ruh bu çocuklarda var. Bu karşılaşma Hacettepe maçı da değil. Farklı bir Fener olacak bu akşam. Gol atacaklar ama yiyecekler de. Tek puan yeterli orada. Onu da alıp gelecekler. Her zaman dediğim gibi; Rastgele Fener...



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 1+1=1   / 14-09-2008
 Maç yorumcularına acıyorum   / 11-09-2008
 Semih Türkiye'nin en iyi orta saha adamı   / 07-09-2008
 Porto'dan 4 puanı Fener alır ama!   / 04-09-2008
 Tek forvet oynat, Baros'u kaybet   / 03-09-2008
 Tempocu aranıyor   / 31-08-2008
 Tek geçilmez   / 30-08-2008
 Araştırmadan yazdığım yazıyı okumayın!   / 29-08-2008
 Semlex!   / 28-08-2008
 Daniel Güiza her maç gol atmazsa iyi golcü değildir!   / 17-08-2008


 
Kendinizi inkar etmeyin sayın Aragones
Porto maçı ne olur
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Tolga' ya talip
Sarı-lacivertliler, görüştükleri...
Meydan okudu
"Galatasaray, UEFA Kupası' nın en...
Derbi taktiği
Sağlam yönetimindeki Kartal,...
Hasret biter
"Camiada oluşan şampiyonluk havası...