Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Nokta transfer
Çok hızlı, hava toplarında etkili. Arda, Kewell ve Ümit ile çok çabuk anlaşacaktır Portsmouth'ta mutsuz olan Milan Baros, 2-3 yıl içinde dev bir takıma gidecektir


Galatasaray, Karpatlar'ın Maradona'sından sonra şimdi de Ostrava'nın Maradona'sını transfer etmeyi başardı. Futbol yaşantısına Banik Ostrava takımında başlayan Baros, tekniği ve süratinden dolayı kısa sürede Ostrava'nın Maradona'sı lakabını aldı. 2002 yılında Liverpool'a transfer olan Baros ilk senesinde kendini gösterme şansı bulamadı. İkinci senesinde 12 gol atan Baros, Liverpool'un değişmez oyuncularından biri olacağının sinyallerini verdi. Fakat 3. senesinin hemen başında ayak bileği kırılan oyuncu 6 ay sahalardan uzak kaldı. 2004'te hemen hemen hiç forma giyemeyen Baros yine de Çek Milli Takımı'nın kadrosuna alındı ve EURO 2004'ün gol kralı oldu.
2005'te Owen ve Heskey'nin de takımdan ayrılması sonucu takımın en önemli forveti olan Baros, o yıl 13 golle Liverpool'un gol kralı oldu.

Aston Villa'da yıprandı
Aynı yıl Liverpool, Şampiyonlar Ligi'ni kazanırken Milan Baros final maçı dahil neredeyse tüm Devler Ligi maçlarına ilk 11'de tek forvet olarak başladı. 2005'te Crouch transfer edilince Baros'un akıbeti merak konusu oldu. Yedeğe çekilmesi beklenen oyuncuya Schalke ve Lyon talip oldu. Fakat Baros ayrılmak istemedi. Baros'un Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde oynatılmaması "git" mesajıydı. Yıldız oyuncu hiç vakit kaybetmeden istemeden de olsa 6.5 milyon pound karşılığı Aston Villa'ya transfer oldu. İşte burada Baros'un düşüşü başladı. Aston Villa formasıyla çıktığı ilk maçın 10. dakikasında gol atmasına ve sezonu 9 golle kapamasına rağmen isteksiz tavırlarından dolayı taraftarın takdirini kazanamadı. 2006 yılının başında yaşadığı ağır bir sakatlık ilk 11'deki yerini kaybetmesine ve ara transfer döneminde Lyon'a transfer olmasına sebep oldu.

Galatasaray tutamaz
Lyon'da da aradığını bulamayan oyuncu burada da futboluyla değil, futbol dışı hareketleriyle gündeme geldi. Rennes maçında siyahi oyuncu Mbia'ya kokuyorsun hareketi yapan Baros çıkartıldığı mahkemede suçsuz bulundu fakat yine de Fransa Futbol Federasyonu tarafından sezon sonuna kadar futbol oynamama cezası aldı. Yine kadroda yer bulamayan ve mutsuz olan Baros sene sonuna kadar Portsmouth'a kiralandı. Baros oynadığı 12 maçta hiç gol atamadı. Baros son derece yetenekli, hızlı ve teknik bir oyuncu. Galatasaray'da aradığı ortamı bulur ve futbol oynamaktan keyif alırsa Galatasaray onu elinde tutamaz, 1-2 sene sonra Avrupa'nın dev kulüplerinden birine gider. Arda, Kewell ve Ümit Karan gibi hızlı oyuncuların olduğu bir takımın futboluna kolaylıkla uyum sağlayabileceğini düşünüyorum. Çok hızlı bir futbolcu olmasına rağmen 1.84'lük boyuyla kafa toplarında da etkili olabiliyor. Galatasaray sadece dünyanın en iyi oyuncularından birini alarak dikkatleri üzerine çekmekle kalmadı, bu oyuncunun getireceği reklam ve popülerlik dışında takıma çok yararlı olabilecek bir ismi kadrosuna kattı. Galatasaray Kewell'dan sonra ikinci bombasını da Baros'la patlattı. Bu iki futbolcu tam nokta atışı transferlerdir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Gezmeye gelmedik
Tam kadro olan Partizan' ın...
Milan Baros Galatasaray'...
Milan Baros, 28 Ekim 1981' de...
Sistem kıyağı
"Kısır" 4-2-3-1' den vazgeçen...
Kabus gibiyiz
"Trabzonspor fırtınası estikçe,...