Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Semih; söke söke!

Şu bir gerçek ki parlayan yıldızlar çabuk sönerler. Emek vererek, öğrenerek, çalışarak geldiğin noktada ise kalıcı olursun. İşte Semih'in en kısa hikayesi budur. Kendisini geliştirdi, hep üstüne koydu ve ustalaştı. Şimdi rahat bırakalırsa en parlak günlerini yaşayacak. Bu gelişimde elbette Daum'un da, Zico'nun da büyük katkıları var. Asla vazgeçmediler. Zico geldi, formayı ona verdi. Semih golsüzdü, sezon ortasında 4 transfer yapıldı; işler düzeldi, takım şampiyon oldu. Ama gene de Zico ona ilk sene 19, geçen sene de 27 maç forma giydirdi. Semih de boş durmadı, hep çalıştı. Zaten özel hayatı düzgün, adam gibi adam. Kimseyle çatışmadı. Ortega, Van Hooijdonk ve Anelka'larla hatıra fotoğrafı çektirmek yerine onlardan bir şeyler kaptı. Aynı şekilde Alex'ten de (MTK'ya attığı 2. gol). Golsüz geçen günlerinde başta medya kimse arkasında değildi. Harcamak kolaydı. Sonradan girip attığı gollerle kahraman oldu. Ona güvendiler. Altyapıdan gelip de kulübede özgüvenini kazanan, dokunulmazlığı olan, taraftar tarafından adeta tapılan ilk futbolcudur Semih.

Şu anda hak ettiği yerde
Başındakiler onun üstüne yük bindirmediler, doğru olanı yaptılar. Halbuki kulüp tarihi beklentilerin büyük olduğu futbolcu mezarlıklarıyla dolu (En son örnek gol kralı Zafer Biryol). İnanın ki Aragones de 3-4 yıl önce gelseydi, aynı yolu izleyecekti. Çünkü futbolun dili birdir. Aragones'in elinde şu anda İsviçre, Hırvatistan ve Almanya'ya gol atmış bir kral var. Yani onu oynatması asla bilgelik değildir. Semih yıllarca hazırlanmış ve en verimli çağında Aragones'e teslim edilmiştir. Portekiz maçında yedekti. Çek maçında 11'deydi, 46'da çıkarıldı. İsviçre maçında sonradan oyuna girdi, golünü attı. Hırvat maçında gene yedekti, 77'de girdi, golünü attı. Zico'ya bu nedenlerle dar ağacı kuranlar Fatih Terim'e tek söz etmediler (Almanya maçında 8 kişi eksik olmasak büyük ihtimalle sonradan girecekti). Semih, şu anda hak ettiği yerdedir. Ama asıl görevi şimdi başlıyor. Beklentiler artık büyük. Unutmasın ki bu ülkede İspanya'dan gelen gol kralını, sırf MTK'ya gol atmadı diye şimdiden yok etmeye çalışıyorlar. Onun için her zaman "Sevgili Semih, sen sen ol, sakın polemiklerin ortasında kalma" diye boşuna söylemiyoruz.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Aferin Semih   / 07-08-2008
 Osmaneli, İznik, Bursa   / 06-08-2008
 Yeni transfer Kazım!   / 04-08-2008
 Sıradaki gelsin   / 31-07-2008
 Rövanşa kalmasın   / 30-07-2008
 Yüz yıllık çınar   / 28-07-2008
 Çekirge yine zıplamasın!   / 25-07-2008
 MTK kolay olmayacak   / 23-07-2008
 Gerçekleri saptırmak   / 21-07-2008
 10 gün sabredin   / 19-07-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Sakatlığa paydos
Yıldız futbolcu, adının "Müzmin...
Aslan dertli
Bursaspor maçında sakatlanan...
1 yıl daha
"Yönetim kurulumuzun aldığı bir...
Kale hazır değil
Beş hazırlık maçında 8 gol yiyen...