Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Çift ön libero!

Beşiktaş'ın Avusturya Leogang'taki ilk kamp döneminin beklenenin üzerinde bir arkadaşlık ve çok iyi bir çalışma ortamında geçtiğini kaleme almıştık. 7 gündür kaplıca bölgesi Loipersdorf'ta yapılan ikinci dönem çalışmalarda en dikkat çeken şey sistem üzerindeki hazırlıklar. Bu konuda Ertuğrul hoca, "İç saha- dış saha, bazen de maç içinde gerekli sistem değişiklikleri yapacak bir esnekliğimiz olacak" dediği takımına iki farklı yapı çalıştırıyor. Tek ön liberolu, çift forvetli 4-4-2 ile çift ön liberolu, tek forvetli 4-2-3-1. Schalke maçında çift ön liberolu, tek forvetli 4-2-3-1'i oynattı. Güçlü Alman ekibi karşısında görüldü ki çift ön liberolu sistem Beşiktaş'a oturuyor. Özellikle Cisse&Uğur ikilisi ilk defa yan yana oynamalarına rağmen birbirlerini tamamlayıp sürekli kademe hatası yapan Sivok'un da açıklarını kapattılar. Dış saha ya da güçlü rakiplere karşı orta sahada Beşiktaş'ın ayakta kalması için 4-2-3-1 çok uygun gözüküyor. Çünkü Beşiktaş çift forvet, arkasında Delgado ile oynarsa orta saha boş kalıyor. Cisse'nin yükü, defansın hataları artıyor. Bizce Delgado orta saha oyuncusu olarak değil, forvet olarak düşünülmeli. Bu sistemin tercih edilmesinin avantajı 3'lünün sağında oynayan Holosko'yu daha verimli hale getirmesi açısından da önemli.

Başkandan balans ayarı
Dostlar arıyor ve "Takımın çalışmalarını övüyorsun ama kaptanlar ile Fahri'nin gönderiliş şeklinden dolayı bu teknik kadro ve yönetimi eleştiriyorsun" diyorlar. Biz elma ile armudu hiç karıştırmadık, karıştırmayız. İyi olanı her zaman yazdık ve yanlışlar görürsek de söylemeye devam edeceğiz. Yönetim sezon içinde yanlış kararları ile ön plana çıkmazsa, kişisel ilişkilerle ayakta kalmaya çalışan menajer yanlış müdahale ve davranışlar içinde olmazsa, Beşiktaş bu yarışın içinde sonuna kadar olur. (Başkan Demirören, yönetim-Engin gerginliğini usta ve ince bir balans ayarıyla çözüp rafa kaldırdı!) Beşiktaş camiası geçmişte başarısızlıkta ortada görünmeyenlerin ve faturayı hep teknik direktörlere kesenlerin (İspanya'nın başına geçen Del Bosque'nin kulakları çınlasın) ufak başarıyı sahiplenme konusunda nasıl aslan kesildiklerini iyi bilir. Bu yüzden Beşiktaş saha içi ve dışında başarısızlığı ve başarıyı hep beraber omuzlamayı öğrendiği zaman şampiyon olur.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İktidar avukatları   / 23-07-2008
 Yakıştı mı!   / 16-07-2008
 Ortaya dikkat   / 12-07-2008
 Boşalan tribünler   / 10-07-2008
 Alkışlıyorum   / 21-06-2008
 Bekle Viyana!   / 16-06-2008
 Hamit'i oynatmak   / 10-06-2008
 Kötü başladık   / 08-06-2008
 Çilekli ihalesi!   / 30-05-2008
 Hasret dinmeli   / 27-05-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Gör şunun işini
Kanarya, rakibiyle hem hesap...
Everton kapıda
Andy Johnson' u Fulham' a satan...
Şampiyon gibi çalışın
Yeni sezon hazırlıklarını...
Gökhan yetmedi
Almanya 2. Lig takımlarından...