Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     

Gelecek Aydın-lık

Aydın, geçen sezona göre üzerine çok şey koymuş. Önümüzdeki yıl en çok konuşulan Beşiktaşlı olur Altın Kafa Zapatocny tam isabet. Sivok, bozuk saat misali günde iki kez doğruyu gösterirse sevinin Ertuğrul Sağlam, gol umudu Filip Holosko'yu çizgiden kurtarırsa, Kartal kanatlanıp, yüksekten uçar.


Beşiktaş genel olarak iyi durumda. Takım disiplini, oyuna motive olma ve yardımlaşma anlamında fazla sorun yok gibi görünüyor. Ancak sistem konusunda aynı şeyi söylemek kolay değil. Ertuğrul hoca, soyadı gibi 'sağlam' bir savunma stratejisi uyguluyor. Bu nedenle ön liberolar Cisse ve Uğur'dan öncelikle defansa yardımcı olmalarını istiyor. Aksi halde
bu düşünce orta alanla hücum bağlantısının kopmasına sebep oluyor. Cisse'nin önceliği savunma, Uğur'un ise hücum olmalı. Uğur İnceman daha özgür bırakılması halinde bu sorunu ortadan kaldırabilir. Sağlam ona güvenmeli.

SİVOK BENİ ŞAŞIRTTI
Defansın solunda Tello'yu oynatmak akıllıca. Beşiktaş'ın yıllardır en büyük problemi geriden oyun kuramamak. Tello, kanatta olması nedeniyle belki Ronaldo'luk yapamaz ama özellikle deplasmanlarda atacağı uzun toplarla Holosko ve Bobo'ya çok rahat kontratak şansı yaratır. Çekler'den Sivok, güneyi gösteren pusula gibi! İnanılmaz basit pozisyonlarda bile kademe hatası yapıyor. Dahası, Zap ve Serdar Kurtuluş'u da yanıltıyor. Çekler'e ilk öğretilen kelime "çık" olmuş. Sivok arkadaşlarına "çııııııııık" diye bağırıyor ama kendisinin de çıkması gerektiğini unutuyor. 20 yıl öncesinin klasik liberoları gibi. Faydalı olur mu derseniz, bozuk saat gibi günde iki kez doğruyu gösterirse sevinmek gerekir.

ZAPATOCNY İŞ YAPAR
"Altın kafa" Zapatocny öyle değil. Tam bir kesici. Kendine güveni var, paniklemiyor. Hava toplarında hata yapması çok zor. Schalke'ye attığı gol hücumda da bu özelliğini kullanabileceğinin somut göstergesi. Geçen sezon bu bölgede yaşanan sorunları düşünürsek bizde bıraktığı ilk izlenime göre 'Altın Kafa' için yıldız diyemem ama tam bir görev adamı. Savunmanın soluna takviye olarak alınan Seric, arapsaçı gibi karışık! Onu anlamak ve hakkında karar vermek kolay değil. Antrenman maçlarında son derece soğukkanlı ve teknik bir oyuncu olarak dikkatimizi çekerken Schalke karşısında kademeye zamanında girdiği iki pozisyon dışında çok kötüydü. Yine de biraz beklemek gerekir. Beşiktaş'ın geleceği 'Aydınlık' diyorum ya bunun sebebi gençlerin hırsı ve performansı. Özellikle Aydın geçen sezona göre üzerine çok şey koymuş. Daha güçlü, daha istekli. Yetenekleri zaten tartışılmaz. Bu gidişle önümüzdeki sezon en çok konuşulan Beşiktaşlı olur.

GELECEK KURULUYOR
Ertuğrul hocanın iki sorunu çözmesi gerekir. Bunlar da Serdar Özkan ve Holosko'yla ilgili. Holosko'yu sağ çizgide, Serdar'ı Delgado'nun yerinde deniyor. Böylelikle her ikisinin de gerçek performanslarını gösterme şansı kalmıyor. Beşiktaş çift ön liberolu oynayacaksa (ki öyle görünüyor), kanatlarda mutlaka Serdar Özkan ve Aydın olmalı. Holosko mutlaka serbest oynamalı. Schalke maçında sağ kanattan iyi toplar götürdü ama tek pozisyonunu sol kanata deplase olduğu zaman buldu. Sonuç olarak, takım olmaya her geçen gün daha çok yaklaşan bir Beşiktaş var. Holosko, Tello, Serdar Özkan, Cisse, Uğur, ALtın Kafa ve Aydın bana göre yeni Kartal'ın iskeleti olabilirler. Bu taktirde yeniden yapılanma en az sancıyla gerçekleşir. Aksi halde kadro istikrarını yakalamak hiç kolay olmaz ve başarının gelmesi de zorlaşır. 4 yıl önce kampın en genç oyuncusu olan Serdar Özkan, bugün Kaptan. Geleceğin Beşiktaş'ı kuruluyor. Bu süreç sancılı olacaktır ama temel konularda ne kadar az hata yapılırsa, sancılar da o kadar azalacaktır.




Tekke'de mutlu son
Mutluluk sarhoşu
Kartal ışık saçtı
Piknikte bir araya geldiler
Matias'ta sorun yok!
Holosko hasret giderdi
Başkan söz verdi
Zan'a özel program
Beşiktaş günlüğü
 
Büyük gün!
The Mirror gazetesi,...
Ümit Karan kırıldı
Başkan Polat' ın "Kaptanımız...
Nonda' ya özel ilgi
Kongolu oyuncu bir gün gecikmeli...
Üç futbolcu mahkemelik
Trabzonspor' un göndermeyi...
Almanya son şansları
Almanya' da takıma son şeklini...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital