Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Onlar çok hızlı biz çok yavaştık!
Gökhan, Servet, Rüştü, Nihat, Kazım ve Hamit özellikle tecrübesizlik nedeniyle beklenen futbolu sergileyemediklerinin altını çizdiler


Portekiz mağlubiyetiyle EURO 2008'e kötü başlayan A Milli Takım futbolcuları ve Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, mağlubiyetin sebeplerini ve bundan sonraki hedeflerimizi FOTOMAÇ'a değerlendirdi... Gökhan Zan, Servet, Rüştü, Nihat, Kazım ve Hamit tecrübesizlik nedeniyle beklenen oyunu sergileyemediklerinin altını çizerken ilginç tespitlerde bulundular. İşte Başkan Hasan Doğan ve futbolcularımızın görüşleri: Hasan Doğan: "Grubun en güçlü takımına yenildik. Portekiz daha iyi oynadı. Avantaj kaybettik bu kesin ama henüz her şey bitmedi. Çocuklarımıza güveniyoruz. Kalan iki maçı da kazanıp zoru başarabilirler.
"

GENÇ OYUNCULARIN ÜZERiNDE BASKI VARDI

Hamit: "Onlar çok hızlı, biz çok yavaştık. Aramızdaki fark bu. İlk yarıda iyiydik, ikinci yarıda işler değişti. Genç oyuncular üzerinde baskı vardı. Şampiyonanın favorilerinden birine karşı oynadık. Artık çarşamba günü çok ama önemli çok."

BiR YANDAN SAKATLIK, BiR YANDAN NANi-RONALDO

Servet: "İlk yarıda onları durdurmayı başardık ama ikinci yarıda, her zamanki gibi çok basit goller yedik. Daha dikkatli olmalıydık! Bunu yapabilsek puan alabilirdik. Maç içinde diz iç yan bağlarımdan sakatlandım. Sakat sakat oynarsam eleştiri alacağımı biliyordum ama bunları önemsemediğim için devam ettim. Ne yapayım, ben böyleyim. Şimdi durumum çok ciddi. İsviçre maçında oynama ihtimalim yok denecek kadar az. Zor bir maçtı. Bir yandan sakatım, diğer yandan karşımda Ronaldo gibi, sonradan giren Nani gibi çok hareketli oyuncular var. Elimden geleni yaptım ama olmadı mı olmuyor işte."

iSViÇRE, NORVEÇ GiBi OLDU!
Gökhan Zan: "Şanssızdık. Şimdi İsviçre maçı çok önemli. Eleme grubunda Norveç maçı da böyle önemliydi. Kazanmayı bilmiştik. Yine kazanabiliriz. İsviçre'yi yendiğimiz taktirde Çekler'le final oynarız. Her şey o maçta belli olur. Yine de bu maçı kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Şanssız goller yedik. Dizime darbe aldığım için oyundan çıktım. Dört-beş günde ne değişir bilemem ama şu halimle İsviçre maçında oynayamam diye düşünüyorum." Bu arada Ronaldo hakkındaki düşüncelerini de sorduğumuzda Zan şöyle devam etti: "Kalitesini dünyanın kabul ettiği bir oyuncu ama bu maçta özellikle ilk yarıda hiç etkili olamadı."

TECRÜBEMiZ EKSiK

Rüştü: "Kötü oldu. Maçın öneminin farkındaydık ama bu farkındalığı sahaya yansıtamadık. Kötü başladık fakat iyi bitirebiliriz. 2000'de de grup maçlarına mağlubiyetle başlamış sonra ise çeyrek final oynamıştık. Yine aynı şeyi yapabilecek güce sahibiz. İsviçre'yi ve Çekler'i yenerek yola devam edebiliriz. Sahaya çıkan onbirimizin en büyük problemi tecrübesizlikti. Sanırım Nihat ve Emre Belözoğlu dışında böyle bir turnuva tecrübesini daha önce yaşamış bir arkadaşım yoktu onbirde. Bu da etkilemiş olabilir.

DAHA iYiSiNi YAPMALIYDIK

Nihat: "İlk yarıda maç ortadaydı, Portekiz'i durdurduk. Çok pozisyon bulamadık ama çok pozisyon da vermedik. Aslında ikinci yarıda gole kadar da iyiydik. Takım olarak istediğimiz futbolu oynayamadık. Daha iyisini yapabilecek bir ekibiz. Bundan sonra yapmamız gereken, İsviçre'yi yenip Çekler'le final maçına çıkmak." Kazım: "Portekiz çok iyi bir takım. Biz maçın bazı bölümlerinde iyi oynadık ama yetmedi. Topu iyi dolaştırıyorlar. İlk yarıdaki direncimiz ikinci yarıda yoktu. Çözüldük. Artık her şey İsviçre maçına bağlı. Onları mutlaka yenmeliyiz."



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kader anı!   / 08-06-2008
 Topun sahibi çocuk ve bizim annelerimiz   / 06-06-2008
 Vites yükseltmek   / 02-06-2008
 Hazır mıyız?   / 30-05-2008
 İlk maça bağlı   / 28-05-2008
 Ön libero!   / 27-05-2008
 Savunma alarmı!   / 26-05-2008
 Dengeli kadro!   / 23-05-2008
 Tuncay farkı!   / 21-05-2008
 Yüreği aslan olana aslan gerekmez!   / 16-05-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Aranan kan Scolari
' Karizması, taktik dehası, oyunu...
Deco-der uçurur
Yönetim, Barça' dan ayrılmak...
Gençler heyecanlı
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'...
İmzaya doğru
Dinamo Kiev' li yöneticilerle...