Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Karneler hazır

Futbolda karne zamanı geldi... Önümüzdeki hafta sonu takımların son notları verilecek. Sınıfta kalanlar belli, teşekkür alanlar belli gibi, takdiri alanın belli olmasına da 90 dakika kaldı. Birkaç haftadır hep aynı şeyi ısrarla vurguluyorum; bu ligde adam gibi derslerine çalışıp, iyi notlar alanlar olduğu gibi zaman zaman kopya çekenler ya da kopya çekmeye yeltenenler de vardı. Her zaman olduğu gibi. Önemli iki nokta var. Birincisi; mazeretleri bir kenara bırakmayı başaran takımlar ya da futbolcular, arada bir tökezleseler bile düşmediler. Sivasspor ve Galatasaray bana göre bu tanıma iki iyi örnek olarak karşımızda duruyor. Beşiktaşlı futbolcuların geçerli ya da geçersiz sürekli mazeretleri vardı. Misal, hakem hatalarından yakındılar. Ki haklıydılar. Ama tek mazeretleri bu değildi. Sakatlıklar, cezalar, stres gibi alt başlıklarda toplayabiliriz siyah- beyazlı oyuncuların bir sezon boyunca yakındıkları konuları. Ben hakem hataları konusunda onlara hak versem de diğer hiçbir mazeretlerini kabul etmiyorum.

En başarısız Fenerbahçe
Şöyle bakmak lazım Beşiktaş manzarasına; geçen sezon kötü bir teknik adam ile ikinci olan takım, onca takviyeye ve daha iyi bir kenar yönetimine rağmen bugün UEFA için ince hesap yapmak zorunda kalıyorsa herkesin şapkayı önüne koyup, düşünmesi gerekir. Bütün bir sezon bir tek maçta kazanılmaz ya da kaybedilmez ama bazen tek bir maç yol haritasını çok değiştirebilir, hatta tek gol bile. Misal; bugün içinde bulundukları averaj hesabının sebebi, Sivas'ta 3. golü atamamaları ya da uzatmalarda gol yemeleridir. Beşiktaş böyle, peki ya Fenerbahçe nasıl? Şampiyonlar Ligi'ne gitmeleri başarı elbette. Ama bana göre bu ligin en başarısız takımıdır Fenerbahçe. Kadro kalitesini, imkanlarını ve iç sahadaki müthiş tribün avantajlarını üst üste koyarsak bu ligi açık ara önde götürmeliydiler. Sonuç olarak; bir kulübün hem futbolcularının, hem teknik adamlarının, hem de yöneticilerinin bu sezondan alacağı çok ders var. Kimlerin ders alıp, kimlerin kulağının üstüne yattığını ise hem transfer döneminde hem de yeni sezonda göreceğiz.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ağlamayın!   / 02-05-2008
 Holiganlar!   / 30-04-2008
 Çapulcular!   / 27-04-2008
 Son çağrı!   / 25-04-2008
 Stoper yetmez   / 24-04-2008
 Kalite artırılmalı   / 21-04-2008
 Disiplin müfettişleri!   / 18-04-2008
 Dinçer ve Kurulu!   / 17-04-2008
 Mazeret çok   / 12-04-2008
 G.Saray'la kol kola mı?   / 11-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa



Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu

Artık çok zor
Şampiyonluğun kaçması durumunda...
Kurulu saat
Şampiyonluk için tek maça kalan...
Seç-Beğen-Al
Transferde stopere yoğunlaşan...
Tarihe geçmeyin
Bu sezon dört derbide de "sıfır"...