Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Süper lig panoraması


Gol krallığı
17 GOL:
Semih (Fenerbahçe) 14 GOL: De Nigris (Ankara), Holosko (Beşiktaş), Alex (Fenerbahçe), Mehmet Yıldız (Sivas) 13 GOL: Umut (Trabzon) 11 GOL: Deivid, Kezman (F.Bahçe), Nonda, Ümit Karan (G.Saray), Gökhan (Kayseri) 10 GOL: Bobo (Beşiktaş), Yusuf (Denizli), H.Şükür (G.Saray), Mohamed Ali (Sivas),
Burak (V.Manisa) 9 GOL: Nobre (Beşiktaş), M.Topuz (Kayseri) 8 GOL: Jaba (A.Gücü), Delgado (Beşiktaş), Okan (G.Birliği), Necati (İstanbul BŞB), Murat, Tehoue, Veysel (Konya) 7 GOL: Mehmet (Ankara), Arda (G.Saray), Mehmet Çakır, Isaac (G.Birliği), Serkan (OFTAŞ), İbrahim (İstanbul BŞB), Cvetkov (Sivas) 6 GOL: Tum (Bursa), Kratochvil (Denizli), Iglesias (Kayseri), Ceyhun (Konya), Musa (Sivas), Adriano (İstanbul BŞB) 5 GOL: Kirita (A.Gücü), Tello (Beşiktaş), Sinan (Bursa), Serhat (Denizli), Lincoln (G.Saray), Kahe (G.Birliği), İlyas (İstanbul BŞB), Selçuk (V.Manisa)

Asist krallığı
11 ASİST: Alex (F.Bahçe), Mehmet Yıldız (Sivas), Erman (İstanbul BŞB) 9 ASİST: Holosko (Beşiktaş), Deivid (Fenerbahçe), Yattara (Trabzon) 8 ASİST: Neca (Ankara), Tello (Beşiktaş), Mehmet Topuz (Kayseri) 7 ASİST: Tita (Ankara), Bebbe (A.Gücü), Julio Cesar (Denizli), Semih (F.Bahçe), Arda (G.Saray), Cangele (Kayseri) 6 ASİST: Gökhan (F.Bahçe), Barış, Hakan Şükür (G.Saray), İlyas (İstanbul BŞB), Ceyhun (Konya), Musa (Sivas) 5 ASİST: De Nigris (Ankara), Murat Erdoğan (A.Gücü), Emrah, Leandro (Ç.Rize), İbrahim (İstanbul BŞB), Uğur (G.Saray), Bülent (G.Antep), Burhan, Engin (G.Birliği), Mendonca (OTAŞ), Mohamed Ali (Sivas), Ayman, Umut (Trabzon)

Süper Lig altın karma

Süleyman ( Denizli) Kemal ( Kayseri) Askou ( Kasımpaşa) Arda ( G. Saray) Umut ( Trabzon) Semih ( F. Bahçe) Çağdaş ( Trabzon) Aydın ( Beşiktaş) Yusuf ( Konya) Ayhan ( G. Saray) Tello ( Beşiktaş)

HAFTANIN TAKIMI
GALATASARAY

Sarı-kırmızılı takım ligin flaş ekibi Sivasspor'u deplasmanda farklı mağlup ederek şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakaladı. Sivas deplasmanında cesur ve akıllı bir futbol sergilendi.

HAFTANIN HAKEMİ
SELÇUK DERELİ (KONYA-GAZİANTEP)

Konya'da oynanan maçta başarılı bir yönetim gösterdi. Verdiği kararlar doğruydu ve maçın sonucuna tesir edecek bir karar almadı. Oyuncularla iyi diyalog kurdu. Her iki takım Dereli'den memnun kaldı.

HAFTANIN TARTIŞMASI
SİVASSPOR

Sivasspor'un, Galatasaray önünde nasıl bir sonuç alacağı haftanın en çok konuşulan olayı oldu. Sivas şehri maç için doldu taştı. Şehir bayraklarla donatıldı ve tarihi bir gün yaşandı.

HAFTANIN FUTBOLCUSU
ARDA (GALATASARAY)

Sivas deplasmanında üç gol atarak yıldızlaştı. Hem orta sahada önemli işler yaptı hem de forvete giderek gol yollarını açtı. Arkadaşlarıyla uyumu mükemmeldi. Gol vuruşları usta işiydi.

HAFTANIN KÖTÜSÜ
VESTEL MANİSA

Sahasında lige veda eden Kasımpaşa'ya yenilerek Süper Lig'den düşen üçüncü takım oldu. Maç boyunca kötü bir oyun sergiledi. Vestel Manisaspor sahaya inançsız çıkmıştı. Umudunu son haftaya taşıyamadı.

HAFTANIN HOCASI
CEVAT GÜLER (GALATASARAY)
Sivas deplasmanında takımını mükemmel organize etmişti. Sarı-kırmızılı ekip telaşa kapılmadan oynadı. Süper Lig'de takımının başında 5 galibiyete imza attı ve şampiyonluğa çok yaklaştı.

HAFTANIN GOLÜ
AYHAN (GALATASARAY)

Tecrübeli oyuncu, Sivasspor karşısında yıllarca unutulmayacak bir gol attı. Ceza sahası dışında topa sahip olan Ayhan, mükemmel bir şutla topu çatala taktı. Kaleci Petkoviç bu şahane şut karşısında çaresiz kaldı.

KIRMIZI KART
Yok

SARI KARTLAR
Elyasa, İbrahim, İlkem, Jaba (A.Gücü), Mehmet Yılmaz (Ankara), Gökhan (Beşiktaş), Jason (Bursa), Mustafa, Zafer (Ç.Rize), Hasan, Çağlar, Yusuf (Denizli), Aykut, Hakan Balta, Mehmet Güven (G.Saray), Engin (G.Birliği), İlhan, Tozo, Boadu (OFTAŞ), Mert (İstanbul BŞB), Sinouh (Kasımpaşa), Tayfun Yanar, Hasan, Avendano (Kayseri), Devran (Sivas), Tayfun, Çağdaş (Trabzon), Oğuz, Burak (V.Manisa)

SARI KART CEZALILARI
Elyasa, Jaba (A.Gücü), Mehmet Yılmaz (Ankara), Gökhan (Beşiktaş), Mustafa (Ç.Rize), Yusuf (Denizli), Engin (G.Birliği), İlhan (OFTAŞ), Sinouh (Kasımpaşa), Avendano (Kayseri), Tayfun (Trabzon)

GÖZE BATANLAR
SEMİH (FENERBAHÇE):
Sarılacivertli oyuncu, G.Birliği karşısında bir gol attı bir gol asisti yaptı. Bitime bir maç kala, attığı 17 golle gol krallığı yarışmasında büyük avantaj yakaladı. Başarısı alkışlandı.

UMUT (TRABZON): Bordo-mavili takımın golcüsü formunun zirvesinde. Forvet hattında çok çalışıyor ve gol atmasa bile arkadaşlarının pozisyona girmesini sağlıyor. Umut, performansıyla takımına faydalı oluyor.

ASKOU (KASIMPAŞA): Vestel Manisaspor deplasmanında kusursuz bir oyun sergiledi. Manisa forvetlerine geçit vermeyen Askou, defansının tüm açıklarını kapadı.

TOPLU SONUÇLAR

Konya-Gaziantep: 1-0, Bursa-Kayseri: 3-2, V. Manisa-Kasımpaşa: 3-1, Sivas-Galatasaray: 0-0, MKE A.Gücü-Beşiktaş: 2-0, Fenerbahçe- G.Birliği: 3-3, OFTAŞ-Denizli: 2-1, İstanbul BŞB-Trabzon: 0-0, Ç.Rize-Ankara: 1-1.

HAFTANIN SONUÇLARI
Sivas-G.Saray 3-5 Song (kk), M.Yıldız, Sezer
Arda (3), Ayhan, H.Şükür
F.Bahçe-G.Birliği 3-2 Edu, Semih, Deivid
Hakan, Kahe
A.Gücü-Beşiktaş 0-2 Delgado, Tello
Bursa-Kayseri 0-1 Kemal
İst.BŞB-Trabzon 1-2 Adriano / Çağdaş, Umut
OFTAŞ-Denizli 0-2 İlhan (kk), Hasan
Konya-G.Antep 1-1 Murat Hacıoğlu, Özgür
Ç.Rize-Ankara 0-1 De Nigris
Manisa-Kasımpaşa 1-2 Burak / Moritz, Barbaros

HAFTANIN PROGRAMI
YARIN 20:00:
Gençlerbirliği-Kayserispor (Türkiye Kupası)
CUMARTESİ 15:00: Gaziantepspor-İstanbul BŞB, Denizlispor-Ç.Rizespor, Kayserispor-Ankaragücü, Ankaraspor-Bursaspor,
19:00: Trabzonspor-Fenerbahçe, Beşiktaş-V.Manisaspor, Galatasaray-OFTAŞ, Gençlerbirliği-Sivasspor, Kasımpaşa-Konyaspor

EN DEĞERLİ OYUNCU
Oyuncu Takım Puanı

Mehmet Yıldız......................Sivas ............................89 (+4)
Servet Çetin..........................G.Saray........................79 (+1)
Alex de Souza......................F.Bahçe........................78 (+1)
Filip Holosko.........................Beşiktaş.......................78 (0)
Semih Şentürk......................F.Bahçe........................76 (+5)
De Nigris ...............................Ankara.........................70 (+5)
Umut Bulut...........................Trabzon.......................70 (+4)
Deivid de Souza...................F.Bahçe........................68 (+4)
Mehmet Topuz ....................Kayseri ........................65 (0)
Mohamed Ali .......................Sivas ............................59 (+1)

Parantez içindeki sayılar oyuncuların bu haftaki puanlarıdır. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı üstte olan avantajlıdır.

BU DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI?
Değerlendirmemize göre; Her futbolcu... -En az 75 dk. oynadığı her maça 1 puan, (Kırmızı kart gören oyuncu bu puandan yararlanamaz) -Attığı her gol için 3 puan, -Her gol pası için 2 puan, -Kazandırdığı ve golle sonuçlanan her penaltı golü için 2 puan, -Attığı her penaltı golü için 1 puan, -Her hat-trick için 1 puan, -Son 15 dakikada takımına galibiyet getiren golü attığı takdirde 1 puanHer defans oyuncusu... -Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan, -Takımı gol yediği ancak kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) Her kaleci... -Gol yemediği maç başına 3 puan, -Gol yediği ancak takımı kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) -Kurtardığı penaltı için 5 puan alır. Her futbolcudan... -Sarı karta 1, kırmızı karta 3 puan, -PFDK'dan gelecek maç cezalarında maç başına 1 puan, -Kaçan penaltı için 2 puan, -Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan, Her defans oyuncusu ve kaleciden... -Yenilen gol başına 1 puan silinir. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı lig sıralamasında üstte olan avantajlıdır.

HAFTANIN RAKAMLARI
5 Denizlispor ligde 5 hafta sonra kazanmayı başardı. OFTAŞ'ı mağlup eden Denizli son 4 haftada deplasmanda Trabzon'a 2-1, F.Bahçe'ye 4-1 yenilirken, sahasında İstanbul Büyükşehir Belediye'ye 3-2, Sivas'a da 2-1 kaybetmişti.

8 Bursaspor, Süper Lig'de 8 maçtır berabere kalmıyor. Yeşil-beyazlı takım oynadığı son 8 maçta 3 galibiyet 5 yenilgi aldı. Bursaspor iç sahada oynadığı 4 maçın 3'ünü kazanırken deplasmanda oynadığı 4 maçı da kaybetti.

27 Turkcell Süper Lig'in 33. hafta maçları sonunda 27 gol atıldı. Maç başına düşen gol ortalaması 3.00 oldu. 8 takım galibiyet sevinci yaşadı. 1 maç beraberlikle bitti. Sivasspor'a 5 gol atan G.Saray haftanın en skorer takımı oldu.

62 Konyaspor, Turkcell Süper Lig'de geride kalan 33 haftada kalesinde 62 gol gördü ve en fazla gol yiyen ekip oldu. Konyaspor evinde oynadığı 17 maçta kalesinde 23 gol görürken deplasmanda oynadığı 16 maçta 39 gol yedi.




Kupa zamanı
 
Artık çok zor
Şampiyonluğun kaçması durumunda...
Kadro bu kez de yanlıştı
G.SARAY maçına yanlış kadro ve...
Kurulu saat
Şampiyonluk için tek maça kalan...
Gözler PFDK' da
OFTAŞ maçı öncesi gözler PFDK' ya...
Seç-Beğen-Al
Transferde stopere yoğunlaşan...
Veda golünü Seba atsın
Moda Kartalları, yıkılması...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa



Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu