Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Süper lig panorama


EN DEĞERLİ OYUNCU
Oyuncu Takım Puanı
1.Mehmet Yılmaz ................Sivas ............................85 (+3)
2.Filip Holosko......................Beşiktaş.......................78 (+5)
3.Servet Çetin.......................G.Saray........................78 (+4)
4.Alex de Souza...................F.Bahçe........................77
(+1)
5.Semih Şentürk ..................F.Bahçe........................71 (0)
6.Umut Bulut........................Trabzon.......................66 (+1)
7.Mehmet Topuz .................Kayseri ........................65 (+4)
8.A.De Nigris ........................Ankara.........................65 (+3)
9.Deivid de Souza................F.Bahçe........................64 (+1)
10.Murat Sözgelmez...........Sivas ............................59 (0)

Parantez içindeki sayılar oyuncuların bu haftaki puanlarıdır. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı üstte olan avantajlıdır.

BU DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI?
Değerlendirmemize göre; Her futbolcu... -En az 75 dk. oynadığı her maça 1 puan, (Kırmızı kart gören oyuncu bu puandan yararlanamaz) -Attığı her gol için 3 puan, -Her gol pası için 2 puan, -Kazandırdığı ve golle sonuçlanan her penaltı golü için 2 puan, -Attığı her penaltı golü için 1 puan, -Her hat-trick için 1 puan, -Son 15 dakikada takımına galibiyet getiren golü attığı takdirde 1 puanHer defans oyuncusu... -Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan, -Takımı gol yediği ancak kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) Her kaleci... -Gol yemediği maç başına 3 puan, -Gol yediği ancak takımı kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) -Kurtardığı penaltı için 5 puan alır. Her futbolcudan... -Sarı karta 1, kırmızı karta 3 puan, -PFDK'dan gelecek maç cezalarında maç başına 1 puan, -Kaçan penaltı için 2 puan, -Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan, Her defans oyuncusu ve kaleciden... -Yenilen gol başına 1 puan silinir. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı lig sıralamasında üstte olan avantajlıdır.

HAFTANIN RAKAMLARI
7
Gençlerbirliği takımının orta saha oyuncusu Mehmet Çakır, bu hafta İstanbul BŞB kalesine 7 şut attı. Çakır, bu istatistiğiyle haftanın en çok şut atan oyuncusu oldu. Kırmızı- siyahlı ekip, İstanbul BŞB'yi 2-1 mağlup etti.

22 Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında 22 gol atıldı. 7 takım galibiyet sevinci yaşadı. 2 maç berabere bitti. Maç başına düşen gol ortalaması 2.44 oldu. Beşiktaş ve Kayserispor rakiplerine 3 gol atmayı başardılar.

288 Turkcell Süper Lig 2007-08 sezonunda bugüne kadar 288 maç oynandı. Bu maçlarda 220 galibiyet, 68 beraberlik alındı. Kalelere 733 gol atılırken maç başına düşen gol ortalaması 2.55 oldu. En çok golü F.Bahçe (69) kaydetti.

387 Bu hafta oynanan maçlarda Çaykur Rizespor, 387 olumlu pas yaparak haftanın en isabetli pas yapan takımı oldu. Mavi-yeşilli ekip bu olumlu istatistiğine rağmen Kayseri'ye 3-0 yenilip Süper Lig'den, Bank Asya 1. Lig'e düştü.

SÜPERLİG ALTIN KARMA
SENECKY (ANKARA) S. ÖZKAN (BEŞİKTAŞ) DESİRE (KASIMPAŞA) CANGELE (KAYSERİ) KAHE (G.BİRLİĞİ) HOLOSKO (BEŞİKTAŞ) ZE ANTONİO (MANİSA) SABRİ (G.SARAY) AYDIN (KAYSERİ) M.TOPAL (G.SARAY) HAYRETTİN (SİVAS)

HAFTANIN TAKIMI
GALATASARAY
Yılın derbisinde Fenerbahçe'yi iyi futbol oynayarak yendi ve şampiyonluk yolunda büyük bir adım attı. Futbolcular hırslı futbol sergilerken uygulanan taktik ve oyuncu seçimleri tam isabetti.

HAFTANIN FUTBOLCUSU
SABRİ (GALATASARAY)
Fenerbahçe önünde takımının en çok koşan en çok çalışan ve en hırslı olan futbolcusuydu. Aldığı her topu olumlu kullandı. Arkadaşlarını adeta ileri ittirdi. Haftanın en önemli maçının yıldızı oldu.

HAFTANIN HAKEMİ
FIRAT AYDINUS (G.SARAY-F.BAHÇE)
Stresi çok yüksek maçta mükemmel bir yönetim gösterdi. Pozisyonlara yakın oldu ve tartışmaya meydan vermedi. Oyunun kontrolünü devamlı elinde tuttu. Derbiden alnının akıyla çıktı.

HAFTANIN TARTIŞMASI
LİNCOLN'ÜN SAKATLIĞI
F.Bahçe maçına saatler kala G.Saray'ın en büyük kozu Brezilyalı Lincoln'ün sakatlanması ve kadrodan çıkarılması tartışıldı. Sarı-kırmızılı taraftarlar bile yıldız oyuncunun satılmasını istedi.

HAFTANIN KÖTÜSÜ
FENERBAHÇE

Derbi maçta taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Bir türlü organize olamadı ve iyi futboldan çok uzaktı. Pozisyon bile bulamadığı karşılaşmada yenilerek şampiyonluk şansını ateşe attı. Takım olarak eleştirildi.

HAFTANIN HOCASI
CEVAT GÜLER (GALATASARAY)
Kritik derbide Galatasaray'ı mükemmel organize etti. Lincoln'ün oynamayacak olmasından sonra çift forvete dönmesi yerinde bir karardı. Oyuncu seçimleri ve takımını motive etmesi üst düzeydeydi.

HAFTANIN GOLÜ
İBRAHİM AKIN (İSTANBUL BŞB)
İstanbul BŞB forması altında başarılı bir grafik çizen İbrahim Akın sağ kanattan yapılan ortaya nafis bir röveşata vurdu. Önce yere çarpan top daha sonra Gençlerbirliği ağlarına gitti. Vuruş teknik olarak çok başarılıydı.

GÖZE BATANLAR
HAYRETTİN (SİVAS):
Ligin son iki haftasına girilirken formunun zirvesine ulaştı. Gerek ofansta gerekse defansta önemli işler yapıyor. Takımının pas alışverişinde önemli bir rolü var.
HOLOSKO (BEŞİKTAŞ): Ara transferde Beşiktaş'a dahil oldu ancak kalitesini kısa sürede ispat etti. Önümüzdeki yıllarda siyah-beyazlı takıma büyük katkıları olacak. Beşiktaş taraftarı kendisine çok güveniyor.
M. TOPAL (G.SARAY): Sarıkırmızılı forma altında aşama kaydetti. Ön liberoda mükemmel oynuyor. Sade, akıllı, hırslı oyunuyla takımına katkısı büyük. G.Saray'ın başarısında pay sahibi.

GOL KRALLIĞI
16 GOL:
Semih (F.Bahçe)
14 GOL: Holosko (Beşiktaş), Alex (Fenerbahçe)
13 GOL: De Nigris (Ankara), Mehmet Yıldız (Sivas)
12 GOL: Umut (Trabzon)
11 GOL: Kezman (F.Bahçe), Nonda, Ümit Karan (G.Saray), Gökhan (Kayseri)
10 GOL: Bobo (Beşiktaş), Yusuf (Denizli), Deivid (F.Bahçe), Mohamed Ali (Sivas)
9 GOL: Nobre (Beşiktaş), H.Şükür (G.Saray), Mehmet Topuz (Kayseri), Burak (V.Manisa)
8 GOL: Jaba (A.Gücü), Okan (G.Birliği), Necati (İstanbul BŞB), Murat, Tehoue, Veysel (Konya)
7 GOL: Mehmet (Ankara), Delgado (Beşiktaş), Mehmet Çakır, Isaac (G.Birliği), Serkan (OFTAŞ), İbrahim (İstanbul BŞB), Cvetkov (Sivas)
6 GOL: Tum (Bursa), Kratochvil (Denizli), Iglesias (Kayseri), Ceyhun (Konya), Musa (Sivas)
5 GOL: Kirita (A.Gücü), Sinan (Bursa), Serhat (Denizli), Lincoln (G.Saray), Adriano, İlyas (İstanbul BŞB), Selçuk (V.Manisa)

ASİST KRALLIĞI
12 ASİST:
Mehmet Yıldız (Sivas)
11 ASİST: Alex (F.Bahçe)
10 ASİST: Erman (İstanbul BŞB)
9 ASİST: Holosko (Beşiktaş), Deivid (Fenerbahçe), Yattara (Trabzon)
8 ASİST: Neca (Ankara), Tello (Beşiktaş), Mehmet Topuz (Kayseri)
7 ASİST: Tita (Ankara), Bebbe (A.Gücü), J.Cesar (Denizli), Arda (G.Saray), Cangele (Kayseri)
6 ASİST: Semih (F.Bahçe), Hakan Şükür (G.Saray), İlyas (İstanbul BŞB), Ceyhun (Konya)
5 ASİST: De Nigris (Ankara), Murat Erdoğan (A.Gücü), Emrah, Leandro (Ç.Rize), Gökhan (F.Bahçe), İbrahim (İstanbul BŞB), Barış, Uğur (G.Saray), Burhan (G.Birliği), Mendonca (OFTAŞ), Mohammed Ali, Musa (Sivas), Ayman (Trabzon)

KIRMIZI KART
Yok

SARI KARTLAR
Cem (A.Gücü), Senecky, Orhan, Özer (Ankara), Holosko (Beşiktaş), Ömer Erdoğan, Ümit (Bursa), Cumhur, Anderson, Kürşat, Gökhan (Ç.Rize), Musa (Denizli), Ümit, Mehmet Topal (G.Saray), Zurita (G.Antep), Kahe, Engin, Periç (G.Birliği), Ufuk, İlhan, Tozo (OFTAŞ), Cesario, Aydın (İstanbul BŞB), Alpaslan, Ömer (Kasımpaşa), Kemal, Iglesias, Saidou, Kamber (Kayseri), Ceyhun, Kaue, Erkan (Konya), Hayrettin (Sivas), Uğur, Nizamettin (V.Manisa)

SARI KART CEZALILARI
Senecky (Ankara), Holosko (Beşiktaş), Cumhur (Ç.Rize), Musa (Denizli), Ümit (G.Saray), Zurita (G.Antep), Cesario (İstanbul BŞB)




Kader günü
Rekortmen
Bursaspor'dan ilginç açıklama
Ankara'nın saha çilesi bitiyor
Çaykur Rizespor Arıca'yı...
Düşme hattında son durum
Sivas halkı inanmıyor
 
Çin kumaşı!
Taraftar, aldığı her topu geriye...
Zico vazgeçmiyor
BREZİLYALI hoca derbide de...
Ruhunda var
6 maç seyircisiz oynadı. 11...
Yiğit Şardan konuşuyor
G.SARAY Başkan Yardımcısı Yiğit...
Savunmaya 3 yıldız
Kadlec ve Haggui' yi beğenen...
OFTAŞ' a yanarım
"Birçok şeye üzüldüm ve kızdım. En...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa



Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu