Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Tecrübe farkı


Beşiktaş, Rize deplasmanından üç önemli puan çıkardı. Siyah-beyazlıların galip gelmesini sağlayan faktörler nelerdi?
Beşiktaş'ın zorlu deplasman maçını kazanabilmesindeki en büyük faktör, Rize'nin kadro olarak çok eksik olmasıydı. Beşiktaş bu maçı kazanmasından çok, bundan önce puan kaybettiği karşılaşmaları düşünmeli. Siyah- beyazlılar,
final niteliğinde maçlar kaybetti. Beşiktaş; OFTAŞ, Belediye ve F.Bahçe malarından birini kazansa şu anda şampiyonluğa ortaktı. Rize için ölüm-kalım maçıydı ama kadro eksiklikleri ve tecrübesizlikleri, Beşiktaş için avantaj oldu. Rize tam kadro olsa Kartal bu maçı kazanamayabilirdi.

YILDIZLAR ORTADA YOK
Beşiktaş, maçı kazandıran Delgado'dan bu sezon yeteri kadar faydalanabildi mi?
Delgado, gerçekten oyunun kaderini her an değiştirebilen bir futbolcu. Bu tip oyuncular çok var Beşiktaş'ta. Ama bu futbolcular esas sahneye çıkacakları maçlarda ortada yoklardı. Avrupa sınavlarında, kritik lig maçlarında parlaması gereken bu yıldızlar, Rize maçında ortaya çıksa ne olur, çıkmasa ne olur. Artık fazla da önemli değil. Beşiktaş, büyük avantajını kendi eliyle rakiplerine verdi. G.Saray ve F.Bahçe kendi evlerinde puan kaybederek liderliği Beşiktaş'a verdiler, siyah-beyazlılar altın tepside sunulan bu şansı yeniden onlara iade etti.

Siyah-beyazlılar bu sezon deplasmanda en çok galibiyet alan takım durumunda. Beşiktaş, İnönü'ye bu başarısını niye yansıtamadı? Seyirci olumsuz baskı mı yapıyor?
Aksine, seyirci çok olumlu bir baskı yapıyor. Liverpool'dan 8 gol yemelerine rağmen takımlarına sahip çıktılar. Sadece o maç değil; OFTAŞ ve F.Bahçe yenilgilerinden sonra da desteklerini sürdürdüler. Beşiktaş'ın deplasmanda rahat kazanmasının nedeni çok kaliteli oyunculara sahip olması. Ama bu avantajlarını kendi sahalarında kullanamadılar. Beşiktaş takımının bu harcanan parayla, bu taraftar coşkusuyla çok daha iyi bir yerde olması gerekiyordu.

HER ŞEY BİTMİŞ DEĞİL
Hem Beşiktaş hem de Rizespor için oldukça önem taşıyan bu mücadelede hakem Bülent Yıldırım'ın kararlarını nasıl buldunuz?
Hakem Bülent Yıldırım dünkü maçta zorlanmadı. Zaten hakemlere sığınmak yanlış. Bence takımın performansıyla ilgilenilmesi daha doğru. Beşiktaş üç maçını da kazanmak zorunda. Sivas ve G.Saray'ın karşılaşmaları önemli. Çok kritik maçlar oynanacak. Bunlar bile hâlâ Beşiktaş için avantaj olabilir. Ama üç maçını kazanmak zorunda olan Beşiktaş'ın, Rize karşısındaki gibi oynarsa işi zor.

RIZA ÇALIMBAY


Söke söke
Havlu atmadık
18'i bulamadı
İbrahim Kaş'ın veda busesi
Sağlam sürpriz
Özkan'a fırça
Trabzonspor'dan taraftarlı...
Tello sakatlandı Sedef sahne...
PAF takımlar yenişemedi
Serdar'a çok kızdı
"Şerefsiz ve namussuz adam"
Bobo gidebilir!
Arıca: Bu haksızlık
Zor maç olacağını biliyorduk
Rize'ye çıkarma yaptılar
Sınırötesi harekat!
 
Kaderin cilvesi
Beşiktaş' ın 4 yıl önce Rize' ye benzer bir ortamda gelişi film...
Kalite artırılmalı
Şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi iddiasını dört hafta gibi kısa bir...
Avrupa sevdası
Beşiktaş' ın, sonu nereye varacağı belli olmayan maceralı yolculuğu...
Giderim demedim
DENİZLİ maçında yine sahanın...
Zor gollerin adamı
Kolay golleri kaçırıp zor golleri...
Ağır sorular
Ancak sarı-kırmızılı takıma...
' Şaş' ırtan seçim
Çift taraflı fıtık teşhisi konulan...
Hedef Chermiti
Tunus' a Mehdi ve Chermiti' yi...
Umut susunca
Trabzonspor' un tek golcüsü Umut...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu