Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Ürküyorum

Yine en önemli noktaya geldi Trabzonspor. Yeniden yapılanmanın bilmem kaçıncı versiyonu. Nice şöhretlerin soyunup da sadece terleyip çıktıkları yapılanma. Bir isim kaldı mı denenmeyen. Hayalleri boşa çıkarmayan. Memleket değerleri bir bir yok oldu. Sistemsiz yapılanma içinde elendi gittiler. Bir yazıda "Demirbaş" olarak tarif etmiştim. Sadece onlara bir şey olmuyor. Yeni yönetime güveniyorum. Kulübün gerçek sahipleri olduklarını söylüyorum. Yıllar önce yaptıklarının örnek bir çalışma olduğuna şahidim. Fakat yine de Trabzonspor adına ürküyorum. Çok yıprandı Trabzonspor, bir hatayı daha kaldıramayacağını düşünüyorum. Haberler geliyor başkan son noktayı koyacak. Şu şu yönetici futbolcu izliyor, iş bitti bitecek. Demirbaş isimler geçiyor, onların tamam diyecekleri yazılıyor. Yanal seçiyor.

Hangi yapı kaldı
İyi de bu hoca daha önce kimleri transfer etti de ülke futboluna katkısı oldu? Altı aya varmadan elinde ki değerleri tüketen bir akıl, nasıl olur da Trabzonspor'un geleceğine yön verir. O gelecek ihtimallere bırakılır mı. Daha şöhretli hocalar geçmedi mi bu memleketten... Kurdukları yapının yarım sezon geçmeden yıkıldığını ne çabuk unuttuk. Bu hocayı bıraktım, başka biri var mı bu ülkede? 2. gelişinde neler yapmıştı Terim. Dünya hocası olduğu dönemde, kurduğu yapının sonunu hatırlayın. G.Saray'ın batış temelinde, o dönem yok mu. Sayın Canaydın kendi açıklamıştı. Bilmem kaç milyon dolar boşa gitmiş. G.Saray o sezon Avrupa kupalarına dahi katılamamıştı Aziz başkanın ilk yıllarını düşünün, boşa giden milyon dolarları hesaplayın, Daum'lar, Milne'ler, Yogoslav hocalar daha niceleri bir doğru futbolcu almış mı düşünün.

Seçicilik farklı bir şey
İşte bu sebep ürkütüyor bizi. Sakın yanlış anlaşılmasın, "Bilmiyorlar" demiyorum. Niyeti kötü olanları konu dışı bırakıp, vakit eksikliğinden söz ediyorum. Bir izleme ile doğru kararın verilemeyeceğini iddia ediyorum. Her hafta takımının başında olan bir teknik adam nasıl olurda sağlıklı şekilde etrafı izler. Hem ülkeyi hem dünyayı. Mümkün mü böyle bir şey. Yazının geldiği noktayı bakın, mesleği futbol olanların yapamadığını iş adamları yapmak için soyunuyor. Neresine güveneyim bu yapının? Bilmem anlaşıldı mı. Söylediğim başka bir şey. Bu iş farklı! Her futbol oynayan bilmez, her teknik adam seçemez!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Temel hoca   / 13-04-2008
 Yazık, çok yazık   / 30-03-2008
 Yanal kalmalı   / 25-03-2008
 Bizden hatırlatması   / 22-03-2008
 Avlanan avcı   / 17-03-2008
 Başlangıç olsun   / 10-03-2008
 Havanda su!..   / 01-03-2008
 Korku filmi (1)   / 27-02-2008
 Fark göremedim   / 25-02-2008
 İmkânsızı istiyor   / 14-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Yıldız için söz alındı
Sarı-lacivertli yönetim, Sivasspor...
Yüzleşme zamanı
Herkes topu birbirine atıyor.
Saha yine kapanacak
"Taraftarın V. Manisa maçındaki...
Zor karar
Tecrübeli teknik adam 2 yıldızın...