Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Şaşkın hakem

Hakemler futbolun öznesi değil yan unsurları. Ama Türkiye'de ne hikmetse en ateşli tartışmalar onların etrafında dönüyor. Belki de bu yüzden en güvenilen hakemler bile kendilerinden beklenmeyecek hatalar yapabiliyorlar. Yunus Yıldırım da ligimizin kalbur üstü hakemlerinden biri kabul ediliyor. Ama tecrübeli hakem dün sahada ilk profesyonel maçına çıkan acemi düdük gibiydi. Pozisyonları iyi süzemedi, seyirci baskısından inanılmaz etkilendi. Belki de bu yüzden Umut'un attığı 'buz gibi gol'ü inanılmaz bir şekilde iptal etti. Futbolun klişe laflarından birisidir, 'her hakem hata yapar.' Ama bu sezon nedense hatalar hep Trabzonspor'un aleyhine oldu. Bordo- mavili takımın prestij dışında kaybedeceği bir şey yok ama futbolcuların alın terine ne olacak? Milyonlarca taraftarın hayal kırıklığını kim telafi edecek?

Trabzon şanslıydı
Aslında dün gece Galatasaray biraz şanslı olsa ilk yarıda galibiyeti garantileyebilirdi. Sarı- kırmızılı ilk 45 dakikada bulduğu 10'a yakın gol pozisyonundan skor üretmeyi başaramadı. Bunda Tolga Zengin'in başarılı kurtarışları kadar, Galatasaraylı oyuncuların son vuruş eksikliklerinin de payı vardı. Ersun Yanal, Trabzonspor'u farklı bir dizilişle Ali Sami Yen'e sürdü. Dörtlü savunmanın önüne Ayman, Hüseyin ve Hasan Üçüncü'yü yerleştiren Yanal kanatlarda görevlendirdiği Barış Memiş ve Yattara'ya da Umut'u besleme görevi vermişti. Ancak Yattara'nın şahsi futbolu, Barış'ın da silik oyunuyla Trabzonspor koskoca 45 dakikayı neredeyse Galatasaray kalesine inemeden tamamladı. Trabzonspor, Arda'nın golünden sonra orta sahayı geçmeye ve kalabalık bir şekilde hücum etmeye başladı. Nitekim bu periyotta özellikle Yattara'nın geliştirdiği kontrataklarla etkili oldu. Ancak hakemin sürekli bordo-mavili takım aleyhine çaldığı düdükler Trabzonsporlu oyuncuların gardının düşmesine yol açtı. Hakem Yunus Yıldırım iptal ettiği golle belki maçın kaderini etkiledi ama Trabzonspor'un dün Ali Sami Yen'de ortaya koyduğu futbol da adına hiç yakışmadı.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Komik goller   / 24-03-2008
 Alışmak kolay mı?   / 01-03-2008
 Çok vahim!   / 20-01-2008
 Dip nerede?   / 14-01-2008
 Ter idmanı   / 05-01-2008
 Defansa bak   / 23-12-2007
 Sözün bittiği yer!   / 16-12-2007
 Umut ışığı   / 10-12-2007
 Komple bitiğiz!   / 01-12-2007
 Arayışlar   / 26-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Kayıp yasak
F.Bahçe' nin hocası, "Ankaraspor...
Sefere devam
Beş gündür Avrupa' da bulunan...
Sağlam eleştiri
Yöneticiler, teknik direktör...
Rusya' da Gökdeniz...
Trabzonspor' dan Rusya' nın Rubin...