Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Baki: 1- Fener:2

Beşiktaş ideal bir kadroyla mı oynadı? Tandoğan'ın yerinde Toraman'ın görev yapması doğru mu? Tamamıyla yanlış bir tercihti. Evet, Toraman iyi bir kanat savunmacısı. Fakat defansif yönü daha ağır bastığı için, ofansif olarak takımına en küçük bir katkıda bulunamadı ilk yarıda. Beşiktaş'ın sol kanadı adeta çöktü.
Tek sorumlu oyundan alınan Üzülmez miydi?
Hayır, tek sorumlu İbrahim Üzülmez değil elbette. Onun arkasını kapatması gereken biri var sahada, o da sol stoper olarak oynayan Baki Mercimek. İlk golde ayağını koysa, top dışarı çıkacak ama nerdeee... Baki değil Beşiktaş'ta, herhangi bir takımda bile oynayamaz. Bu çocuk 5 dil biliyormuş, o zaman onu tercüman olarak kullansınlar. Bunu espri olarak söylemiyorum! Baki'yi sahada tutan antrenöre de hayret ediyorum. Topu Baki'nin eline ver, herkesi geçip yine de gol atamaz... Oyunun hakimi kimdi? F.Bahçe ne yaptığını bilen bir takım. Oyun nasıl oynanır, ne zaman savunma, ne zaman hücum yapılır, öğrenmişler. Siyah-beyazlılar net gol pozisyonlarına da girdiler ama hep tesadüf. Beşiktaş'ın en büyük problemi gol ararken, kalesinde gol yeme tehlikesiyle karşı karşıya kalması. Yani kontra yiyorlar. Gol atıp öne geçecekken, gol yiyip demoralize oluyorsun.
Beşiktaş maça iyi hazırlanamamış mı? Evet, Beşiktaş bu maça ciddi bir şekilde hazırlanmamış. Cisse'nin forma giymesi bile orta alanı toparlamaya yetmedi. 20'nci dakikada baktım Serdar Özkan'ın ayağına kramp girmiş, bacaklarını tutuyor. Belli ki yeteri kadar idman yapmamış. Çok çalışkan bir oyuncu, güzel de bir gol attı. En önemli eksikliği ise kaleye şut atmaması. Tello, tel tel dökülüyor. Delgado, inanılmaz bir top kaybıyla oynuyor. Üstelik Arjantinli oyuncu haftalardır böyle, ama gol atıp asistler yaptığı için kimse bunlardan bahsetmiyor. Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş'ın ağırlığını kaldıramıyor. Beşiktaş yönetiminin yapacağı ilk iş, Ertuğrul Sağlam'ın kalması ve gitmesi yönünde bir karar vermek olmalı.
Beşiktaş forvet hattını nasıl buldunuz? Holosko'yu oynatmayan, arkasındaki oyuncular oldu. Delgado ve Tello kötü olunca, Slovak forvet de pasif kaldı. Delgado sanki halı sahada oynuyor, takım oyunu sıfır. Tello ilk yarıda İbrahim Üzülmez'in gerisinde oynadı. Adam Beşiktaş'ın en çok asist yapan ismi, orada ne işi var, anlamak mümkün değil... Nobre çok çalışan, sürekli faul kazandıran bir futbolcu. Onun da şansı yoktu dün akşam.
Beşiktaş, Alex'i bir türlü durduramadı. Brezilyalı oyuncuyu kim tutmalıydı sizce? Modern futbolda artık adam adama oynamak diye bir şey yok. Ama böyle yıldızları da kontrol altında tutacaksın. Beşiktaş'ın yediği ilk gole bakın; Alex ile Gökhan Zan arasında 20 santim boy farkı var, kafayı vuran isim Alex! Rüştü'ye de birkaç sözüm var. Ona ben de çok kredi verdim. Ama artık ununu elemiş, eleğini asmış bir görüntü sergiliyor.
Sizce hangi takım maça daha fazla motive olmuş bir görüntü sergiledi? Beşiktaş taşra takımı gibi oynuyor. F.Bahçe takım olmuş, Avrupa takımı gibi. Nerede ne yapması gerektiğini, ne kadar oynaması gerektiğinin bilincinde. Onlarda da bombalar yok değil. Colin Kazım diye bir adam var, iki sene sonra ismini kimse hatırlamayacak ama dün akşamın yıldızı oldu resmen. Neden? F.Bahçe'nin takım oyunu sayesinde. F.Bahçe çok ekstra bir oyun oynamadı, sadece rakibini çok iyi incelemiş, dersine iyi çalışmış; çıktı ve yendi. Biraz daha istekli olsa daha farklı da kazanabilirdi. Bu arada Beşiktaş seyircisine de hayret ettim. Avrupa'ya tribün dersi veren siyah-beyazlıları, dün akşam etkisiz gördüm. Ayrıca atılan o yabancı maddeler yüzünden yine saha kapatılacak. Bunlar Beşiktaş taraftarına yakışmıyor.
Bu mağlubiyet, Beşiktaş'ın şampiyonluk şansını ortadan kaldırdı mı? Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı artık bitmiştir. Lige havlu attılar. Bu kadar para harcanıp, kaliteli bir kadro kurulup; bu kadar uzun süreli bir başarısızlık daha önce hiç olmadı. En basit örnek, Gordon diye bir adam aldılar stopere! Nerede bu adam, niye oynamaz, ne zaman oynayacak? Beşiktaş bundan sonra artık, "Ben nerede yanlış yaptım" diyerek hareket etmeli. Hakem nasıldı? Hakem iyiydi... Gerçi Beşiktaş'ın yediği ilk golde top taca çıkmıştı ama onu görecek kişi orta hakem değil, yardımcı hakem olmalıydı. Kazanmayı hak eden taraf F.Bahçe'ydi, tebrikler. İnşallah Chelsea maçından da iyi bir netice ile ayrılırlar, Türkiye'nin gururu olurlar. Annesi rahatsızlanan başkan Yıldırım Demirören'e de buradan geçmiş olsun diyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Haddini bilmek!   / 03-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Dev adım
Alex' in iki golüyle galibiyete...
Götz işe koyuldu
G.Saray' da Kalli' nin...
Yolun sonu
Maçı kazandıracak oyuncularının...
No prestij
Yanal karşılaşmayı film gibi...