Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     

Fenerbahçe Chelsea'yi eleyecek


"Peki ben neye güvenerek Fener, Chelsea'yi eleyecek dedim? Beni okuyanlar bilir, asla araştırmadan, derin analiz yapmadan, en az 10 maçını seyretmeden o takım hakkında yazmam... Chelsea'yi enine boyuna tarttım."

***

F.Bahçe eler

Kanarya'nın Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkacağını ve Sevilla'yı eleyeceğini önceden ayrıntılarıyla yazan Dr. Kubilay yine çok iddialı.

Neden yarı finalde 4 İngiliz takımı var da, ne bileyim 4 İtalyan ya da 4 İspanyol yok? Ya da neden İngiliz takımları İspanyol'u, İtalyan'ı, Fransız'ı eledi de, diğerleri İngiliz'i eleyemediler? Neden geçen yılki yarı finalde de 3 İngiliz vardı da, 3 İtalyan ya da Alman yoktu?

Altyapı bile değişti
Basitçe söyleyelim, yabancı oyuncudaki
serbestlik, milli takımlarını olumsuz etkiledi belki ama kulüp takımları şaha kalktı. Aslında, yabancı oyuncu sayısının artması o klasik, uzun toplu, kanat ortalı İngiliz futbolunun teknik yapısını bile değiştirdi. Ama takımlar inanılmaz başarılı sonuçlar almaya başladılar. Yalnız bu başarı iyi finallerle noktalanmadı son 2 yıldır... Ama bana göre bu sene bu hasretleri bitecek. Ya, Fenerbahçe ne yapacak? Şimdi bakın aşağıdaki tabloya. Orada bu sene Premier Lig'deki takımların kaç yıllık kulüpler olduğunu göreceksiniz. Gördünüz değil mi? Chelsea bu seneki ligin en genç 2. kulübü. Ama tam 103 yaşında. Şu ülke futbol kültürünü bu tablodan daha güzel ne anlatabilir. Ne kadar gelenekleri olan bir ülke futbolu ile karşılaşacak Fenerbahçe.

* * *
Bir de diğer tabloya bakın.Orada da bir sezonda ortalama kaç seyirciye oynadıkları var. Bizde 30 bin seyirciye oynayan kulüp neredeyse bulunmazken, adamların 12 takımı 30 bin üzerinde seyirciye oynuyor.

Asıl analiz yakında
Yani, işin sosyal boyutuna ve takımlarına sahip çıkma boyutuna baktığınızda tam bir dev kültür var karşınızda, gelenek olarak, endüstri olarak, güç olarak. Peki ben neye güvenerek Fenerbahçe eleyecek Chelsea'yi dedim? Beni okuyanlar bilir, asla araştırmadan, derin analiz yapmadan, konuşacağım takımın en az 10 maçını seyretmeden yazmam. Bu nedenle bugüne kadar ''Fenerbahçe gruptan 12 puanla çıkar, Sevilla'yı eler vs.'' dedim. Yine ekibimle beraber, uydu antenlerimiz vasıtası ile 30'dan fazla ülkenin maçlarını izlediğim ofisimde Chelsea'yi enine boyuna tarttım. Vardığım sonucu, teknik analizleri çok ayrıntılı bir raporla siz sevgili Fotomaç okuyucularına çok kısa sürede sunacağım. Ama futbol kamuoyundan ve yazar arkadaşlarımdan rica ediyorum. Şu anda bu takıma sahip çıkma zamanı. Lütfen, Türk futbolu adına 2 haftalığına, aslında zaten hiç çıkarmamanız gereken kılıçları sokun kınlarına. Tüm enerjinizi pozitif olarak bu camiaya verin. Sahaya çıkacak çocukların enerjisi inanın ki sizin verdiklerinizle normalin üstüne çıkacaktır.

Başkana tavsiye
Bir sözüm de Aziz başkana... Hayatımda başkanla 4-5 defa karşılaşmışlığım ve en fazla 20 kelime etmişliğim vardır. Ama benden ona bir tavsiye; rövanş maçının oynanacağı Stamford Bridge'e yakın, İtalyan bir anneden doğan 'Marco Pierre White' adlı süper bir şefin, MARCO'S adlı bir restaurantı vardır. Yemekler 1 numaradır. Her zaman tıklım tıklımdır. Bu nedenle sevgili başkan önceden ve şimdiden yerini ayırtmalıdır. Çünkü Fenerbahçe tur atlayınca kutlamasını orada yapmalıdır. Ben mi? Hasta bakmaktan nefes bile alamayan bu doktor, eğer fırsat yaratabilirse Fenerbahçe'nin yanında olacaktır. Nasıl tur atlayacağının teknik analizi mi?Lütfen sabredin. Birkaç gün sonra müthiş bir araştırmayı sizler için yazacağım.




Lucio ile yeniden
Bu da büyük takım
Zico'yu bırakmam
Volkan kahroluyor
Bu başarı hepimizin
18 Mart unutulmadı
Guinness teklifine onay
Türkler duygusal
Carlos oynayabilir
Şentürk'e fıskiye çelmesi!
F.Bahçe günlüğü
 
İşler yolunda
Fenerbahçe, Zico geldiğinden beri ilk defa forvette sıkıntı...
Koz Nonda
G.Birliği deplasmanın-dan...
Kadro krizi!
Ümit cezalı, Hakan Şükür, Song,...
Bitirim ikili
Süper Lig' de 22 maçta 9 gol atan...
Para sorun değil
Beşiktaş Del Bosque ve...
Tunuslu harekatı
Başkan Sadri Şener: İki...
Türk olacak
Şener "Yattara' yı Türk...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu