Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Semih neden oturur?

Turkcell Süper Lig'in en çok gol atan oyuncusunun (Semih Şentürk), halen takımdaki yeri için savaş vermesi, Fenerbahçe'nin ikilemi. Kezman kırmızı kart görüp, sakatlanmasaydı, bugün ne Milli Takımımız ne de sizler Semih'i tartışıyor olacaktınız. Buna kendimi katmıyorum çünkü üç senedir, bu oyuncunun hak etmediği bir durum ile karşı karşıya olduğuna inanıyor ve yazıyordum. Kezman sakatlığı sürerken bir demeç verdi; "Semih beni aratmıyor" dedi. Hepimiz güldük. Kezman'ın performansı, kaçırdığı goller ortadayken, takır takır gollerini atıp, bir anda takımının yüzünü değiştiren Semih için yaptığı yorum garipti. Derken Semih sakatlandı, sıra Kezman'a geldi.
Bu kez Semih konuştu; "Kezman yokluğumu hissettirmeyecektir." Bu iki demeç arasında sadece iki ay var. Semih ilk onbirde oynayıp, Kezman kulübede beklerken, Zico'nun değiştirme zamanı 70. dakikaydı. Hemen Kezman'ı sahaya atmaya çalışıyor, bir gol atıp, ilk seçimi olması için eline bir neden vermesini bekliyordu. Böyle düşünüyorum çünkü Kezman'ın oynadığı maçlarda, Semih'e asla 20 dakika süre vermedi. Son 5-6 dakika, gönül almak için tabelalar kalktı Semih'e İşin gürültüsü yok. Takım kazandığı için kimsenin ağzı açılmıyor. Halbu ki takımı bu noktaya taşıyan oyuncu Semih'ti. Zico'yu Gençlerbirliği maçında kurtaran Semih'ti. Ve yine Zico ile Fenerbahçe'yi, Sevilla önünde çeyrek finale taşıyan golün kahramanı son beş dakikada oyuna girmesine rağmen Semih'ti. Ben bugüne kadar ilk on birde oynamayı hiç bu kadar hak eden bir başka oyuncu görmedim. Üstelik tek santrforlu bir düzende iki oyuncu arasındaki fark bu kadar belirginken, istatistikler, maç performansları ve analizler bu kadar netken, Zico'nun Semih'ten istediği daha farklı ne olabilir ki? Kezman'ın sahadaki iyi niyeti ve çalışkanlığı taktir ile izleniyor. Sevilla maçında yaptığı mücadeleyi de gördük. Ama bir forvet oyuncusunun öncelikli görevi nedir? Eğer Zico mücadele istiyorsa, takımda bunu Kezman'dan çok daha iyi yapacak oyuncular var ve kulübede bekliyorlar. Hem mücadele edip, hem de tek forvetli düzende takımı karşı sahaya taşıyacak bir oyuncu istiyorsa, bu da (Semih) elinde var. Hiçbirimiz Semih'in avukatı değiliz. Ama adalet aramalıyız. Türk Milli Takımı'nın 2008'deki santrforu Semih olacakken, performansı ile bunu hak etmişken, Zico'ya bu seçimi yaptırtan gerekçe nedir?

SELÇUK AĞABEY'E ÇAĞRI
Bu noktada Zico konusunda Selçuk Yula ağabeyimin tecrübesine sığınmak isterim aslında. Yıldız bir golcü olarak tek santrforlu bir düzende Semih-Kezman seçimini nasıl değerlendirir? Zico'nun seçimine maçları kazandığı için saygı mı duyar? Eğer Semih oynasaydı daha farklı olabileceğini düşünmez mi? Yoksa o da "Kazanan haklı mıdır?" diye mi düşünüyor, sonuçlar iyi iken, eleştiri yapılacağına inanmıyor mu? Bekliyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kuralların ruhu yok   / 29-02-2008
 100. Yıl senfonisi   / 22-02-2008
 Mucizeye atılan oylar   / 14-02-2008
 Er geç doğrular   / 07-02-2008
 Stratejik transfer   / 31-01-2008
 Islıktan alkışa   / 25-01-2008
 Büyüklerimiz bilir!   / 10-01-2008
 Alex'siz ne yapar?   / 03-01-2008
 Semih'ten sonra   / 28-12-2007
 Kurtarıcı Semih!   / 20-12-2007


 
Semih neden oturur?
Kombine kararı
Zor temmuz
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Gözdağı verdi
"Sağ kanatta Gökhan Gönül ile...
Hasan' ın sırrı
"2002' de Liverpool beni istedi.
Şampiyonluğu hissediyorum
"Önümüzdeki tek engel baskı. Ama...
Kazan-dırdı
Yönetim Gökdeniz' in gidişiyle...