Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Gakkoşlar

Doğuya giden bütün yolların kesiştiği yerden, Elazığ'dan, Elazığspor'dan sımsıcak bir merhabaBu köşede, haftalardır olağanüstü bir ilgi gören taraftarları yazıyorum. Okuyucularımın aldığı hazzı, taraftarların maçlardaki terennümü ve kendilerini okurken yaşadığı heyecanı, inanın ben de bilgisayarın başında yaşıyorum. Aynı heyecanla, kendimi onların yerine koyarak yazıyorum çünkü. Yazdığım, hemen hemen bütün taraftar grubu aynı mesajı gönderiyor: "Bizim taraftarımız gibi yazmışsınız." Yazdıklarımın en önemli onay makamı taraftardır. Okurken zevk aldığınız sürece yazılarımız burada devam edecek.
Bu haftaki konuğumuz Elazığspor ve onun arkasındaki güç, bordo-beyazlı Gakkoşlar! Önce, merak edenler için 'gakkoş' kelimesinin 'namuslu, mert, yiğit' anlamına geldiğini söyleyelim. Karadeniz'de 'koçari', Ege'de 'efe', Erzurum'da 'dadaş', Sivas'ta 'yiğit' neyse, Elazığ'da da 'gakkoş' o! Maç başladı, kulaklarımıza hemen nağmeler geldi: Elazığlıyız eğilmez başımız / Bordoyla beyaz olsun mezar taşımız... Üç farklı grup, takımlarını aynı sözlerle destekliyor, onunla sevinip onunla hüzünleniyordu. Fatih Kısaparmak'ın, kale arkası ve maraton tribünlerini çiçek bahçesine çeviren hemşerileri, Atatürk Stadı'nda hep bir ağızdan bütün Türkiye'ye bu şarkıyı terennüm ediyordu. Meğer bu, Elazığspor'un klasik maç başı sloganıymış. Kırk bir yıllık aşkı okumaya ne dersiniz? Atatürk Stadı tribünlerinde Gençlik 23, Forza Elazığspor, Elazığspor Taraftarlar Derneği olarak ayrı ayrı gruplar halinde yer alsalar da kalpleri aynı, çarpıntıları aynı: Elazığspor! Sevinçleri Fırat kadar uzun, gönülleri Keban kadar geniş, destekleri Harput Kalesi kadar sağlamdı. Hep yanında, hep karşılıksız. "Elazığspor" ismini, bordo pankartlara bembeyaz, tertemiz bir sevgiyle yazdılar. Kiminin adı Ali, kiminin Cemal, kiminin Mehmet olsa da hepsi tribünlere çıkınca tek bir isme bürünüp 'Gakkoş' oluveriyor. Sevinciniz ve bağlılığınız sevginiz gibi uçsuz bucaksız olsun. Ezeli rakipleri Malatyaspor, dost kulüpleri Gaziantepspor.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 "Kahraman edeler"   / 21-02-2008
 Sevgiliye   / 14-02-2008
 Hodri Meydan   / 07-02-2008
 Fotomaç ödülleri üçledi   / 31-01-2008
 Turbeyler   / 24-01-2008
 Bolu yarenler   / 17-01-2008
 ''Kaf sin kaf çarşı''   / 10-01-2008
 Diyarbakırspor Biz Grubu   / 03-01-2008
 Es-Es'li Kızılcıklılar   / 27-12-2007
 Fotomaç yılın gazetesi Cevdet Ünüvar yılın gazetecisi!   / 20-12-2007


 
Gakkoşlar
Erdoğan Arıkan
Emin Topçu
Tebrikler Etimesgut 'Şeker'spor
Yavuz Donat (O Da Bir Taraftar)
Fatih Kılıçkaya (Yozgatsporlu futbolcu)
Yüksel Yeşilova
Şükrü Bodur (Orduspor'un başkanı)
Turgut Gürbaz / Ceyhan
Serdal Elkız / Amerika
Reşit Güner (Adıyamanspor'un hocası)
BBO (Bunları bilmeseniz de olur)
Mikrofon
Aranıyor!
Trabzon 1461
Haftanın sözü
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Katledildik!
Alex' i neden atmadı? ...
Unutulmaz maç
Leverkusen ve Kasımpaşa...
Derbi son şans
Kartal, kupaya veda ederek çok şey...
Avrupa için
"İntertoto Kupası' na katılmak...