Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Derbi son şans

Kartal, kupaya veda ederek çok şey kaybetti. Artık telafisi olmayan maçlar oynayacak. Neysi ki kadrosu buna müsait.


Beşiktaş, 3 kez öne geçti, 2'sinde yakalandı, sonuncusunda da turu geçecek 2 farka ulaşamadı. Siz bunu neye bağlıyorsunuz? Beşiktaş'ın en büyük zaafı kolay gol yemesi. Bu sorununu çözemediği Rize karşısında da görüldü. Beşiktaşlı futbolcular maça iyi konsantre olamamış. Karşılaşmaya kötü başladılar. 'Biz bu maçı nasıl olsa kazanırız' havasında ve rahat oynadılar. Özellikle ilk yarı çok kötüydüler. Ne tempo, ne hırs, ne de istekleri vardı. Sanki bir tek Holosko maçı kazanmak istiyordu. Bunun aksine Rizespor oldukça arzulu başladı. Disiplinli ve haddini bilerek oynadı. İyi kapandı ve istediğini aldı.

Rize kazanabilirdi

Erken oyuncu değişikliği yapmak zorunda kalmak Beşiktaş'ı nasıl etkiledi? Beşiktaş için böyle bir durum mazeret olamaz. Kaliteli ve geniş bir kadrosuyla böyle bir maçtan istediği sonucu çıkarmalıydı. Sonlara doğru Rizespor kalesinde şuursuz bir baskı oluşturdular ama yetmedi. O baskıyı karşılaşmanın başından itibaren hissettirmeliydiler. Turu geçecek futbolu oynamadılar. Böyle bir maçta Beşiktaş'ın çok daha etkili olmasını beklerdim. Rizespor biraz daha istekli olsa maçı da kazanabilirdi.
Beşiktaş'ın sağ kanadı hiç işlemedi. Mehmet sahadayken de çıktıktan onrada o kulvarı kullanılamadı. Bu bölgede sorun mu var? Mehmet uzun bir süreden beri oynamıyor. Birden bire yüksek bir tempo beklemek olmaz. İbrahim Toraman'ın ofansif yönü zaten güçlü değil. Orada Holosko ya da Delgado kullanılsa sonuç farklı olabilirdi. Hem defansta hem ofansta iyi işler yapan Ali'nin olmayışı da Beşiktaş'ı olumsuz etkiledi.
Sağlam'ın taktik anlayışı ve değişikliklerdeki tercihlerini nasıl buldunuz? Ertuğrul Sağlam maçın başından itibaren her yolu denedi. Ama Beşiktaşlı oyuncular kapasitelerinin çok altında kaldılar. Cisse'nin çıkması büyük bir şanssızlık. Ama Beşiktaşlı oyuncular bu maça iyi konsantre olsalar, havaya girseler turu geçebilirlerdi.

Kaybetme lüksü yok!

Beşiktaş'ın yaşadığı moral bozukluğu ligdeki G.Saray maçını nasıl etkiler? Beşiktaş, Türkiye Kupası'na veda ederek çok şey kaybetti. Elinde bir tek lig kaldı. Artık G.Saray'ı yenmekten başka şansları yok. Derbiyi kaybetmesi durumunda Beşiktaş şampiyonluk yarışından uzaklaşır. Zaten bundan sonra sürekli telafisi olmayan maçlar oynayacaklar. Beşiktaş'ın iyi ve istediği sonuçları alabilecek bir kadrosu var. Ama her maçta gol yiyip, mağlup başlıyorlar. Bu zaafı çözmeleri gerek. Bu kadar iyi bir takımın 3 farklı galibiyetinin olmaması enteresan. Kolay gol yeme problemini çözmeden Beşiktaş'ın işi zor.

Rıza ÇALIMBAY


Fatura ağır
Hüzünlü veda
Fırça da yetmedi
Elenmek etkiler
Gökhan Zan'a saldırı!
Uğur bozuldu!
Potadan destek geldi
Delgado sahada Rico yok
Şehitler için saygı duruşu
Arıca: Yenilgi beni üzdü
Yozgatlı kızdırdı
Bobo'yu verin!
Dama taşı gibi
 
Mışıl mışıl!
Beşiktaş güpegündüz uyudu. Afyon yutmuş gibi dolaşan futbolcular, top...
Ara-hava gazı!
Beşiktaş Başkanı Sayın Yıldırım Demirören ve kurmayları dün devre...
Facialar dizisi
Bu savunma dörtlüsüyle Beşiktaş' ın iki yakasını bir araya getirmesi...
Katledildik!
Alex' i neden atmadı? ...
Kezman vasattı
F.Bahçe' nin dün Galatasaray...
Unutulmaz maç
Leverkusen ve Kasımpaşa...
Saçma maç
"İki takıma da gereksiz kartlar...
Avrupa için
"İntertoto Kupası' na katılmak...
Trabzonspor dua aldı
Bordo- mavili teknik heyet ve...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu