Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İnanamadım!

Beşiktaş'ın resmi internet sitesinde doğru ya da yanlış, çok yalanlama okudum. 15 yıldır 24 saat siyah- beyazlı camiayı yaşayan bir gazeteci olarak dün Sayın Hıncal Uluç hakkında yapılan ve tüylerimi diken diken eden böylesine ağır ifadelere rastlamadım! Açıklamada, "Ne olduğu ya da olmadığı kamuoyu tarafından yıllardır çok iyi bilinen 'Pembe kazaklı Hıncal Uluç'un, temsil ettiği ahlak anlayışının pisliği içinde er ya da geç boğulacağına inanıyor ve bu zat'a cevap dahi vermenin lüzumsuz olduğunu düşünüyoruz" yazıyordu. İrkildim, bir daha, bir daha okudum... Böylesine ağır ifadelerin Türkiye'nin en saygın, en köklü kulübü olan, 105 yıllık çınar Beşiktaş'ın resmi internet sitesinde olabileceğine inanamadım. Ne yapmıştı, ne söylemişti Sayın Uluç? Beşiktaş Başkanı Sayın Yıldırım Demirören'in Mehmet Topuz için 11 milyon euro teklifle gündeme gelmesini eleştirerek, transfer olunması halinde 'paranın' yarısının Sayın Demirören'e gideceğini hicvetmişti!

Mahkeme doğal hak
Hiç kuşkusuz bu isnat, bu sözler çok ağır. Herkes bu lafların ağırlığının altına giremez. Ancak ortada bir iddia ve bir söylem var. Sözlerin muhatabı bunu hakaret olarak algılayabilir, belli ki algılamış. Bu ülkede ombudsmanlar, meslek örgütleri ve daha önemlisi mahkemeler var. Açarsın davayı, sorarsın hesabını. Bu bir tercihtir. Gordon'un Ankaragücü'ne 1 milyon dolara önerildiğini ama üç gün sonra Beşiktaş'a 2.5 milyon dolara nasıl geldiğini yazarak soran medyaya cevap vermeye lüzum görmeyen Sayın Demirören ve yönetimi, Uluç'u sözlerinden dolayı mahkemeye verebilir. Bu da doğal bir haktır. Muhatabınızın yaşam felsefesini, inancını, giyim tarzını, ahlak anlayışını beğenebilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz de. Ancak bunu hakaret unsuru olarak kullanmak büyük bir talihsizlik.

Bel altı vurulmamalı
Bu saldırıyla Sayın Demirören bize göre kamu vicdanında "Haklı iken haksız duruma düşmüştür." Burada vahim olan Beşiktaş'ın resmi sitesininde kullanılarak seviyenin çok aşağılara çekilmesi ve halk tabiriyle "bel altına" inilmesidir. Seviye düşünce muhatablarınızın da "bel altı" vurma yolunun açılma teklikesi vardır. Türkiye'de değerler manzumesine sahip, saygın ve 105 yıllık Beşiktaş kulübünün bu tür kavgaların içine asla sokulmaması hepimizin görevidir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kayseri dersi!   / 10-02-2008
 Kara mizah!   / 02-02-2008
 Transfer şart   / 20-01-2008
 Güzel fotoğraflar   / 13-01-2008
 Holosko mu?   / 22-12-2007
 Hüzünlü tecrübe   / 12-12-2007
 Taraftar Demirören   / 08-12-2007
 Porto şansı   / 06-12-2007
 Yerken kolay   / 03-12-2007
 Tello ve Bobo   / 29-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Favoriyiz
"Şampiyonlar Ligi' nde Milan ile...
Tur Arena' da
Ali Sami Yen' deki golsüz...
Köşkte zirve
Ümraniye' de yapılan toplantıda üç...
Komşuya hücum
"Karadeniz ülkelerinde yeni...