Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Fener nereye koşuyor?

Fenerbahçe, ligde "zor deplasman" denilen maçlarda 19 gol attı. Şampiyonlar Ligi'nde "çıkamaz" dedikleri gruptan çıktı. Türkiye Kupası'nda gerek yedek kadrosuyla, gerek aslarıyla şov üstüne şov yaptı. Sizce bu Fener nereye koşuyor? Çok uzun zamandır Fenerbahçe'nin her maçına gidiyorum. Her zaman "Acaba ne olacak" tedirginliğiyle izlediğim maçları bugün "Fener kaç atar" rahatlığıyla izliyorum. Bu büyük değişimin sırrı acaba neydi diye düşündüğümde, aklıma şu sorular geliyor. Bu büyük değişimin sırrı; Ümit Özat'ın dediği gibi yokluğunun Roberto Carlos gibi bir marka isimle doldurulması mı, Deivid'in orta sahaya kaydırılması mı, Semih'in ilk 11'de oynaması mı, yoksa Zico'nun sihirli bir değnek ile takıma dokunması mı? Sizce bunlardan hangisi Fenerbahçe'deki büyük değişime yol açmıştır? Görüyoruz ki bunlardan her biri Fenerbahçe'deki büyük değişim ve gelişimin sebepleridir. Fenerbahçe, geldiği bu önemli noktayı daha ileriye taşımak için yani Fortis Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ı, Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla'yı geçebilmesi için bu değişimin sahaya her zamankinden fazla yansıması gerekmektedir. Ve hatta bu değişime transferler aracılığıyla destek verilmesi gerekecek. Dünya kulübü olma yolunda gidilirken, Fenerbahçe yönetimi de transfere ciddiyetle eğilmiştir. Eğer bu sistem doğru yönetilirse önümüzdeki yıllarda Fenerbahçe'yi sadece biz değil, Avrupalılar da merakla takip edecektir. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde maçlarına asılırken, ligde puan kaybetmişti. Şampiyonlar Ligi'nde istediği hedefe ulaştıktan sonra ligde de aynı performansı sergilemeye başladı. Demek ki ligde kaybedilen puanların telafisinin kolay olacağını düşündü. Ve Şampiyonlar Ligi'ne verdiği öncelik konusunda kesinlikle haklı çıktı.

Başarı kaçınılmaz
Bugün Süper Lig'de puan farkını 1'e kadar indirdi. Fenerbahçe'nin bu konsantrasyonunu Sevilla maçları öncesinde kesinlikle bozmaması gerekmektedir. Yoksa bir taşla üç kuş vurma şansını yakalaması zor olacaktır. Bundan sonra Fenerbahçe için başarı kaçınılmaz. Ama Fenerbahçe, Sevilla maçları öncesi ve sonrası biraz daha dikkatli olmalı. Fenerbahçe, Sevilla karşısında istediği sonucu alırsa, koştuğu yolun ne kadar önemli bir yol olduğu daha da net görülecektir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Elde var bir   / 21-01-2008
 Alex'siz Fener   / 14-01-2008
 Hakeme rağmen   / 23-12-2007
 Ligde de Fener   / 17-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Fenerbahçe' nin...
Tam adı Claudio Andres del...
Cimbom' a kötü haber
Kalli' nin kondisyon eksikleri...
Dino Dripic imzayı attı
Beşiktaş, D. Zagreb' in 1.93' lük...
Ayman' a 1.5 milyon euro
Trabzon' un Mısırlı futbolcusu...