Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     

Kaptanın dönüşü

Aldığı her topu bu kadar olumlu kullanan başka futbolcu var mıdır? 3-4 topla kaleye gidecekken, Alex varsa tek topla aynı işi görüyorsun.


F.Bahçe, herkes tarafından çok zor geçeceği beklenen G.Antep deplasmanında kolay bir galibiyet aldı. Bu kolaylığı F.Bahçeli futbolcuların kendilerinin sağladığını söylemek gerekir. 10. dakikadan maçın sonuna kadar kontrol hep sarı-lacivertlilerdeydi. Alex'in takıma nasıl katkı yapan bir futbolcu olduğunu sürekli anlatıyoruz, dün yine örnekleriyle gördük.
Aldığı her topu bu kadar olumlu kullanan dünyada başka bir isim var mıdır acaba? Paslar, arkadaşlarının koşu yoluna atılıyor. Yani ikinci hamleye gerek duyulmuyor. 3-4 topla rakip kaleye gidilecekken eğer elinde Alex'in varsa tek topla aynı işi görebiliyorsun. Metin'in kendi kalesine attığı ikinci golde Kemal'in önüne bıraktığı top akıl doluydu. Antalya kampına gitmeyen, şimdiye kadar oynanan kupa maçı da dahil 3 maçta yer almayan kaptanın dönüşü gerçekten muhteşem oldu.

ASKER GİBİYDİLER
Maçtan önceki yazımda Aurelio'nun yokluğunda Selçuk-Kemal ikilisinin görev yaptığı bölgenin, skora iyi ya da kötü etki edeceğini belirtmiştim. 5-0'da iki futbolcunun da büyük emeği var. Topları iyi kesip, iyi oyuna soktular ve en önemlisi o topları Alex'le buluşturdular. Semih belki atamadı ama inanılmaz çalıştı. Bu çalışmasının karşılığını da mutlaka bulması gerekirdi ama olmadı. Fenerbahçe bu sene belki de kanat organizasyonlarını en iyi yaptığı 90 dakikayı oynadı. Sağda Gökhan-Deivid ikilisi, solda Roberto Carlos-Uğur Boral ikilisi, skorun bu raddeye gelmesinde büyük pay sahipleriydi. Lugano ve Edu 5-0 olduktan sonra bile oyun disiplininden asla kopmadan oynayan iki asker gibiydiler.

ZİCO'NUN İSTEDİĞİ BU
70. dakikadan sonra Zico, Kezman'ı alıp çift forvete döndü. Ama son 20 dakikada golü bulamadı. Yani F.Bahçe'nin 5 golü de tek forvetle atıldı. Bu da biraz manidar olmalı! Tek forvet dendiğinde herkes yanlış anlıyor. İlerideki bir kişiyi kaderine terk edersen yapacak bir şey yok ama Zico'nun istediği dünkü gibi Semih'e; Alex, Deivid, Kemal, Selçuk hatta Gökhan, Roberto Carlos ve Uğur'un destek vermeleri. Böyle olunca Zico'nun istediği sistem de şekillenmiş oluyor. 5 gollü yenilgiyi kabul etmek kolay değil, G.Antepli seyircileri anlıyorum. Ama kendi kalesine gol atana değil de hiçbir golde tek günahı olmayan Oğuz'a bağırıp çağırdılar ve biraz ayıp ettiler.




Zafere doğru
Deivid açıldı
Yine atamadı
Her maç ayrı dans
Kanarya'dan müthiş seri
Rota Simplicio
Bir kez de vurdurmayın!
Samba rüzgârı
5 bin Fenerli 5 golle coştu
Güzel hava Fener'e yaradı
Bilet fiyatlarına Kanarya...
Kuş uçurulmadı
İlk kez beş attı
İkinci golü de G.Antep'e
Antalya'ya döndüler
Semih bu kez boş geçti
Maldonado bekleniyor
Sol kanat sorunsuz
PAF'lar berabere
Simoviç olsa da...
Sivas değil Alanya
'Gücümüz bu kadar' itirafı
Herkes Antalya yolcusu
Fener Alayı
İlk kez kaybetti
Aurelio'nun yerine Kemal
Gökhan hiç durmadı
Değişmeli kullandılar
Geçit vermedi
Volkan fazla terlemedi
 
Maestro dönünce
Gaziantep' in son dönemdeki formu ve Fenerbahçe' nin orta sahadaki...
Dirençsiz rakibe fark!
Süper Lig' in ikinci dönemine iyi başlayamayan Fenerbahçe bu...
Futbol ve gol
Fenerbahçe iyi bir saha, oynamak isteyen bir rakip ve arzulu bir...
Elde var bir
Fenerbahçe, dört zorlu deplasmanın ilki olan G.Antep' i çok rahat...
Timsah avcıları
Tekmelerin havada uçuştuğu maçta,...
Servet var sorun yok!
Savunmada rakibe geçit vermeyen...
Tello: Asist kralı olurum
Kasımpaşa maçında yaptığı üç...
Son 5 yılın en iyi startı
SÜPER Lig' de Kasımpaşa'...
B planı tango
Yönetim, Arjantinli Denis ve...
Değişim zamanı
Alınan kötü sonuçların ardından...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu