Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Süper Lig Panoraması


Gol Krallığı
10 GOL: Semih (F.Bahçe), Gökdeniz (Trabzon)
9 GOL: Nonda (G.Saray)
8 GOL: Bobo, Holosko (Beşiktaş), De Nigris (G.Antep), Gökhan (Kayseri), Mohamed Ali, Mehmet Yıldız (Sivas)
7 GOL: Yusuf (Denizli), Murat (Konya)
6 GOL: Alex (F.Bahçe), Ümit (G.Saray), Tehoue (Kasımpaşa) 5 GOL: Kratochvil (Denizli), Deivid (F.Bahçe),
Mehmet Çakır (G.Birliği), Serkan (GB.Oftaş), Adriano (İstanbul BŞB), Veysel (Konya), Umut, Ceyhun (Trabzon)
4 GOL: Kirita, Jaba (A.Gücü), Tello, Delgado (Beşiktaş), Hakan Şükür, Hakan Balta (G.Saray), Mehmet Topuz (Kayseri), Musa (Sivas)
3 GOL: Bebbe (A.Gücü), Mehmet, Necati (Ankara), Sinan, Tum (Bursa), Anderson, Fahri, Leandro (Ç.Rize), Lincoln (G.Saray), Uğur, Ali Cansun, Ekrem (G.Antep), Okan (G.Birliği), Sterjovski, İbrahim, Bülent (OFTAŞ), Cesario, İlyas (İstanbul BŞB), Iglasias, Mehmet Eren Boyraz (Kayseri), Washington (Konya)

Asist krallığı
6 ASİST: Erman (İstanbul BŞB), Mehmet Topuz (Kayseri), Yattara (Trabzon)
5 ASİST: Bebbe (A.Gücü), Julio Cesar (Denizli), Semih (F.Bahçe), Hakan Şükür, Arda (G.Saray), İlyas (İstanbul BŞB), Neca (Konya), Mehmet Yıldız (Sivas)
4 ASİST: Murat Erdoğan (A.Gücü), Tello, Holosko (Beşiktaş), Emrah (Ç.Rize), Alex (F.Bahçe), Uğur (G.Saray), Mehmet Eren Boyraz (Kayseri)
3 ASİST: Serdar Kurtuluş, Serdar Özkan (Beşiktaş), Pancu, Veli (Bursa), Zafer, Leandro (Ç.Rize), Caner (Denizli), Vederson (F.Bahçe), Bülent (G.Antep), Burhan (G.Birliği), Erman, Murat (Konya), Balili, Musa (Sivas), Ceyhun (Trabzon), Selçuk, Rafael (V.Manisa)
2 ASİST: Murat Duruer (A.Gücü),

Süper Lig altın karma
OĞUZ (G. ANTEP) SERVET (G.SARAY) M. POLAT (G.ANTEP) EKREM (G.ANTEP) CVETKOV (SİVAS) NONDA (G.SARAY) İLYAS (BELEDİYE) M. TOSUN (ANKARA) ARDA (G.SARAY) TELLO (BEŞİKTAŞ) KRATOCHVİL (DENİZLİ)

HAFTANIN TAKIMI GALATASARAY
İkinci yarıya mükemmel bir giriş yaptı ve Çaykur Rizespor'u deplasmanda 5 golle mağlup etti. Oynadığı futbol, takımın hırsı mükemmeldi. Galatasaray adeta yeniden doğdu. Haftanın en başarılı ekibiydi.

HAFTANIN HAKEMİ
VEDAT YÜKSEL (Ç. RİZE-GALATASARAY)

Haftanın kritik maçında başarılı bir yönetim gösterdi. Tartışmaya açık tek bir pozisyon bile bırakmadı. Topa yakın oldu ve verdiği tüm kararlar doğruydu. Avantaj kuralı gerektiren pozisyonları iyi takip etti.

HAFTANIN TARTIŞMASI
KARTAL'IN SON DAKİKA GOLÜ

Beşiktaş'ın Konya deplasmanında attığı son dakika golü haftanın en çok konuşulan olayı oldu. Siyah-beyazlılar, bitime saniyeler kala Nobre'nin ayağından buldukları golle üç puanı aldı. Kritik bir goldü.

HAFTANIN FUTBOLCUSU
NONDA (GALATASARAY)

Kongolu oyuncu, Ç. Rizespor filelerine birbirinden güzel üç gol bıraktı. Futbolu ve hırsıyla alkışlandı. Hücum hattında iyi top sakladı ve pres yaptı. Arkadaşlarıyla uyumu üst seviyedeydi.

HAFTANIN KÖTÜSÜ
(KASIMPAŞA)

Ligin son sırasındaki lacivert-beyazlılar, Gaziantepspor'a sahasında yenilerek adeta havlu atma noktasına geldi. Herkes ikinci yarının ilk maçında Kasımpaşa'dan daha iyi bir sonuç bekliyordu. İşini mucizeye bıraktı. Moraller sıfıra indi.

HAFTANIN HOCASI
FELDKAMP (GALATASARAY)

Sarı-kırmızılı takımı, Çaykur Rize deplasmanında çok akıllı ve başarılı oynattı. Oyuncularını zorlu maça iyi motive etmişti. Oyuncu değişiklikleri ve saha içi yayılımı başarılıydı.

HAFTANIN GOLÜ
ALTAN (ÇAYKUR RİZESPOR)

Mavi-yeşilli takım, Galatasaray'a mağlup olmasına rağmen kaptan Altan'ın sarı-kırmızılılara attığı frikik golü yıllarca unutulmayacak güzellikteydi. Topa mükemmel bir kavis veren Altan adeta çatalın tozunu aldı.

KIRMIZI KARTLAR

Serhat (Denizli), Çağdaş (Trabzon), Şener (Vestel Manisa)

SARI KARTLAR
Bebbe (A.Gücü), Ediz, Erhan, Özer, Murat Tosun (Ankara), Ali Tandoğan, İbrahim Toraman, Baki (Beşiktaş), İsmail (Bursa), Fahri (Ç.Rize), Zafer, Fatih Egedik (Denizli), Aurelio (F.Bahçe), Mehmet Topal (G.Saray), Bekir, Metin, Ekrem (G.Antep), Traore, Mehmet Nas (G.Birliği), Efe, Volkan, Gökhan (İstanbul BŞB), Barbaros, Askou (Kasımpaşa), Aydın, Koray, Gökhan, Ali Turan, Toledo (Kayseri), Batista, Ömer (Konya), Hayrettin, Murat (Sivas), Ferhat, Erdinç, Barış (Trabzon), Allyson, Rafael, Selçuk, Burak (V.Manisa)

SARI KART CEZALILARI
Ediz, Erhan, Özer (Ankara), Ali Tandoğan (Beşiktaş), Fatih Egedik (Denizli), Aurelio (F.Bahçe), Mehmet Nas (G.Birliği), Efe (İstanbul BŞB), Aydın, Ali Turan (Kayseri), Hayrettin (Sivas), Erdinç (Trabzon)

GÖZE BATANLAR
EKREM (GAZİANTEP):
Kasımpaşa önünde çok iyi futbol oynadı. Hem defansı toparladı hem de hücuma katkı verdi. Tüm bunlar yetmedi galibiyet golünü attı. Ekrem futboluyla G.Antep'te sivriliyor.
İLYAS (BELEDİYE): Tecrübeli oyuncu, Fenerbahçe maçlarında adeta coşuyor. Takımı adına mükemmel bir gol attı. Belediyespor'un Kadıköy'de puan almasında payı büyüktü. Futboluyla alkışlandı.
KRATOCHVİL (DENİZLİ): Yeşilsiyahlı takım, Bursa deplasmanında on kişi kaldı ancak Kratochvil defansı öyle bir toparladı ki eksikliği hissetmedi. Takımı adına bir de gol atan tecrübeli oyuncu klasını yine konuşturdu.

HAFTANIN SONUÇLARI
Sivas-Trabzon 2-0 Cvetkov, Mehmet Yıldız
(p)
Ç.Rize-G.Saray 2-5 Altan, Zafer / Nonda
(3), Servet, Arda
F.Bahçe-İstanbul BŞB 2-2 Edu, Deivid / İlyas,
Gökhan
Konya-Beşiktaş 1-2 Sedat / İbrahim
Toraman, Nobre
V.Manisa-Kayseri 0-1 Gökhan
Bursa-Denizli 1-1 Eser / Kratochvil
Kasımpaşa-G.Antep 0-1 Ekrem
A.Gücü-Ankara 1-1 Gökhan / Murat Tosun
OFTAŞ-G.Birliği 1-1 Bülent / Mehmet Çakır

HAFTANIN PROGRAMI
TÜRKİYE KUPASI

BUGÜN 16.00: G.Birliği-Adana DS, 20.00: G.Saray-Sarıyer, YARIN 13.30: Ankara-Ç.Rize, Bursa-OFTAŞ, V.Manisa-Kırıkkale, Kayseri-Alanya, 16.00: A.Gücü-Beşiktaş, 20.00: F.Bahçe-Şanlıurfa,
SÜPER LİG CUMARTESİ 13.30: İstanbul BŞB-Sivas, 15.00: Trabzon- OFTAŞ, 19.00: Beşiktaş-Kasımpaşa, PAZAR 13.30: Denizli- A.Gücü, Kayseri-Konya, G.Birliği-Ç.Rize, Ankara-V.Manisa, 15.00: G.Antep-F.Bahçe, 19.00: G.Saray-Bursa

EN DEĞERLİ OYUNCU
Oyuncu Takım Puanı

1.Semih Şentürk ..................F.Bahçe........................49 (+1)
2.Gökdeniz Karadeniz.........Trabzon.......................47 (+1)
3.Mehmet Yıldız ..................Sivas ............................45 (+2)
4.Murat Sözgelmez.............Sivas ............................39 (+3)
5.Servet Çetin.......................G.Saray........................38 (+5)
6.Filip Holosko......................Beşiktaş.......................38 (+1)
7.Mehmet Topuz .................Kayseri ........................38 (+1)
8.M.Ali Kurtuluş...................Sivas ............................37 (+1)
9.Deivson Bobo....................Beşiktaş.......................36 (+3)
10.Orkun Usak .....................G.Saray........................36 (0)

Parantez içindeki sayılar oyuncuların bu haftaki puanlarıdır. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı üstte olan avantajlıdır.

BU DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI?
Değerlendirmemize göre; Her futbolcu... -En az 75 dk. oynadığı her maça 1 puan, (Kırmızı kart gören oyuncu bu puandan yararlanamaz) -Attığı her gol için 3 puan, -Her gol pası için 2 puan, -Kazandırdığı ve golle sonuçlanan her penaltı golü için 2 puan, -Attığı her penaltı golü için 1 puan, -Her hat-trick için 1 puan, -Son 15 dakikada takımına galibiyet getiren golü attığı takdirde 1 puanHer defans oyuncusu... -Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan, -Takımı gol yediği ancak kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) Her kaleci... -Gol yemediği maç başına 3 puan, -Gol yediği ancak takımı kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) -Kurtardığı penaltı için 5 puan alır. Her futbolcudan... -Sarı karta 1, kırmızı karta 3 puan, -PFDK'dan gelecek maç cezalarında maç başına 1 puan, -Kaçan penaltı için 2 puan, -Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan, Her defans oyuncusu ve kaleciden... -Yenilen gol başına 1 puan silinir. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı lig sıralamasında üstte olan avantajlıdır.

HAFTANIN RAKAMLARI
6- Bursaspor, geride kalan 18 haftanın ardından kendi evinde yaptığı maçlarda en çok beraberlik alan takım oldu. Bursaspor 18 maçın 10'unu sahasında yaparken 2 galibiyet, 2 yenilgi ve 6 beraberlik aldı. 6

9- Denizlispor, Süper Lig'de 9 maç sonra berabere kaldı. Yeşil-siyahlılar, 9 lig maçında 1 beraberlik 5 galibiyet ve 3 yenilgi alırken rakiplerine 12 gol attı ve kalesinde 9 gol gördü. Bu hafta Bursa ile berabere kalındı.

13- Kasımpaşa, Süper Lig'de tam 13 haftadır galibiyet alamıyor. Lacivert-beyazlılar aynı zamanda ligin en çok mağlup olan takımı konumunda bulunuyor. Kasımpaşa en son 5. haftada Denizlispor'u mağlup etmişti.

24- Turkcell Süper Lig 18. hafta maçları sonunda 24 gol atıldı. Maç başına düşen gol ortalaması 2.67 oldu. 5 takım galibiyet sevinci yaşadı. 4 maç berabere bitti. Haftanın en farklı galibiyetini Galatasaray kazandı.

TOPLU SONUÇLAR
Kasımpaşa-Gaziantep: 2-0, OFTAŞ Spor- Gençlerbirliği: 0-0, Konya-Beşiktaş: 2-0, Ç. Rize-Galatasaray: 1-2, Bursa-Denizli: 2-0, MKE A.Gücü-Ankara: 1-0, V. Manisa-Kayseri: 1-3, Sivas-Trabzon: 2-1, F1, F.Bahçe-Belediye: 1-1.




Buzda dans
Kayseri mutlu
G.Birliği-A. Demir
Sivas havaya girdi
Periç Gençler'de
Rize kupaya döndü
 
Müthiş iddia
İspanyol kulübü ara transferde...
Sahada 85 dakika uyuduk!
İSTANBUL BŞB maçında 88' inci...
Perşembe Florya' da
İspanya' ya giden Adnan Sezgin' in...
Mondragon: Dönebilirim
Galatasaray' ın eski file bekçisi...
Beşiktaş' ta heykel krizi
BEŞİKTAŞ Başkanı Demirören,...
Karum' da imza günü
BEŞİKTAŞLI futbolcular...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu