Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Altın galibiyet

Beşiktaş için çok önemli bir maçtı ve çok önemli bir galibiyet oldu. Ligin ilk yarısında Anadolu'da 7 deplasmanda 6 galibiyet alan, Ankaraspor karşısında ise nizami golü "Nobre elle oynadı" gerekçesiyle iptal edildiği için 2 puan kaybeden Beşiktaş, aynı Nobre ile zorlu Konya deplasmanında altın değerinde 3 puan aldı. Bu galibiyet gerçekten çok önemli. Ligin ikinci yarısına iyi başlamak, deplasmanda kazanarak moral bulmak ve seriyi 6 maça taşımak gelecek haftalar için de Beşiktaş adına motivasyon kaynağı olacaktır. Sahasında mağlubiyeti olmayan Konyaspor, haddini bilerek oynadı. Savunmasında çok adam bulundurdu, Bobo ve Holosko'ya da boş alan bırakmadı. Delgado, etrafındaki üçgenin dışına çıkamazken, Tello da ilk 45 dakikada kayıplara karışınca dengeli bir oyun izledik. Beşiktaş'ta golcüler pozisyon üretmekte zorlanırken, en net pozisyonları sağ kanat oyuncusu Ali Tandoğan'ın yakalaması ilk yarıdaki görüntüyü özetliyordu.

Yerinde değişiklikler
Soyunma odasına 1-0 geride Beşiktaş, 2. yarının başından itibaren önde basmaya başladı. Erken gol bulması gerekiyordu, bunun için de oyunu riske etti. Delgado ikili mücadeleleri kazanmaya başlayıp, Tello kıpırdayınca rakip kale abluka altına alındı ve beklenen gol de tam zamanında Toraman'dan geldi. Konyaspor golden sonra "tekrar öne geçebilir miyim?" düşüncesiyle 1-2 denemede bulundu. Ancak yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince şans ibresi Beşiktaş'a döndü. Son bölümde Konyaspor ceza sahası önünden ayrılmayan bir Beşiktaş izledik. Bu dakikalarda Ünal Karaman iki forvetini çıkarıp, bir orta saha oyuncusu alarak skoru korumayı düşündü. Sağlam ise galibiyete ulaşmak için cesur bir kararla üçlü forvete döndü. Serdar Özkan ve Nobre yerinde değişikliklerdi. Serdar'ın girmesiyle sağ kanattan gelişen ataklar daha bilinçli hale geldi. Nobre'nin oyuna dahil olması ise ceza sahası içinde Beşiktaş'ın etkinliğini artırdı. Zaten Nobre'nin en büyük özelliği kaleye yakın bölgede önüne düşen topları çerçeveye göndermek. Murat Hacıoğlu'nun Sedat'a verdiği pasın benzerini önüne bırakan Bobo'nun asistini zımba gibi köşeye yollayan Nobre, hem gol orucunu bozdu hem de şampiyonluk yolunda takımının önünü açtı.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Holosko gerçekleri   / 11-01-2008
 Beşiktaş yükselir   / 09-01-2008
 Arjantin forması   / 08-01-2008
 Nobre ve Aydın   / 06-01-2008
 İkinci yarı öncesi üç büyüklere bakış   / 05-01-2008
 Allah Beşiktaş'ı korusun   / 04-01-2008
 Ben mi Sağlam mı?   / 01-01-2008
 Genelleme tehlikelidir   / 27-12-2007
 Kurbanlar!   / 26-12-2007
 Dış hatlar!   / 22-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

2010' da da oynayabilirim
Roberto Carlos emekliye...
Özlenen G.Saray
Arda da süperdi. Bu takıma Song ve...
Skor kötü
"Son saniyelerde gol yemek üzüntü...
4' de sırada
Ceyhun ve Celaleddin' in biletinin...