Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Bakın R.Carlos Gelmeden Önce Neler Yazmıştım

Özel bir adam... Şampiyonlar Ligi'nde 100'ün üzerinde maça çıkan beş futbolcudan biri... Ortaları ise adeta "adrese teslim" futbolcu... İstikrarlı, hırslı, iddialı. Pozitif enerjisi, neşeli tavırlarıyla sempatik biri. F.Bahçe yeni liderini bulmuş gibi görünüyor... O, özel bir adam... O, tam anlamıyla bir istikrar abidesi... Dünyada bu kadar iyi olup da sadece 2 takımın, (İnter ve arkasından tam 11 yıl Real Madrid) formasını giyen başka bir kanat savunucusu yok. Türkiye Ligi'nin en iyi oyuncusunun bile maç başına isabetli orta yapma sayısı 2'yi geçmezken, o maç başına 5.5 iyi orta ile bu konudaki süperliğini de gösteriyor. O kritik gollerin adamı... F.
Bahçe'nin en büyük derdi nedir yabancı oyuncularında? Avrupa kupalarında yeterince etkili olup gol atamamaları, öyle değil mi? Son 2 sezon hariç, her sezon Real'in Avrupa kupaları maçlarında mutlaka golü oldu Carlos'un.

AVRUPA'DA ÇOK ETKiLi
O bir centilmen... F.Bahçe, çok az insanın farkına vardığı bir özelliğe sahip oldu son senelerde. O da sarı-lacivertli takımın Turkcell Süper Lig'in en az faul yapan ve en az kart gören takımlarından biri haline gelmesidir. İşte Roberto Carlos bu anlamda da tam Fenerbahçe'ye yakışan bir oyuncu olacaktır. Yılda gördüğü kart sayısı ortalama 5-6'dır. Ki bu da ortalama 6-7 maçtan bir tanesinde kart görmesi anlamına gelir. Bu rakam bir defans adamı için müthiş başarılı bir rakamdır. O hep tek olmuş... 3 kızı olan ailenin tek erkek çocuğu olduğu için ailede "el bebek, gül bebek" büyütülmüş. İnter'den başlayarak, bu sene haricinde tam 11 yıl, her sene hep 30'un üzerinde maç oynadı ve mutlaka gol attı. O hedeflerin adamı "Futboldan emekli olunca yarış atı yetiştiriciliği yapma" isteği, onun ne kadar yarışmacı ruhu içinde olduğunun bir başka göstergesi. O sempati deposu... Brezilyalı doktor arkadaşlarım onu çok net tanımladılar: "Yumuşak başlı, etrafa neşe saçan, taraftarlarla çok sıcak ilişki kuran bir adam." Fener'e "Pozitif enerji" dolu bir profesyonel geliyor yani...

VOLEYBOL HASTASI
Ailesine çok düşkün ama karısından ayrılması onu yalnızlığa itti ve futbolunu çok etkiledi. 2 kızından sonra olan oğlunu elbette futbolcu yapacaktır. Gittiği ülkenin müzik ve yiyeceklerine hemen uyum sağlıyor. Eminim 3 gün sonra "Kebap ve çiğ köftesiz maçlara çıkmam abi" demeye başlayacaktır. Fenerbahçe yönetimi bu arada derhal Caddebostan Plajı'na voleybol ağı germeli. Çünkü sevimli bücür bir plaj voleybolu oynama delisi. Fenerbahçe, takıma sahip çıkacak, ağabeylik yapacak, sıkıntılı anlarda önderlik yapıp, ipleri eline alabilecek bir adama kavuşmuş olacak eğer alırsa. Carlos sadece saha içinde değil, saha dışında da lider olabilecek bir adam. Ve bence sarı-lacivertlilere bir "yeni kaptan" geliyor. Sözün özü: Dr. Gürkan Kubilay, "Carlos ile Fenerbahçe'nin kan grubu uyuşur" diyor. 22 Mayıs 2007'de yazmıştım bunları. Kimse Roberto Carlos'un kişiliği hakkında bir fikir sahibi değilken yani. Adamın ''Abi'' diyeceğini bile önceden yazmışım. Çok yoğun bir bilgi ağım var dünyanın her yerinde ama açıkçası ''Abi'' diyeceğini önceden tahmin ettiğim kısmına ben de şaşırdım.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Alex'i klonlayın   / 07-01-2008
 Holosko teknik olarak doğru politika olarak yanlış transferdir   / 04-01-2008
 Yattara Fener'i bozar!   / 31-12-2007
 "Fener'e kim çıkarsa farketmez" Lafı Palavradır!   / 18-12-2007
 Duran ve vuran tarife   / 17-12-2007
 Fener'in başarısı sahip çıkılmışlığın sonucudur   / 15-12-2007
 Özür dilerim   / 13-12-2007
 Tur hayırlı olsun Fener golü Bella Yenge mi atacak?   / 12-12-2007
 Kırmızı lacivert   / 09-12-2007
 Kim kazanır   / 08-12-2007


 
Hıncal Uluç haklı mı? Avrupa futbolunda kalite düştü mü?
Bakın R.Carlos Gelmeden Önce Neler Yazmıştım
Galatasaray tek forvet 2 ön liberoya dönmeli
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Selçuk geliyor
Ege ekibinin yöneticilerinin...
İki yıldız alacağız
Adnan Polat, "Linderoth' un durumu...
Düğüm İnönü' de
Futbolda dönüm noktan nedir?...
Sivas alarmı
Ligdeki son dört deplasmanda puan...