Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Holosko gerçekleri

Beşiktaş'ta günün konusu Holosko. İyi oynadığı her maçın ardından, bu transferi eleştirenlere (Bu satırların yazarı dahil) "Gördünüz mü, beğenmediğiniz adam neler yapıyor" türünden mesajlar yağıyor. Aslında alıştık bunlara. Çünkü bir noktayı hep kaçırıyoruz ve bunun bedelini ödüyoruz. Kaçırdığımız nokta şu: 'Biz ne yazarsak yazalım taraftar anlamak istediği gibi anlayıp öyle fatura kesiyor.' Her şeyden önce şunun altını çizmeliyim ki, pahalı bir transfer olduğu, iç saha maçlarında, kapanan rakiplere karşı etkili olamayacağı, karşılığında Koray'ın verilmemesi gerektiği şeklindeki düşüncelerimin arkasındayım. Atacağı hiçbir gol bunları değiştirmez.
Sezon başında çok daha uygun şartlarda alınabilecekken, ara transferde, yangından mal kaçırır gibi, pazarlık şansını da ortadan kaldıran bir teslimiyetle alınmasının yanlışlığını da sürekli vurgulamak bizim boynumuzun borcu. Beşiktaş'ı tek başına şampiyon yapsa, bu gerçek de değişmez. Şimdi gelelim işin öbür tarafına. Transferindeki yanlışları vurguladım diye, iyi oynadığı maçlarda bile Holosko'yu eleştirecek değilim. Bu her şeyden önce benim vicdanıma sığmaz. Holosko, deplasmanlarda ve derbilerde Beşiktaş'a çok faydalı olabilecek yeteneklere sahip. Disiplinli, hırslı ve aldığı paranın hakkını vermek için de çok çalışıyor. İki maçta ortaya koyduğu performans böyle. Bundan sonra da aynı çizgisini korursa, Beşiktaş'a en azından bu transferden daha fazla zarar etmemiş olur. Ayrıca iç sahada, Beşiktaş skor üstünlüğünü sağladığı anda da rakibi açılacağı için Holosko son Ankara maçındaki gibi yine etkili olabilir. Uzun sözün kısası, ben ya da diğer karşı çıkanların hiçbiri Holosko'nun kötü futbolcu olduğunu söylemiyoruz. Bu transfer eleştirilebilir şartlarda yapıldı. Bunları söylemek, Holosko'ya kötü kalitesiz futbolcu demek değildir. Zaten o da kaletisini ortaya koyuyarak alkışı hak ediyor.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Beşiktaş yükselir   / 09-01-2008
 Arjantin forması   / 08-01-2008
 Nobre ve Aydın   / 06-01-2008
 İkinci yarı öncesi üç büyüklere bakış   / 05-01-2008
 Allah Beşiktaş'ı korusun   / 04-01-2008
 Ben mi Sağlam mı?   / 01-01-2008
 Genelleme tehlikelidir   / 27-12-2007
 Kurbanlar!   / 26-12-2007
 Dış hatlar!   / 22-12-2007
 Transfere karşıyım   / 21-12-2007


 
Holosko gerçekleri
Murat Şahin'e vefasızlık
Kurumsallaşan F.Bahçe
Gökhan Gönül coştu bir kere
Günün incisi
Bizim duvar
Günün sözü
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Denis iddiası
Arjantin' in Clarin gazetesi,...
Dışarıda kaldık
Divan Kurulu Başkanı Aktar' dan...
Delgado' ya yakın takip
Bu sezon futbolunu bir beden...
Acil takviye
Tecrübeli hocanın, başkan...