Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Futbolun gör dediği

İki stoper yetersiz. En ufak bir baskı da açık veriyorlar. Görevi rakibi tutmak olan isimler, çoğu zaman birbirini engelliyor. Garip ama gerçek, ne markaj ne de kademeden haberleri yok. Sağlıklı şekilde topu oyuna sokamadıkları belgeli zaten. Savunmanın göbeği bu kadar delik olan bir takım nasıl maç kazanır? Kadıköy gibi zor bir deplasmanda iki gol atarsın bir puan bile alamazsın! Arada iki uyumsuz olmasına rağmen Serkan ve Keçeli iyi futbol oynadılar. Atağın hazırlığına, ilerleyen anlarına hep ortak oldular. Yattara, Gökdeniz ve Ceyhun maça damgasını vurdular. İkisi top taşırken, Ceyhun da tamamlayıcı vuruşlarla sahne aldılar... Hüseyin, Ayman ve Umut. Nasıl tarif edilir bilmem ki! Şampiyonluktan başka dereceye sevinemeyen bir camianın futbol beyni bu isimler olmamalı. Oynadıkları alanın tarifi belli; orta göbek servis yeridir. Zor anlardan topu kurtarma becerisi ister. Uygun olan pas istasyonlarını görmeyi, en müsaitine kullanılır şekilde aktarmayı gerektirir. Kaç maç oynandı bitti, Hüseyin ve Ayman'ın bir asistini gören var mı? Haksızlık etmeyelim! Hüseyin'in ayak dışı ile verdiği ara pasını unutmayalım!

Hepsini temizleyeceksin
Hele hele, açık tribün önünde yaptığı bir topuk pası var ki akıllara zarar! Trabzonspor'un santrforunu gören var mı? Koca 90 dakika, bir olumlu hareket, yarım doğru hamle. Ya Ayman, nasıl tüketti dakikaları? Bir maç değil ki her oyun böyle. Çok normal Trabzon'un dibe düşmesi. Bu malzemeyle sistem mi olur? Dünya teknik direktörlerinden oluşan bir kurul getirsen ne fayda. Bunlara taktik mi uyar? On metrenin üzerinde attığı pas yerini bulmayanlarla maç mı kazanılır? Yazdıklarıma itiraz kabul etmiyorum. Az bile söylediğimi düşünüyorum. Şimdi sıra bu yapıyı kuranlara geldi. Bu nasıl futbol aklıdır ki, şu uyumsuz ekibi bir araya getirdi. Hiç mi futboldan anlamıyorlar. Niye çıktılar sahneye? Aslında yapılacaklar belli. Hepsini değiştiremezsin. Uyumsuz ikilileri bozacaksın. Stoperlerin, orta göbeğin rengini parlatacaksın. İkisi yedek biri hep sahada üç santrforun hepsini temizleyeceksin. Hem de hiç tereddüt etmeden. Söyleyecek çok şey var fakat yerim dar. Hem dikkate almazlar nasıl olsa yetkililer! "Ne kadar yetkili isen o kadar bilgilisin" kuralı işler Trabzon'da. Onlar fikir kabul etmezler. Bakın göreceksiniz, şu eksi tarif ettiklerimizden daha kötülerini alacaklar. Korkarım arayacağız gidenleri.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Futbol dediğin   / 21-12-2007
 Gönüller şampiyonu   / 14-12-2007
 Üç takviye şart   / 04-12-2007
 Vazgeç hoca   / 01-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Zico ezber bozacak
Fenerbahçe' nin Brezilyalı...
Mesaj yolladı
Sezgin ile telefonda görüşen golcü...
Castro' ya onay çıktı
Yüksek maliyeti nedeniyle...
Önce Trabzon
"Çuvalla para verip, kulübün...