Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Aurelio gerçeği
İyi giden bir takımı zayıflatma projesi mi düşünülüyor? Bir taşeronluk olayı mı var? İstediğinizi söyleyebilirsiniz. Ama Tutumlu F.Bahçe ile bir daha masaya oturamayacak


Ligler sona erdi, tatile girildi. Ama futbol, gündemdeki yerini korumakta. Gazete manşetleri transfer haberleriyle süsleniyor. Her gün futbolcuları alınıyor, satılıyor. Aslında işlerin artık şekillenmesi gerekir. Çünkü erken oynanacak kupa maçları yüzünden tatil kısa sürecek. Bu yüzden teknik adamlar yeni gelecek futbolcusunun hazırlık kampına bir an önce katılmasını istiyor. Yani eller çabuk tutulmalı. Fenerbahçe'de ise gelecek fubolculardan çok, gidecekler konuşuluyor. aralar başrol oyuncusu Mehmet Aurelio. Menajeri Bayram Tutumlu, bütün televizyon ve radyo programlarını arayıp işin yüzde 99 bittiğini, Aurelio'nun Valencia'ya gideceğini söylüyor.
"Fenerbahçe hiçbir şey yapamaz, ipler benim elimde'' diyor. Şimdi olayları şöyle toparlamaya çalışalım.

SEÇİM ZOR OLACAK
1-
Aurelio, Valencia'ya gitmek ister mi? Mutlaka ister. İspanya'nın iyi takımalarında top oynamak bütün Brezilyalıların hayalidir. Ronaldinho, Kaka, Robinho gibi isimler için sorun değil ama Japonya'da, Katar'da, Rusya'da vs. olduğu gibi ülkemizde oynayan Aurelio, Nobre, Jaba gibi futbolcuların bu rüyayı gerçekleştirmeleri çok zor. Aurelio, 30 yaşında böyle bir fırsat yakaladı, mutlaka kullanmak isteyecektir.

2- Peki Aurelio, Fenerbahçe'de kalmak ister mi? Kuşkusuz ister. Çünkü Fenerbahçe'yi çok seviyor. Trabzon'da sağ dış oynarken ve kimsenin dikkatini çekmezken Daum kendisinden dünya çapında bir ön libero yarattı. Aurelio, Fenerbahçe'de yıldız oldu ve Milli Takım'a yükseldi, herkesin dikkatini çekti. Bir yanda İspanya rüyası, diğer yanda Fenerbahçe'si. Aurelio'nun Aurelio'nun zorlanacağı bir seçim olsa gerek.

3-
Valencia, Aurelio'yu şu an alır mı? Böyle bir karar çıkarsa futbol dilinde bunun tek yorumu vardır: "Enayilik'' Birkaç ay sonra serbest kalacak futbolcuya 7 milyon dolar ödemenin anlamsız olduğunu Valencia başkanı da açıkladı. Aynı olay Roberto Carlos'ta yaşanmadı mı? Fenerbahçe, Carlos'u geçen sene alsaydı ne kadar ödeyecekti, bu sen aldı ne kadar ödedi?

4- Peki öyleyse ortalık niye karıştı? Valencia başkanının bu demecine rağmen Bayram Tutumlu bu işi inatla sürdürüyor. Peki neye dayanarak, neye güvenerek yüzde 99'dan bahsediyor? Elbette teknik adam Koeman'a. Arkadaşlıkları var. Daha önceden futbolcu alavereleri var. Bu işi elbette para için yapıyor, Koeman da öyle Tutumlu da. Teknik adamın, başkanına yapacağı "Mutlaka bu adamı'' al baskısına güveniyorlar. Bakalım bu kavgadan mantıklı düşünen Valencia başkanı mı, yoksa parayı düşünen diğerleri mi galip çıkacak? Tutumlu'nun dışarıda bıraktığı yüzde 1, işte bu düşüncenin ürünüdür.

SÖN SÖZ YILDIRIM'IN
5-
Aziz Yıldırım'ın tavrı ne olur? Benim tahminim, sayın başkan, Aurelio'yla Tutumlu da dahil kimseyi araya sokmadan teke tek konuşur (Tuncay ve Erdinç Şehit'e yaptığı gibi). O konuşmanın sonunda da kararını verir. Yani son söz Tutumlu'nun dediği gibi kendisine değil, başkan Aziz Yıldırım'a ait olur.

6- Aurelio giderse ne olur? Fenerbahçe önemli bir mevkideki önemli adamını kaybeder. B planını devreye sokar. O değerde başka bir futbolcu transfer eder. 100 yıldır eğilmeyen çınara elbette bir futbolcunun gitmesiyle bir şey olmaz. Kimler geldi, kimler geçti. İşte sezon başı ayrılanlar için, "Takım ruhu gitti'' falan diyorlardı, şimdi adlarını anan kimse kaldı mı?

7- Aurelio kalırsa ne olur? İki kat daha iyi futbol ortaya koyar. Çünkü sezon sonunda Valencia'nın teklifini yinelemesi için bu olmazsa olmaz şarttır. Özellikle Avrupa maçlarında sahada çok daha (olumlu şekilde) değişik bir Aurelio izleyebiliriz.

8-
Fenerbahçe ne yapmalı? 5. maddede de söylediğim gibi ilk önce Aurelio ile konuşulacak. Belki kendisine bir teklif getirilecek. Sezon sonu gelince mukavelede ne var ne yok, o incelenecek. Eğer haziranda serbest kalacaksa "Bedavaya gideceğine 7 milyon doları kasaya koyayım'' düşüncesi de gündeme gelebilir. Bütün bu maddeler ışığında şunları söyleyebiliriz. Aurelio gider gitmez, fark etmez. Hayırlısı olsun. Ama şu olayda Fenerbahçe kulübü için tuhaf açıklamalar yapan Tutumlu, herhalde sarılacivretlilerle bir daha asla masaya oturamayacak bir menajer olacaktır. Şimdi de Vederson'la uğraşılıyor. Aurelio ve Vederson Fenerbahçe'nin Türk statüsünde oynattığı iki futbolcu. Neden bunlara kanca atılıyor? Acaba iyi giden takımı zayıflatma projesi mi düşünülüyor? Ortada bir taşeronluk olayı mı gündemde? Bilmiyorum, bu teoriye istediğiniz adı koyabilirsiniz. Ama bize doğruları her zaman olduğu gibi tarih söyleyecektir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bekleriz efendim   / 23-12-2007
 Hayırlısı olsun   / 22-12-2007
 Semih'in yanıtı   / 19-12-2007
 Hakeme rağmen   / 17-12-2007
 Nice yüz yıllara   / 15-12-2007
 Muhteşem Alex   / 13-12-2007
 Taraftar Profili   / 11-12-2007
 Sürpriz olmadı   / 09-12-2007
 F.Bahçe ağır favori   / 06-12-2007
 3 altın puan   / 02-12-2007


 
Aurelio gerçeği
Savaş Dinçel
Öneri Öneri
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Tercüme hatasıymış!
F.Bahçe, Zico' nun "Ronaldo' yu...
Antalya' ya gidilmeyecek
CİMBOM, ikinci yarı...
Tarihi takas
Siyah-beyazlılar, Manisa' ya...
Başka bir bahara
İlk haftadaki olaylı Sivasspor...