Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Dış hatlar!

Bir tarafta iyi oynadığı anlarda bile rakibine pozisyon veren Beşiktaş, diğer yanda kötü oynadığı anlarda bile oyuncularının şahsi becerisiyle pozisyon bulabilen fakat bunların çoğunluğunu değerlendiremeyen Manisa. Heyecanı da tartışmalı pozisyonu da bol bir maç izledik. İki takım da kazanma iştahıyla oynadılar. Klasik deyimiyle top bir o kalede bir bu kaledeydi. Beşiktaş en kontrolsüz olduğu anlarda bile oyun disiplinine bağlı kalmaya çalışırken, Manisalı oyuncular özellikle skorda geriye düşünce kontrolsüz saldırdılar. Galip durumdayken Giray Bulak'ın takımı gibi oynayan Manisa, 2 golü yedikten sonra Ersun Yanal'ın takımı gibi saldırmaya başladı. Bu hesapsız-kitapsız bindirmelerle rakip kalede pozisyon bulurken, kontrataklarda da birçok kez kalecileri Ufuk'u Beşiktaşlı forvetlerle karşı karşıya bıraktılar. Dün gece atılan gollerin birkaç katı pozisyon, karşılıklı olarak cömertçe harcandı.

Serdar Özkan!
Beşiktaş için forvet arkasında serbest oynayan Tello, Delgado ve Serdar Özkan'ın performansları çok önemli. Oyunu tutan da arkadaşlarını oynatan da bu üçlü. Savunmadan dönen topları Cisse ile birlikte karşılayıp, zincirlerini doğru oluşturarak Bobo ve Nobre'ye ulaştırdıkları anda Beşiktaş'ın gol atması kolaylaşıyor. Örneğin; Serdar Özkan aynı pozisyonda üç kez topla buluştuğunda birinde şut attı, diğerinde topu ezdi, üçüncüde sağdan kaçan Bobo'ya verdi ve bu doğru pas golle sonuçlandı. Serdar'ın doğruları yanlışından fazla olunca Beşiktaş'ın havası değişiyor. Delgado ona uyum sağlar ve benzer bir performans gösterirse her şey daha da kolaylaşıyor. Dün gece Serdar iyiler arasındaydı ama Delgado çok top kaybetti ve yorulunca çok etkisiz kaldı. Cisse'nin göbekteki etkili performansı ve Ali Tandoğan'ın sağ kanadı çok iyi kullanması Beşiktaş'ın ayakta kalmasını sağlayan faktörlerin başında geliyordu. Savunmada Tandoğan ve Üzülmez gibi hızlı oyuncuların olması Manisa'nın bel bağladığı Holosko'yu bir anlamda devre dışı bırakırken, Beşiktaş'ı en çok zorlayan Rafael oldu. Ancak Beşiktaş defansı onunla da baş etmeyi bildi ve Kartal önemli bir deplasman zaferi daha kazandı.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Transfere karşıyım   / 21-12-2007
 Şeytan üçgeni   / 18-12-2007
 Eve dönüş   / 17-12-2007
 Temel sorunlar   / 14-12-2007
 İnanmamışlar!   / 12-12-2007
 Üç usta ayak!   / 11-12-2007
 İyi, kötü, çirkin   / 08-12-2007
 15 futbolcu daha alınmalı   / 07-12-2007
 Kim güçlü, o haklı!   / 04-12-2007
 Zor dostum zor   / 03-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

İlk şart koşmak
Kura öncesinde F.Bahçe' nin Porto'...
Hagen harekatı
Rus ekibinin görüşme teklifini...
Mutlu son
Vestel Manisa karşısında maça...
Söz hocam
"Biz Fenerbahçe' yi yenip...