Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Erman Toroğlu

Hakemlerin geçen seneki gibi bu yıl da F.Bahçe lehine neden penaltı çalmadığının şifresi nihayet çözüldü. Geçtiğimiz pazar Ankara'da oynanan Gençlerbirliği- F.Bahçe maçında Tuna'nın önce koluyla kestiği daha sonra da kayarak Gökhan Gönül'ün topuğuna dokunup dengesini bozduğu pozisyonlar için yayıncı kuruluşun büyük(!) otoritesi Erman Toroğlu, "Penaltı değil" buyurmuş. Eğer penaltı verselermiş, ondan neler çekeceklermiş tehdidi de cabası. Siz hakem olsanız, dakikalarca "Oynat Uğurcuğum" diye bir pozisyonu türlü cephelerden, yavaş ve normal oynattığı halde yine de net bir karar veremeyen bir yorumcunun şerrinden korkmaz mısınız? F.Bahçe kulübünün hafta içinde FBTV'den defalarca bu konuda taraflı konuşmak ve kendine has yeni kararlar yaratarak halkın ve hakemlerin yanılmalarına neden olan Toroğlu'nu ağır bir şekilde itham etmesi ve yayıncı kuruluşu gerekeni yapması için uyarması boşuna değil.

Artık son geldi
Önce bilmeyenlere hatırlatayım; kuralları öğrenmek için katıldığım futbol hakem kursunu çok iyi dereceyle bitirdikten sonra hocaların ısrarıyla 15 yıl hakemlik, daha sonra da 17 yıl gözlemcilik yapmış biri olarak bu konuyu hem çok iyi bilir hem değişiklikleri izlerim. Hasbelkader hakem olmuş, hiç gözlemcilik yapmamış, tesadüfen atv'de kuralları anlatmak için Hıncal Uluç'la seyircinin karşısına çıkan ve kendini otorite sayan birinin hatalı yorumları Lig TV için de büyük talihsizliktir. Sanırım aykırı ve agresif konuşmalarıyla reyting sağladığından Şansal Büyüka'nın bir türlü vazgeçemediği Toroğlu için artık son gelmiştir. Futbolculuğunda tekmeleri ve gördüğü kartlarla tanınan ve Hilmi Ok'un futbolu bırakanları hakemliğe çekmek için ekspres bir kursla sahalara sürülen ama hâlâ futbol kurallarından habersiz olan birinin ekranlarda kalması milyonlarca izleyiciyi de zıvanadan çıkarmaktadır. Çünkü ne futbol bilinmeyen bir spordur ne de hakemlik, kuralsız ve başıbozukların istediği gibi at koşturduğu bir görevdir. Lig TV, "F.Bahçe notası" sonrasında gereğini yapar ve bu göreve hak eden birini getirerek hem hakemleri hem de seyircileri sinir hastası olmaktan kurtarır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hakemi de...   / 17-12-2007
 Hem tur hem Uğur   / 13-12-2007
 Fark kaçtı   / 09-12-2007
 F.Bahçe şanslı   / 07-12-2007
 Zico'ya yuh!   / 02-12-2007
 Yıldızların hataları   / 28-11-2007
 Atak sürüyor   / 26-11-2007
 Lugano yoksa...   / 25-11-2007
 Guinness'e başvuru   / 22-11-2007
 Üsküdar'dan dönüş   / 18-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Çek bir Porto
Rakipler arasında Beşiktaş' ın...
Bol şanslar
Bordeaux' nun Panionios' u...
En sağlam stoper
Bolton' da forma giyen 27...
Yıldız savaşı
"Derbilerde yıldızların formu...