Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
"Malatya derebeyleri"

Dünyanın en lezzetli ve kaliteli kayısısını yetiştiren Malatya'nın kayısı kadar kıymetli markası olan Malatyaspor, uzun bir dönem tatsız ve sıkıntılıydı. İlk dört haftanın en önde yer alan takımının birden düşüşü herkesi şaşırtmıştı. Şimdi düzelmiş görünüyorlar. Üst düzey oyuncuları olan bu takım rakiplerden çok, ekonomik sıkıntılarla boğuştu. Daha önceki yönetimde yer alan "Haşim Karadağ'ın krizi iyi yönetememesi" ve takımı yüzüstü bırakması ile ortaya çıkan bunalım, şehrin şampiyon olma isteğinin aksine, siyasi kulakların az duyması(!), bu futbol şehrinin takımına neredeyse "Buraya kadar!" dedirtecekti. 44.
haftayı doldurduğumuz bu köşede, "Yazılabilecek en anlamlı taraftar grubu hangisi olurdu?" diye sorsak "Doğu'nun incisi Malatyaspor ve onların fedakâr taraftarı Derebeyleri" derdiniz değil mi? Biz de öyle diyoruz. Zamanlama için "Cuk oturdu!" dediğinizi duyar gibiyim. Duygularınıza tercüman olduğumun farkındayım. Gönül gözümüz herkesi görür. Bugün bu köşeye, Malatyaspor olmasa taraftarı gelebilir miydi, hayır! Taraftarı olmadan Malatyaspor olur muydu, hayır! Onların ikisi bir araya gelince ne diyorlar: Derebeyleri! Sahada takım, tribünde taraftar konuşacak. Başarı, uzaklarında olsa da onlar takımlarının hep yanında, yakınında durdular. "Yağmurda sırılsıklam, karda bembeyaz oldular ama aşklarını hep sımsıcak tuttular." Şu aralar, onları benim nazarımda da yücelten bir kampanyaları var. Derebeyleri şu sloganla sahiplendi takımını: "Malatya seyirci kalma, destek ol!" Taraftar grupları, yıllardır kamuoyuna "kulüplerce beslenen, lüpçü, bedavacı" olarak tanıtıldı. Bu yanlışı artık Malatyaspor kulübü yapmıyor; Derebeyleri istemiyor. Takımı için çırpınan, başarısı için koşturan, destek için boğuşan bir taraftar grubu olarak yenilikler hep onlardan gelecektir. Bundan böyle İlhan Kavuk ile güzel günlerin ışığını görüyorum; sevginizi lafta bırakmayın, Malatyaspor'a destek olun. Ne diyordunuz? "Hep destek, tam destek." Aynen öyle. Başka Malatyaspor var mı? Doğu'nun incisi Malatyaspor'un ezelrakibi Elazığspor, dost kulübü Adanaspor; erişim adresi: www.malatyasporlular. com"



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mavi şimşekler   / 13-12-2007
 12. Akdeniz oscarları   / 06-12-2007
 Mavi ateş   / 29-11-2007
 Adam gibi adam: İşte o Fatih Terim!   / 22-11-2007
 Gönül şampiyonu Sivas   / 15-11-2007
 Real Mardin   / 08-11-2007
 Kırmızı Şeytanlar   / 01-11-2007
 Hepimiz Mehmetçik'iz   / 25-10-2007
 Sakarya taraftarı   / 18-10-2007
 Küfüre hayır!   / 11-10-2007


 
Fotomaç yılın gazetesi Cevdet Ünüvar yılın gazetecisi!
"Malatya derebeyleri"
Ali Hikmet Aydınoğlu
Suat Kaya
Nevzat Dinçbudak (TİY Teknik direktörü)
Muharrem Uğur (Alanya Teknik Direktörü)
Nüktel! Yorum
"O da bir taraftar"
Ömer Sarıalioğlu
BBO (Bunları bilmeseniz de olur)
Aranıyor!
Bir"inci"
Haftanın sözü
Tebrik
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Sorumluluk Önder' in
Lugano ve Edu' nun yokluğunda...
Yenemeden
Galatasaray' ın Bordeaux gibi...
Golcü kule
Gol yollarında yaşanan sıkıntıyı...
Derbi reçetesi
Trabzonspor' da zorlu derbi için...