Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Hayat bilgisi

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un kızı Almina, Ali Sami Yen'de bir soru sordu cuma gecesi. "Galatasaray kazandığı halde babama neden küfür ediliyor?" Hâlâ cevap yok. Tribünleri, kulüplerin küfür müzesi haline getiren yöneticiler bu soruyu duymadı. Zembereği kırık saatlerin uzun kollu adamları da duymadı. Ekranlarda söver gibi futbol yorumu yapanların, bu sorudan nasibini alması kaçınılmazdı ama hiçbiri üzerine alınmadı. Oysa bu sorunun işareti, her birinin kapısında bekliyor.

***

Naklen yaşayanlar ağzını mı bantladı? Ana sütü gibi helal penaltılara, "penaltı değil" diyenler alkol komasına mı girdi? Küfür sepetlerini ekranlara sokan "incesaz heyetinden" de çıt çıkmadı. Komik soytarılar hazır cevaplıkta rakip tanımazdı ya, dilleri tutuldu. Milliyet gazetesindeki Ediz Sırapınar'dan gayrı, satırlarına bu meseleyi bulaştırmış birini de okuyamadık.

***

Küçük kız anlamış, kaybedenlerin kendilerini de kaybettiğini. Ama kazananların neden küfür ettiğini anlamış değil. Futbol dünyasındaki onca kalabalık arasında, bir babayiğit yok mu, yeminsiz ifade verecek? Yürekli bir yönetici yok mu, tribünlere soktuğu küfürlerin dağ olup, çocukların üzerine devrildiğini görecek? Hakemlerin neden çıtı çıkmıyor? Onlar soru işaretinin çengeline kurbanlıklarını mı asıyorlar yoksa?

***

Allah aşkına, yok mu dersine çalışan biri, bu sorunun cevabını versin. Ders almayıp, ders veren imparatorlar, krallar, bu sorunun cevabını veremez mi peki? Hasan Şaş parmak kaldırsın bari, camı çerçeveyi indirdikten sonra. Sapıtma gecelerinin diğer müritleri bozsun bu suskunluğu. Hayat bilgisinin sesi olacak birilerini bulamayacak mıyız futbolumuzda?

***

"Dere geçerken at değiştirilmez" diyen Haluk Ulusoy, bırakalım dereyi geçsin. Aradan bir hafta geçti ve hâlâ cevap yok. Bugün bayram. Bayramın hatırına lütfen cevap verin Almina'nın saygıdeğer amcaları, abileri! "Galatasaray kazandığı halde, bu kızın babasına neden küfür ediliyor?" O küfürleri siz mi öğretiyorsunuz yoksa? Siz mi emrediyorsunuz?



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Herkes buyursun   / 18-12-2007
 Hakeme karşı Semih devrimi   / 17-12-2007
 Soylu unvan   / 13-12-2007
 Omuz omuza   / 11-12-2007
 Tarihin tarifi   / 09-12-2007
 Bir eşek bile...   / 04-12-2007
 Takım yıldızı   / 02-12-2007
 Yıldız tutulması   / 28-11-2007
 Anlatabilmek   / 27-11-2007
 Kadıköy'de sonbahar   / 25-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Sorumluluk Önder' in
Lugano ve Edu' nun yokluğunda...
Yenemeden
Galatasaray' ın Bordeaux gibi...
Golcü kule
Gol yollarında yaşanan sıkıntıyı...
Derbi reçetesi
Trabzonspor' da zorlu derbi için...