Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Şeytan üçgeni

Delgado başta sevgili İlker Ateş olmak üzere, kendisini eleştirenleri yanıltmaya, bizim gibi düşünenleri haklı çıkarmaya başladı çok şükür. Son haftalarda çok krıtik goller atmakla kalmadı, klas hareketleriyle de gözlerimizin pasını da sildi. Benim, "Beşiktaş'ın kadrosu yeterli" tezimin temel dayanakları arasında Delgado da yer alıyor elbette. Bu nedenle tek başımıza da olsa bu kadronun transfere, hele hele devre arasında yapılacak yarım yamalak transfere ihtiyacı olmadığı gerçeğini haykırmaya devam edeceğiz. Gören gözler her şeyin farkında. Beşiktaş'ın kaderi 3 yetenekli oyuncunun ayaklarında. Delgado, Tello ve S. Özkan, taze gelin gibi süzülüp oldukları yerde bekler, sadece topla buluştuklarında bir şeyler yapmaya çalışırlarsa Beşiktaş bocalıyor, zorlanıyor, çuvallıyor. Bu üçlü, sürekli yer değiştirip, ikili mücadelelerde rakibi ısırmaya başladıkları anlarda ise işin şekli değişiyor. Üçü de yetenekli, yani gol atmaları ya da gol pozisyonu üretmek için aranan vasıflara fazlasıyla sahipler. Sorun o yetenekleri kullanacak enerjilerinin olup olmaması. Ankaragücü maçında her biri kazanma iştahına sahipti ve bu iştah kazanmaya yetti. Bu üçlü iştahlı olunca Beşiktaş orta sahası düşmüyor, Cisse nefes alıyor ve savunma yorulmuyor. Serdar, Delgado ve Tello, Beşiktaş okyanusunun şeytan üçgenidir. Manzarayı ortaya en iyi koyan fotoğraf karesidir. Siz bu kareyi, Tandoğan ve Üzülmez'in kanat bindirmeleri, Cisse'nin ilk toplara basması, Toraman ve İbrahim Kaş uyumuyla desteklediğinizde resim daha da güzelleşiyor.

Sorun santrfor değil
Farkındaysanız henüz Bobo ve Nobre'den bahsetmedim. Bunu yapma sebebim, ısrarla golcü arayanlar için. Onlara mesajım şu; arkadaşlar, bu takımın temel direkleri adam gibi oynayınca, golleri atacak oyuncu bulunuyor (Bkz A.Gücü maçı). Yani sorun santrfor değil. Beşiktaş'ın muhtaç olduğu kudret, kadrosunda mevcuttur. Yeter ki, sistemi ayakta tutan oyunculardan üst düzeyde yararlanılsın. Dahası onlarda bir düşüş yaşandığında Ricardinho'lu, İbrahim Akın'lı, Burak'lı B planı devreye sokulsun. Elbette tüm bunları yaparken futbolcuların motivasyonunu bozacak her türlü uygulamadan kaçınılması da şarttır. Özellikle yönetim buna çok dikkat etmelidir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Eve dönüş   / 17-12-2007
 Temel sorunlar   / 14-12-2007
 İnanmamışlar!   / 12-12-2007
 Üç usta ayak!   / 11-12-2007
 İyi, kötü, çirkin   / 08-12-2007
 15 futbolcu daha alınmalı   / 07-12-2007
 Kim güçlü, o haklı!   / 04-12-2007
 Zor dostum zor   / 03-12-2007
 Sağlam ve Engin'e sorular!   / 01-12-2007
 Işıkları Bobo açtı   / 29-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Füzeci Carlos
İngiliz The Sun gazetesinin...
Kalli yine bombaladı
G.Saray' ın Alman çalıştırıcısı...
Kanatlanın
Sivas ve Bursa ile temasa geçen...
İki dev atak
4 yabancı, 5 yerli oyuncu almayı...