Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Süper Lig Panoraması


TOP 10
EN DEĞERLİ OYUNCU
Oyuncu Takım Puanı
1. Gökdeniz Karadeniz .......Trabzon.......................45 (+8)
2. Semih Şentürk .................F.Bahçe........................42 (+8)
3. Filip Holosko ....................V.Manisa.....................37 (+3)
4. Mehmet Topuz................Kayseri ........................36 (+7)
5.
Mehmet Yıldız .................Sivas ............................36 (+1)
6. M.Ali Kurtuluş..................Sivas ............................35 (+1)
7. Orkun Usak ......................G.Saray........................32 (+4)
8. Antonio De Nigris ...........G.Antep.......................31 (+1)
9. Gökhan Ünal....................Kayseri ........................30 (+6)
10. Servet Çetin....................G.Saray........................30 (+4)

Parantez içindeki sayılar oyuncuların bu haftaki puanlarıdır. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı üstte olan avantajlıdır.

BU DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI?
Değerlendirmemize göre; Her futbolcu... -En az 75 dk. oynadığı her maça 1 puan, (Kırmızı kart gören oyuncu bu puandan yararlanamaz) -Attığı her gol için 3 puan, -Her gol pası için 2 puan, -Kazandırdığı ve golle sonuçlanan her penaltı golü için 2 puan, -Attığı her penaltı golü için 1 puan, -Her hat-trick için 1 puan, -Son 15 dakikada takımına galibiyet getiren golü attığı takdirde 1 puanHer defans oyuncusu... -Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan, -Takımı gol yediği ancak kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) Her kaleci... -Gol yemediği maç başına 3 puan, -Gol yediği ancak takımı kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) -Kurtardığı penaltı için 5 puan alır. Her futbolcudan... -Sarı karta 1, kırmızı karta 3 puan, -PFDK'dan gelecek maç cezalarında maç başına 1 puan, -Kaçan penaltı için 2 puan, -Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan, Her defans oyuncusu ve kaleciden... -Yenilen gol başına 1 puan silinir. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı lig sıralamasında üstte olan avantajlıdır.

HAFTANIN RAKAMLARI
9
Gaziantepspor, Turkcell Süper Lig'de 9 maç sonra sahadan galibiyetle ayrıldı. Kırmızı-siyahlılar, son 9 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Gaziantep en son galibiyetini 30-09- 2007 tarihinde Ankaraspor önünde 1-0'lık skorla aldı.

30 Turkcell Süper Lig 16. hafta maçları sonunda 30 gol atıldı. Sezon başından bu yana en çok gol atılan hafta oldu. Maç başına düşen gol ortalaması 3.33 olarak gerçekleşti. 8 takım galibiyet sevinci yaşadı, 1 karşılaşma ise berabere bitti.

93 Kasımpaşaspor, Süper Lig'de 93 gündür galibiyet alamıyor. Lacivert-beyazlılar en son 4. hafta maçında deplasmanda Denizlispor'u 1-0 yenmişti. Daha sonra oynadığı 11 maçta kazanamayan Kasımpaşa 3 beraberlik 8 yenilgi aldı.

112 Ligde en fazla isabetli şut atılan hafta 16. hafta oldu. Bu hafta da oynanan 9 maçta toplam 245 şut atılırken, 112 kez kaleye isabetli şut gitti. Maç başına 27.22 şut atıldı. En çok isabeti Vestel Manisaspor takımı sağladı.

GÖZE BATANLAR
İBRAHİM KAŞ (BEŞİKTAŞ): Siyah- beyazlı defansı bu hafta toparlayan isim oldu. Mücadelesi mükemmeldi. Kaptığı topları hep olumlu kullandı. Arkadaşlarına güven verdi. Taraftarın sevgisi kazanıyor.
CANER (DENİZLİ): Genç oyuncu bu hafta Denizlispor'u kurtaran isimdi. Orta sahada oynamasına rağmen gol yollarında etkili bir silah görevi gördü. Tekniğiyle de ön plana çıktı. Futboluyla kendini ispat etti.
UĞUR (GALATASARAY): Sivasspor'a atılan ilk golde asisti tek kelimeyle müthişti. Rakibini enfes bir çalımla geçerek topu adrese ortaladı. Bu hareketi sonrası gelen gol Sivasspor'un katı defansının çözülmesine neden oldu.

KIRMIZI KARTLAR
Sandro (GB.Oftaş), Cangele (Kayseri)

SARI KARTLAR
Murat Erdoğan, İlkem (A.Gücü), Özer, Erhan (Ankara), Nobre (Beşiktaş), İsmail, Pancu, Volkan Şen, Mustafa (Bursa), Leandro, Serhat, Gökhan (Ç.Rize), Burak, Murat, Yusuf, Caner, Selahattin (Denizli), Selçuk, Lugano, Edu (F.Bahçe), Uğur, Barış, Arda, Bouzid (G.Saray), Bekir, Deumi (G.Antep), Tolga, Kerem, Engin, Tuna, Burhan (G.Birliği), Kadir, Recep, İbrahim, Tozo (GB.Oftaş), Ekrem (İstanbul BŞB), Faruk, Sinouh, Gökhan Caba (Kasımpaşa), Gökhan, Mehmet Topuz (Kayseri), Batista (Konya), Hayrettin, Devran, Abdurrahman (Sivas), Ceyhun, Serkan, Mustafa (Trabzon)

SARI KART CEZALILARI
İsmail, Pancu (Bursa), Murat, Selahattin (Denizli), Lugano, Edu (F.Bahçe), Kadir, Faruk (Kasımpaşa), Gökhan (Kayseri), Batista (Konya), Abdurrahman (Sivas)

HAFTANIN HOCASI
SAFFET SUSİÇ (Ç. RİZESPOR)
Tecrübeli teknik adam, Ankaraspor önünde takımına altın değerinde üç puan kazandırdı. Rizespor'u çok akıllı bir taktikle oynattı. Özellikle orta alan ve defansta iyi kapanan Rize, hücumda etkiliydi.

HAFTANIN GOLÜ
GÖKDENİZ (TRABZONSPOR)
Belediyespor ceza yayı üzerinde topu önünde bulan Gökdeniz, sağ ayak içiyle topa mükemmel bir kavis verdi. Kaleye yönelen top kalecinin sağından filelerle buluştu. Golde vuruş tekniği mükemmeldi.

HAFTANIN FUTBOLCUSU
GÖKDENİZ (TRABZONSPOR)
Bordo-mavili takımı adeta sırtladı. Belediyespor öne geçti ancak Gökdeniz hırsından bir şey kaybetmedi. Klasına yakışır iki gol attı. Trabzonspor'un en önemli oyuncusu olduğunu gösterdi. Ayakta alkışlandı.

HAFTANIN KÖTÜSÜ
ANKARASPOR
Kendisi için büyük önem taşıyan maçta Ç. Rizespor'a mağlup oldu. Sahasında önemli bir avantajı yitirdi. Gol yollarında çok beceriksizdi. Takım oyunu sergileyemedi. Ligde kendisini ateşe attı.

HAFTANIN TAKIMI
KAYSERİSPOR

Sahasında Bursaspor'u 4 golle yenerken çok etkili bir futbol oynadı. Haftanın en çok gol atan takımı oldu. Soğuk hava şartlarına rağmen mükemmel mücadele etti. Taraftarlarının güvenini kazandı.

HAFTANIN HAKEMİ
UĞUR SÖYLEMEZ (KASIMPAŞA-V. MANİSA)
Kritik maçta başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonlara yakın oldu ve çok koştu. Verdiği kararlar doğruydu. Her iki takım Uğur Söylemez'in yönetiminden memnun kaldı.

HAFTANIN TARTIŞMASI
ARDA'NIN HAREKETLERİ
Galatasaraylı genç oyuncunun Sivasspor maçındaki davranışları çok eleştirildi. Arda önce saha içinde takım arkadaşı Servet ile tartıştı. Daha sonra oyundan çıkarken hocası Feldkamp ile sürtüşen Arda tepki çekti.

SÜPER LİG ALTIN KARMA
ORKUN G.SARAY)
İBRAHİM KAŞ (BEŞİKTAŞ)
S. ÖZKAN (BEŞİKTAŞ)
NASCİMENTO (Ç.RİZE)
BEKİR (G.ANTEP)
GÖKHAN (KAYSERİ)
GÖKDENIZ (TRABZON)
SEMİH (F.BAHÇE)
CANER (DENİZLİ)
UĞUR (G.SARAY)
M.TOPUZ (KAYSERİ)

GOL KRALLIĞI
10 GOL: Gökdeniz (Trabzon)
9 GOL: Semih (F.Bahçe) 8 GOL: Mohammed Ali (Sivas), Holosko (V.Manisa)
7 GOL: Yusuf (Denizli), De Nigris (G.Antep), Gökhan (Kayseri), Murat (Konya)
6 GOL: Bobo (Beşiktaş), Ümit, Nonda (G.Saray), Tehoue (Kasımpaşa)
5 GOL: Alex (F.Bahçe), Serkan (OFTAŞ), Adriano (İstanbul BŞB), Mehmet Yıldız (Sivas), Umut (Trabzon)
4 GOL: Kirita, Jaba (A.Gücü), Tello, Delgado (Beşiktaş), Kratochvil (Denizli), Hakan Şükür, Hakan Balta (G.Saray), Mehmet Çakır (G.Birliği), Mehmet Topuz (Kayseri), Veysel (Konya), Musa (Sivas)
3 GOL: Mehmet, Necati (Ankara), Sinan, Tum (Bursa), Anderson, Fahri, Leandro (Ç.Rize), Deivid (F.Bahçe), Lincoln (G.Saray), Uğur, Ali Cansun (G.Antep), Okan (G.Birliği), Sterjovski, İbrahim (OFTAŞ), Iglasias, Mehmet Eren Boyraz (Kayseri), Washington (Konya), Ceyhun (Trabzon)

ASİST KRALLIĞI

6 ASİST: Mehmet Topuz (Kayseri)
5 ASİST: Bebbe (A.Gücü), Julio Cesar (Denizli), Erman (İstanbul BŞB), Mehmet Yıldız (Sivas), Yattara (Trabzon)
4 ASİST: Murat Erdoğan (A.Gücü), Emrah (Ç.Rize), Semih, Alex (F.Bahçe), Hakan Şükür, Arda, Uğur (G.Saray), İlyas (İstanbul BŞB), Holosko (V.Manisa)
3 ASİST: S. Kurtuluş, Tello (Beşiktaş), Pancu (Bursa), Zafer, Leandro (Ç.Rize), Caner (Denizli), Neca, Erman (Konya), Balili (Sivas), Ceyhun (Trabzon), Selçuk (V.Manisa)
2 ASİST: Tita, Mehmet (Ankara), Delgado, Serdar Özkan (Beşiktaş), Sinan, Veli, Cihan (Bursa), Serhat, Abraham, Yusuf (Denizli), Vederson, Deivid (F.Bahçe), Lincoln, Hasan (G.Saray), Özgür Volkan Yıldırım, Ekrem, Bülent (G.Antep),

HAFTANIN SONUÇLARI
G.Saray-Sivas 2-0 Nonda, Barış
G.Birliği-F.Bahçe 1-2 Burhan / Semih (2)
Beşiktaş-A.Gücü 3-1 Tello, Serdar Özkan,
Delgado / Bebbe
Kayseri-Bursa 4-1 M. Topuz, Gökhan (2),
Cangele / Volkan Şen
Denizli-GB.Oftaş 2-1 Caner (2) / Serkan
Trabzon-İstanbul BŞB 2-1 Gökdeniz (2) /
Erman (p)
G.Antep-Konya 2-1 Murat, Ekrem / Erman
Ankara-Ç.Rize 1-2 Necati / Riberio,
Leandro
Kasımpaşa-V.Manisa 2-2 Tehoue (2) / Borbiconi,
Rafael

HAFTANIN PROGRAMI
UEFA KUPASI YARIN 21:45: G.Saray-Austria Wien,
SÜPER LİG CUMA 20:00: V.Manisa-Beşiktaş,
CUMARTESİ 14:00: Konya-Kasımpaşa, A.Gücü-Kayseri, 19:00: F.Bahçe-Trabzon,
PAZAR 14:00: Ç.Rize-Denizli, İstanbul BŞB-G.Antep, Bursa- Ankara, 15:30: Sivas-G.Birliği, 19:00: OFTAŞ-G.Saray




Evinde cimri
Defansımız kötüydü
Balili'den şok haber
Hedefimiz 21 puan
Fener'i kaçırdık
Bayram hediyesi
 
Füzeci Carlos
İngiliz The Sun gazetesinin...
Bu olmadı Semih!
Son haftalarda Fenerbahçe' de ilk...
Kalli yine bombaladı
G.Saray' ın Alman çalıştırıcısı...
Kayserili gözdeler
G.SARAY' da ara transfer...
Kanatlanın
Sivas ve Bursa ile temasa geçen...
Hüseyin Tok' u izledi
Beşiktaş Teknik Direktörü...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu