Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Hakemi de...

Fenerbahçe, Ankara'da bozuk bir sahada G.Birliği'ni çekirdekten yetişme golcüsünün iki güzel sayısıyla yenerek klasmanda ikinciliğe oturdu. Maçın genelinde rol oynayan üç önemli isim vardı; Bülent Korkmaz, Yunus Yıldırım ve Artur Zico! Bülent Korkmaz düşme hattında olan takımının güçlü rakibi karşısında puan alarak moral bulması için her türlü profesyonel hileye başvurdu. Zaman çalma, rakibin tehlikeli adamlarını tekmeleme ve sertlikle durdurma ile fırsat budukça uzaktan vuruşlarla gol atma amacındaydı. Pozisyon yokken 10. dakikada Burhan vasıtasıyla 1-0 öne geçtiler. Ama CSKA maçı yorgunu Fener orta sahası yenik duruma düştükten sonra maçta hakimiyeti ele geçirdi. Ancak sonucu değiştirmek için uzun süre beklemek zorunda kaldılar.

Penaltılar 10'u buldu
Hakem Yunus Yıldırım faulleri süzemeyen, sarı kartlarını iki taraf için aynı ölçüde kullanamayan ve net sarı kartlık hareketlerle iki açık penaltıyı veremeyen bir görünümdeydi. Zavallı Alex... Yediği tekmeler nedeniyle dün gece nasıl uyuduğunu merak ediyorum. Yıldırım ceza sahasındaki bütün sarılmaları seyretmenin yanında ilk yarının uzatma dakikalarında Tuna'nın koluyla ceza sahası içinde uzaklaştırdığı top ile 72. dakikada tek başına gole giden Gökhan Gönül'ü altıpas üzerinde topuğuna vurarak golü atmasını önlenmesini de seyretti. Sanırım F.Bahçe'nin sezon başından bu yana 16 haftada 10'a yakın penaltısı güme gitmiş oldu. Zico mecburiyet dolayısıyla çıkardığı kadronun özellikle orta sahada yetersiz kaldığını görünce dün aksayan Uğur'la top kullanmakta başarılı olamayan Kazım'ın yerine Vederson'la Ali Bilgin'i oyuna soktu ve F.Bahçe iyi ataklar yapmaya başladı ve pozisyonlar bularak Semih'in önce sol ayakla nefis bir vuruş ve sonra da kafayla attığı gollerle maçı koparmasını sağladı. Goller dışında F.Bahçe'nin ilk yarıda Carlos, Semih ve Aurelio ile bulduğu ve kaleci Gökhan tarafından çelinen topları vardı. İkinci yarıda da yine Carlos, Aurelio ve Kezman'ın kaçırdığı pozisyonları izledik. Golde hatası olmayan Volkan da iki önemli pozisyonda topları çelerek galibiyette rol oynadı.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hem tur hem Uğur   / 13-12-2007
 Fark kaçtı   / 09-12-2007
 F.Bahçe şanslı   / 07-12-2007
 Zico'ya yuh!   / 02-12-2007
 Yıldızların hataları   / 28-11-2007
 Atak sürüyor   / 26-11-2007
 Lugano yoksa...   / 25-11-2007
 Guinness'e başvuru   / 22-11-2007
 Üsküdar'dan dönüş   / 18-11-2007
 Yabancı hakem   / 15-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Şanslıyım
"Oyuna sonradan girenler görevini...
UEFA Lobisi
Kalli takımı hazırlarken, yönetim...
Serdar bir tane
Maç içinde sık sık yer...
Sıra Fener' de
Tecrübeli hoca "Mücadele gücü...