Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Muhteşem gece

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi birinci grup son maçında CSKA karşısında galibiyet hedefiyle sahadaydı. Sarı-lacivertli camia taraftarıyla, yönetimiyle, teknik kadrosuyla ve futbolcularıyla müsabakayı oynamadan skorbordu istediği gibi yazmayı planlamıştı. CSKA ise iddiası kalmadığı gruptaki bu son maçta eksik kadrosuna rağmen prestijini korumak ister durumdaydı. Zico, yıldız futbolculuğunun kendisine kazandırdığı tecrübeleri artık teknik bir adam olarak kullanmaya başlamış ve Avrupa acemiliğini bu grupta üsttünden atmıştı. Bundan böyle o da Avrupa gündemlerinin aranan adamı olacağını bildiğinden CSKA karşısında takımıyla futbola mührünü vuruyordu. Avrupa'nın bu en prestijli turnuvasında Türk futbol tarihinin başarıyla temsili ve bir üst tura çıkması öyle kolay bir iş değildi. Senelerdir yapılan kurumsal ve yapısal yatırımların meyvesi CSKA karşısında nihayet alındı. Fenerbahçe, Uğur Boral-Vederson tercihini Uğur'dan yana kullanarak oyuna son zamanlardaki klasik kadrosuyla başladı ve farkını rakibi karşısında hemen ortaya koydu. Türkiye'de futbol oynamak istercesine gayret gösteren CSKA'lı Caner'in rehberliğinde Moskova takımı cılız birkaç pozisyon yaratabildi. İşte bunlardan birinde CSKA'nın gol umudu olmadığı için dünkü analizinde "Golü Bella Yenge mi atacak'' diye ironi yapan Sayın Dr. Gürkan Kubilay'a Fenerli Edu yardımcı oluyor ve Kadıköy'e bir anda hüzne sokuyordu. Allah'tan Alex imdada iki dakikada yetişiyor ve harika bir vuruşla skorborda eşitlik getiriyordu.

Gurur duyun
Umudu, arzusu ve isteği daha da artan Fener takımı 45. dakikaya kadar sağlı sollu mükemmel ataklarla rakibini sürklase etti. Bu dakikada Uğur, sol kanattan harika bir vuruşla gol atınca Fener devreyi 2-1'le tamamladı. F.Bahçe ikinci yarıda da aynı tempoda maça asıldı. Uğur'un şapka çıkartılacak vuruşu şanssız bir şekilde gol olmayınca üzülmüştük. Fakat beyaz Roberto Uğur, Fenerbahçe tarihinin en başarılı sayfasını Avrupa'da açarken son imzayı da CSKA kalesine 90'da attı. Bu Fenerbahçe ile herkes gurur duymalıdır. Bundan böyle Avrupa seyirlerinde Fener'in muhteşem taraftarı sahne alacak.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Datsız...   / 02-12-2007
 Ayaklar yere bastı   / 12-11-2007
 Teşekkürler   / 08-11-2007
 Arzuman-pansuman   / 04-11-2007
 Dikensizbahçe!   / 28-10-2007
 Tam not verdim   / 24-10-2007
 Neler gördüm   / 21-10-2007
 Dersimiz verildi!   / 18-10-2007
 Bayram sürmeli   / 13-10-2007
 Hesap tutmadı   / 07-10-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Tek kişilik ordu
Sambacı; CSKA maçında bir gol...
Hiç şık olmadı
G.Saray Başkanı: 23 Kasım' daki...
Buraya kadar
"Porto ile aramızda önemli farklar...
Çağ atlayacağız
"Seçilirsek kulübü çok iyi...