Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Tur hayırlı olsun Fener golü Bella Yenge mi atacak?

Rusya'daki ekibimden çok güzel haberler aldım son 2 günde. Tek tek sıralayayım.

1- Wagner Love, Rusya'dan sıkıldı ve sakatlığını bahane ederek kaçtı. Avrupa'nın diğer büyük ülkelerinde oynamak istiyor artık. Soğuk Rus Ligi'nde 4 yılda sadece geçen sezon 10 golü geçebilen sıcak Brezilyalının, bu kadar nasıl tahammül edebildiğine ben de şaşırıyordum açıkçası. Adamın testesteronu, tek eğlencesi olan Katya'lardan, Olga'lardan da sıkıldı belli ki... Ama onun yokluğu elbette bize büyük avantaj.

2- Love'den sonra, diğer forvet Jo da diz problemi nedeni ile Brezilya'ya tedaviye gitti. Yani takımın 43 golünden 26'sını atan iki adam yok.
Golü de, Gazzaev'in eşi Bella atamayacağına göre! Adamların gol atmaya mecali olmayacak anlayacağınız.

ORTADA KUYU VAR YANDAN GEÇ!

3- Takımın belkemiği idi Rahimiç, sol kanatta izleyeceğiniz Zhirkov'dan sonra en çok oynayan adamı idi. Üstelik takımın en çok top kazananı kazananı da, tüm kazmalığına rağmen oydu. Ön liberonun tartışmasız 1 numarası idi. Şimdi kart cezalısı ve yok!

4- "Olsun, Rahimiç'in yerine 2. adam oynar" mı dediniz? Merak etmeyin o zaman. 2. adam dediğiniz Dudu 24 yaşında bir Brezilyalı, Rahimiç'ten daha az mücadele eden ama daha iyi vuran ve daha teknik bir adam. Ama o da yok. Çünkü kart cezalısı. Yani orta alanlarının ortası kuşa dönmüş durumda.

5- Dolayısı ile ön liberoda oynayacak sadece Aldonin (22) var, onun da tek başına bizim Selçuk ve Aurelio ile başa çıkması mümkün değil. Yani orta alan üstünlüğü, top kazanma becerisi hep bizde olacak. Sonuç olarak orta alanın ortasında Gusev (8) ve Aldonin sağında Caner (88), solunda Zhirkov'u (18) kullanacaklar. Çok etkili Sırp Krasiç'in de tırnak sakatlığı nedeni ile oynamayabileceği geldi kulağıma. O zaman da bu kadroya Brezilyalı 19 yaşındaki Ramon (5) ve hücuma da 21 yaş altı Polonya takımının başarılı oyuncusu Janczyk (19) girer. Ne olursa olsun, bu orta saha ve forvetin çapı Fener'le mücadele etmeye yetmez. En az 25 top kazanır ve adamları kazandığımız toplar sonrası hızlı ataklarla sürklase ederiz.

3'LÜ OYNAYIN DA GÖZÜMÜZ GÖNLÜMÜZ AÇILSIN

6- Defansları bize engel olur mu dediniz? Onu da söyleyelim , benim ekibin söylediğine göre ikiz Berezutsky kardeşlerden biri de oynamayacak. Büyük olasılıkla 24 numara olanı. Üstellik deneyimli savunmacı Semberas da uzun süredir sakat. Bu durumda yine 3'lü savunma oynayacaklar ki, bizim için ekmek kadayıfı üzeri kaymak demek olur bu. O zaman savunmanın ortasında İgnasheviç (4), iki tarafında da Berezutsky (6) ve genç Grigorev (50) oynarlar. Bu 3'lüyü Semih kucağında kenara çeker. Sonra da boşalan defans göbeğine Aurelio, Selçuk ve Vederson girer ve goller gelir.

KIZLARI BIRAK DA ANTRENMAN YAP!

7- Yine aldığım haberlere göre CSKA'lı topçular bu işten sıkılmış durumda. Hiçbir iddiaları da olmadığı için "nereden çıktı bu maç" modundalar. Yunanistan'da, bizim İskeçe, onların Xsanthi dediği bölgedeki 8 günlük kampa bile çok bozuldular, çünkü onlarda lig 1 ay önce bitti ve ilk maçlarını nisanda oynayacaklar. Yani adamlar gidip çapkınlık yapacaklarına bu kampa gelince acayip "kıl oldum abi'' triplerine girdiler... Üstelik düşünülen kadroda 1-2 oyuncu hariç hiçbirisi "şurada oynayayım da, beni görsünler" modunda da değil. İşin özeti; adamlar için eziyet bir maç. İlk 45 dakika biraz zorlarlar onu biliyorum ama Fenerbahçe 2. yarı rahat oynar.

SEN OTUR KEZMAN MAÇ 2 FARKLA FENER'iN!

8- Peki neler olur? Yazalım. Bir kere gergin bir maç olmaz. Aptalca itirazlar olmadıktan sonra fazla kart riski olmayacaktır. Çok fazla faul de olmayacağı için (faul sayısı 25'in altında kalır) fazla duran top şansı gelmez Fener'e. Peki duran topa neden bu kadar önem verdim? Fenerlilerin bir şeye dikkatini çekeyim; 7. haftadan sonra, ligde attıkları 19 golün 9 tanesini duran toptan attı takım. Yani Fener, Avrupa'da bile duran toptan atılan gol oranının % 20'nin biraz üzerinde olduğu bir dönemde % 48 ile müthiş bir oran yakaladı. İşte bu akşam, bu duran top silahı Fener için gene en önemli silah olacak ve Fener oradan vuracak.

9- Kezman kusura bakmayacak, gene kenarda oturacak. G.Saray maçında kısa süre oynamasına rağmen gördüm ki, fizik gücü daha çok yetersiz. Onun için Semih oynamalı ve biliyorum ki, gol de atacak.

10- Dirençli başlayacaklar, sol kanatlarından Zhirkov ile bastıracaklar. Kolay teslim olmayız havası verecekler ama ilk 30 dakika içinde acemi kadroları hata yapacak ve biz o hatadan golü bulacağız. Sonra sıkıcı bir periyot başlayacak ve ilk yarı bitecek. 2. yarının başında yine bir 10 dakika CSKA baskısı hissedeceğiz, 55 sonrası ipler bizim elimize geçecek ve Gökhan'ın katkısı ile 2. golü de atacağız. Son 20 dakika 1-2 pozisyonda Janczyk ve Gusev ile etkili olacaklar ama iki farklı yenilgiyi engelleyemeyecekler. Adamlar, tam kadro, Rusya'da ve de iddialı iken bile Fener'le başa çıkamadılar. Şu topal karga halleri ile mi engel olacaklar? Sonuç mu? Aylar önce söylemiştim zaten. Fener 12 puanla 2. turda diye, yanıldığım 1 puan oldu. Olsun, o kadarcık hatam için bile "Pardon" diyorum. İkinci turda "Alınması, nefes almak kadar mecburi santrforu" ile beraber, Fener'e başarılar diliyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kırmızı lacivert   / 09-12-2007
 Kim kazanır   / 08-12-2007
 Favoriler ne kadar sıklıkta kazanır?   / 05-12-2007
 Soracağım   / 02-12-2007
 Alex'i seyretmemi sağlayanlara teşekkürler...   / 01-12-2007
 CSKA sevindirir   / 28-11-2007
 Lordlar Kamarası   / 25-11-2007
 Golcünün kralı gurbetten gelir!   / 24-11-2007
 Uygun bir yer   / 22-11-2007
 Maç öncesi yazı yazmak riskli değil mi?   / 21-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

İşi erken bitiririz
"Herkes yapması gerekeni biliyor...
Sevinç gözyaşı
"G.Saray tarihinin en büyük...
Risk almadı
Porto' ya ise üç gol gerekse...
Bombaladı
"Gelir getirecek tüm...