Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Taraftar Profili
Fenerbahçe taraftarları çok bilinçli ve örgütlenme işini iyi yapıyorlar Asıl önemli olan ise, maçın nasıl seyredilmesi gerektiğini biliyorlar


SON derece güzelliklerle dolu bir derbiyi geride bıraktık. Her zaman şunu söylüyorum: 'Eğer sahadaki futbolcular iyi niyetliyse tribünleri provoke edecek hareketler yapmıyorlarsa bu tavılar, taraftara da yansıyor.' Bir Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası tüm futbolcuların öpüşüp, forma alışverişi yaptıklarına herhalde 20 yıldır falan şahit olmamıştım. Enfes görüntülerdi ve hepsini canı gönülden kutluyorum. Bu panoramanın en güzel tarifini Şenes Erzik yaptı. "Artık Avrupa'da başım dik şekilde benim ülkemde de derbiler böyle oynanıyor" diye havamı atabileceğim" demecini veren Erzik aslında her şeyi özetliyordu.


AVRUPA'YA ÖRNEK OLUR
Maçtan önce kamuoyunda korku demeyelim ama küçük de olsa bir şüphe vardı. Acaba Fenerbahçeliler, geçen sezon Ali Sami Yen'de yapılacak çirkinliklere yanıt verecekler miydi? Vermediler. Zaten vermeyeceklerini de bu satırlarda sizlere kesin dille anlatmıştım. Yönetim, tek tek bütün koltuklara bildiriler koydurdu. Orada takıma ve kulübe zarar gelmemesi için yapılacaklar maddeler halinde yazıyordu. Aslında buna gerek yoktu... Çünkü taraftar ne yapacağını gayet iyi biliyor. Avrupa'ya bile örnek olacak profil çiziyorlar. Sahaya bir şey atmak yok, küfür iyice azaldı. Tribünlerde bayan ve çocuk sayısı her geçen gün anormal bir ivmeyle artış gösteriyor. Asıl önemlisi nasıl maç seyretmesi, nasıl tezahürat yapılması gerektiğini biliyorlar. Top, kendi takımlarındayken müthiş bir destek, rakip takımdayken inanılmaz bir ugultu. Hepsi bu kadar. Bu arada Galatasaray'a ayrılan bölümde yine tuvalet aynalarının parçalandığı haberini aldım. İnanmak gerçekten güç. Neye, kime kızıyorlar bilmiyorum. Sahada centilmence mücadele var. Hak eden de kazanıyor. Fenerbahçe 10 kişi kalmasına rağmen medyada da herkesin kabul ettiği üzere oyundaki hakimiyetini 1 dakika bile bırakmıyor.

NİYE ZARAR VERİYORSUNUZ?
Yarın Şampiyonlar Ligi'nde maç var. Stada niye zarar veriyorsunuz? Kendi stadını yaptırdığın zaman sana da böyle zarar verseler iyi mi olur? Hee dersin ki, Seyrantepe'ye zarar verirsen devlete zarar vermiş olursun. Doğrudur ne de olsa orayı devlet yapacak. Yalnız anlamadıkları nokta Kadıköy'deki zararların faturasının kendi kulüplerine kesileceğidir. (Keskin sirke, küp hesabı) Neyse bunları yapanların 3-5 vandal olduğunu kabul edelim. Önümüzde oynanacak Ali Sami Yen'deki ilk karşılaşmada Kadıköy'deki olayların aynı şekilde karşılık alacağını umut edelim. Fenerbahçe 1 adım attı, bu adımın gerisi mutlaka gelmeli. Kavga ortamı sona erdirilmeli. Şu iyi bilinmeli ki artık herkes futbol seyretmek istiyor.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sürpriz olmadı   / 09-12-2007
 F.Bahçe ağır favori   / 06-12-2007
 3 altın puan   / 02-12-2007
 Anlatamadık   / 30-11-2007
 Başka yolu yok   / 28-11-2007
 Bekleyin az kaldı!   / 27-11-2007
 Zorlanmadan   / 25-11-2007
 Güvenli yarınlara   / 22-11-2007
 İlk ve son yanıt   / 21-11-2007
 Yarınlara bakmak   / 19-11-2007


 
Taraftar Profili
Aferin Tuncay
Tarihi maç
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Kezman takipte
Rusya şampiyonu Zenit, Sırp yıldız...
Canaydın köpürdü
"Kalli idmanlarda pasif kalıyor.
Sıra bizde
"uefa.com"a konuşan Arjantinli,...
Geliyoruz
"G.Antep galibiyeti ile kendimize...