Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Süperlig panorama


EN DEĞERLİ OYUNCU
TOP 10
1.Gökdeniz Karadeniz.........Trabzon.......................37 (+8)
2.Mehmet Yıldız ..................Sivas ............................35 (+1)
3.Filip Holosko......................V.Manisa.....................34 (+7)
4.Semih Şentürk ..................F.Bahçe........................34 (+2)
5.M.Ali Kurtuluş...................Sivas
............................34 (+1)
6.Murat Sözgelmez.............Sivas ............................31 (+4)
7.Antonio De Nigris.............G.Antep.......................30 (+3)
8.Murat Hacıoğlu.................Konya..........................29 (+13)
9.Musa Aydın.......................Sivas ............................29 (+4)
10.Mehmet Topuz...............Kayseri ........................29 (+1)

Parantez içindeki sayılar oyuncuların bu haftaki puanlarıdır. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı üstte olan avantajlıdır.

BU DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI?
Değerlendirmemize göre; Her futbolcu... -En az 75 dk. oynadığı her maça 1 puan, (Kırmızı kart gören oyuncu bu puandan yararlanamaz) -Attığı her gol için 3 puan, -Her gol pası için 2 puan, -Kazandırdığı ve golle sonuçlanan her penaltı golü için 2 puan, -Attığı her penaltı golü için 1 puan, -Her hat-trick için 1 puan, -Son 15 dakikada takımına galibiyet getiren golü attığı takdirde 1 puanHer defans oyuncusu... -Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan, -Takımı gol yediği ancak kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) Her kaleci... -Gol yemediği maç başına 3 puan, -Gol yediği ancak takımı kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) -Kurtardığı penaltı için 5 puan alır. Her futbolcudan... -Sarı karta 1, kırmızı karta 3 puan, -PFDK'dan gelecek maç cezalarında maç başına 1 puan, -Kaçan penaltı için 2 puan, -Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan, Her defans oyuncusu ve kaleciden... -Yenilen gol başına 1 puan silinir. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı lig sıralamasında üstte olan avantajlıdır.

HAFTANIN RAKAMLARI
2
Sezon başında Kayserispor'dan Gaziantepspor'a transfer olan Bülent Bölükbaşı sakatlığı sonrası ilk kez Trabzonspor önünde forma giydi. Tecrübeli oyuncu, görev yaptığı 23 dakikada 2 gol asisti yapmayı başardı. Bülent böylece güzel bir başlangıç yapmış oldu.

6 İstanbul BŞB, Turkcell Süper Lig'de oynadığı son 6 maçta galibiyet alamadı. Turuncumavili takım, bu maçlarda 5 beraberlik, 1 yenilgi alırken en son galibiyetini 20.10.2007 tarihinde Kasımpaşa'yı 2-0 yenerek elde etmişti.

8 Konya sahasında oynadığı 8 maçtan da mağlup ayrılmadı. Yeşil-beyazlılar bu karşılaşmalarda 5 galibiyet, 3 beraberlik alırken; rakip filelere 16 gol attı, 10 gol yedi. Teknik patron Ünal Karaman, 5 maçta 15 puan kazandırdı.

20 Turkcell Süper Lig'in 15. haftasında 20 gol atıldı. Maç başına düşen gol ortalaması 2.22 oldu. 5 takım galibiyet sevinci yaşadı. 4 maç berabere bitti. Konyaspor, Vestel Manisa'ya 4 gol atarak haftanın en farklı skorunu kazandı.

Süperlig altın karma
GONZALEZ (Ç. RİZE) AVENDANO (KAYSERİ) MUSA AYDIN (SİVAS) GÖKDENİZ (TRABZON) SELÇUK (F.BAHÇE) M.ERDOĞAN (A.GÜCÜ) HOLOSKO (MANİSA) DELGADO (BEŞİKTAŞ) M. HACIOĞLU (KONYA) VİCTORİA (Ç. RİZE) R. CARLOS (F.BAHÇE)

HAFTANIN TAKIMI
FENERBAHÇE
Kadıköy'de geleneği bozmadı ve haftaya lider giren Galatasaray'ı yendi. Maçın ikinci yarısında mükemmel bir futbol oynadı. Rakibine ilk yenilgisini yaşattı. Zirvede iddialı konuma geldi.

HAFTANIN FUTBOLCUSU
MURAT HACIOĞLU (KONYASPOR)
Vestel Manisa filelerine birbirinden güzel üç gol attı. Takımı geriye düştü ama o inancından bir şey kaybetmedi. Tecrübesi ve hırsıyla üç puanın kazanılmasında önemli rol oynadı.

HAFTANIN HAKEMİ
AYTEKİN DURMAZ (KONYA-MANİSA)
Konya'da oynanan haftanın en gollü maçında mükemmel bir yönetim gösterdi. Pozisyonlara yakın oldu ve verdiği kararlar doğruydu. Her iki takım hakemin yönetiminden memnun kaldı.

HAFTANIN KÖTÜSÜ
BURSASPOR

Beşiktaş maçında tribünler tek kelimeyle mükemmeldi. Ancak Bursaspor sezonun en etkisiz oyunlarından birini oynadı. Futbolcular sahada organize olamadı. Önemli bir maç kaybedildi.

HAFTANIN TARTIŞMASI
F.BAHÇE'NİN ZAFERİ
Kadıköy'de Galatasaray'ı sürekli mağlup eden Fenerbahçe'nin bu başarısının sırrı çok tartışıldı. Sarı-lacivertli takım, rakibini bir kez daha net bir skorla yenerken, hırslı ve iyi futbol oynadı.

HAFTANIN HOCASI
ZİCO (FENERBAHÇE)
Brezilyalı teknik adam, bir derbi mücadelesinden daha başı dik ayrıldı. Takımına sakin ve akıllı bir futbol oynattı. Fenerbahçe çok iyi motive olmuştu. Oyuncu seçimleri isabetliydi.

HAFTANIN GOLÜ
UMUT (TRABZONSPOR)
Trabzonsporlu Umut Bulut bu sezon Süper Lig'de oynanan 135 maç içinde en erken atılan golü kaydetti. Umut maç başladıktan 17 saniye sonra G.Antep'in kalecisi Ömer'e pres yaparak topu kaptı ve ağları gördü.

GOL KRALLIĞI
8 GOL:
Mohamed Ali (Sivas), Gökdeniz (Trabzon), Holosko (V.Manisa)
7 GOL: Yusuf (Denizli), Semih (F.Bahçe), De Nigris (G.Antep), Murat (Konya)
6 GOL: Bobo (Beşiktaş), Ümit (G.Saray)
5 GOL: Alex (F.Bahçe), Nonda (G.Saray), Adriano (İstanbul BŞB), Gökhan (Kayseri), Mehmet Yıldız (Sivas), Umut (Trabzon)
4 GOL: Kirita, Jaba (A.Gücü), Kratochvil (Denizli), Hakan Şükür, Hakan Balta (G.Saray), Mehmet Çakır (G.Birliği), Serkan (OFTAŞ), Tehoue (Kasımpaşa), Veysel (Konya), Musa (Sivas)
3 GOL: Mehmet (Ankara), Tello, Delgado (Beşiktaş), Sinan, Tum (Bursa), Anderson, Fahri (Ç.Rize), Deivid (F.Bahçe), Lincoln (G.Saray), Uğur, Ali Cansun (G.Antep), Okan (G.Birliği), Sterjovski, İbrahim (OFTAŞ), Iglasias, Mehmet Eren Boyraz, Mehmet Topuz (Kayseri), Washington (Konya), Ceyhun (Trabzon)
2 GOL: Murat Duruer, Murat Erdoğan (A.Gücü), Necati, Tita (Ankara) Sumulikoski, Mustafa (Bursa), Leandro (Ç. Rize), Fatih Egedik, Serhat (Denizli), Aurelio, Ali (F.Bahçe), Serkan (G.Saray), Erdal (G.Antep), Kahe, Tuna, Isaac (G.Birliği), Bülent (OFTAŞ), Kerim, İlyas, Cesario, Sertan (İstanbul BŞB), Neca (Konya), Balili (Sivas), Metin, Selçuk, Şener (V. Manisa)

ASİST KRALLIĞI
5 ASİST:
Bebbe (A.Gücü), Julio Cesar (Denizli), Mehmet Yıldız (Sivas), Yattara (Trabzon)
4 ASİST: Emrah (Ç. Rize), Semih (F.Bahçe), Hakan Şükür, Arda (G.Saray), İlyas, Erman (İstanbul BŞB), Mehmet Topuz (Kayseri)
3 ASİST: Murat Erdoğan (A.Gücü), Serdar Kurtuluş, Tello (Beşiktaş), Pancu (Bursa), Zafer, Leandro (Ç. Rize), Caner (Denizli), Alex (F.Bahçe), Uğur (G.Saray), Neca, Erman (Konya), Balili (Sivas), Ceyhun (Trabzon), Holosko, Selçuk (V. Manisa)
2 ASİST: Tita, Mehmet (Ankara), Delgado, Serdar Özkan (Beşiktaş), Sinan, Veli, Cihan (Bursa), Serhat, Abraham (Denizli), Vederson, Deivid (F.Bahçe), Lincoln, Hasan (G.Saray), Özgür Volkan Yıldırım, Ekrem, Bülent (G.Antep), Burhan, Carle, Mehmet Nas, Mehmet Çakır (G.Birliği), Bülent, Savaş, Sterjovski (OFTAŞ), Efe, Kerim (İstanbul BŞB), Erhan, Göksel (Kasımpaşa), Gökhan (Kayseri), Erkan, Murat (Konya), Musa (Sivas), Gökdeniz (Trabzon), Şener, Uğur, Rafael (V. Manisa)

GÖZE BATANLAR
SELÇUK (FENERBAHÇE):
Galatasaray önünde çok kritik bir görev alarak sahaya çıktı. Defansın hemen önünde oynayan Selçuk, arkadaşlarının açıklarını kapadı ve oyunu iyi kurdu. Galibiyette payı büyüktü.

MUSA AYDIN (SİVAS):
Sivasspor'un iç sahada oynadığı son dört maçta da gol attı. Orta sahada arı gibi çalışıyor. Denizlispor maçında da kilidi açan isim Musa oldu. Kırmızı-beyazlı taraftarların sevgisini ve güvenini kazandı.

DELGADO (BEŞİKTAŞ):
Beşiktaş'ta son haftaların en formda ismi olarak göze çarpıyor. Bursaspor karşısında mükemmel futbol oynadı. Asistlerİ süperdi.

KIRMIZI KARTLAR
Deivid (F.Bahçe), Ahmet (Trabzon)

SARI KARTLAR
İlkem (A.Gücü), Murat Akyüz, Tita (Ankara), Baki (Beşiktaş), Yavuz Eraydın (Bursa), Serhat (Ç. Rize), Murat, Julio Cesar, Serhat, Abraham, Souleymanou, Yusuf (Denizli), Uğur, Semih, Edu (F.Bahçe), Song, Volkan, Arda (G.Saray), Tchani, De Nigris, Özgür Volkan Yıldırım (G.Antep), Kerem, Eren, Mehmet Nas, Tolga (G.Birliği), İlhan, Tozo (OFTAŞ), Sancak, İlyas, Efe (İstanbul BŞB), Faruk, Ünal, Özgür, Moritz, Barbaros, Tolga (Kasımpaşa), Avendano, Ali Turan, Kemal (Kayseri), Neca (Konya), Sylla, Akın (Sivas), Çağdaş, Serkan, Hüseyin, Jefferson, Jabi (Trabzon), Bülent, Nizamettin (V. Manisa)

SARI KART CEZALILARI
Serhat (Denizli), Song (G.Saray), İlyas (İstanbul BŞB), Neca (Konya), Sylla (Sivas), Nizamettin (V. Manisa)




Konyaspor tutulmuyor
Sivas bayramı
Kurtar: Çok gol kaçırdık
Taraftara çağrı
Sivas tarih yazar
Kayseri kutladı
 
Kezman takipte
Rusya şampiyonu Zenit, Sırp yıldız...
Yeni idol Tuncay
Middlesbrough Teknik Direktörü...
Canaydın köpürdü
"Kalli idmanlarda pasif kalıyor.
Denizli ile görüşme...
GALATASARAY yönetimi, dün...
Sıra bizde
"uefa.com"a konuşan Arjantinli,...
Kaybetmek olmaz
"İstanbul' da Porto' yu farklı...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu